Mioara Roman a fost externată. Catinca Roman: ”Mama se simte bine! Nu are voie decât lichide!”

oana-roman-mioara-roman-catinca-roman.jpg

Oana, Mioara și Catinca Roman au avut parte de multe necazuri în ultimii ani
Oana, Mioara și Catinca Roman au avut parte de multe necazuri în ultimii ani

Mioara Roman a fost externată în această dimineață de fiicele sale, Oana și Catinca, după ce a suferit miercuri o intervenție laparoscopică de înlăturare a colecistului. Pentru că Mioara, în vârstă de 80 de ani, și-a revenit foarte repede după intervenție, medicii au decis să-i dea drumul acasă cu o zi mai devreme.

„Mama se simte bine, a fost operată cu succes. La externare, medicii ne-au spus că o să se simtă mult mai bine acum că nu mai are piatra aceea mare la bilă”, a declarat Catinca Roman, imediat după externarea mamei sale, în exclusivitate pentru Click! Mioara Roman nu are momentan nevoie de o asistentă medicală care să o supravegheze, așa că cele două surori Oana și Catinca se vor ocupa singure de ea.

„Nu îi trebuie asistentă, o să ne ocupăm noi. Trebuie să țină un regim strict. Deocamdată are voie doar lichide. Supă, iaurt, chestii de genul acesta”, a mai spus Catinca, pentru Click!. Mioara Roman a fost internată într-un spital privat de către fiica ei, Oana Roman, pe 13 ianuarie, ea suferind de un Parkinson în formă avansată. În urma investigațiilor, a reieșit că Mioara Roman suferă de mai multă vreme de colecist și mediciii au decis să o opereze de urență. „Trebuie să urmeze un tratament post operator. Ea oricum ia pastile multe, pentru diabet, hipertensiune, Parkinson. Despre Parkinson, medicii au spus că deocamdată stagnează. S-au purtat impecabil în spital”, a mai declarat Catina pentru Click!

Mioara Roman suferă de maladia Parkinson

Mioara Roman (80 de ani) suferă de maladia Parkinson (boală degenerativă ce survine în urma distrugerii lente și progresive a neuronilor. Întrucât zona afectată joacă un rol important în controlul mișcărilor, pacienții prezintă gesturi rigide, sacadate și incontrolabile, tremor). „Mama are multe afecțiuni, dacă o vezi nu o recunoști. La ea îmbătrânirea a fost bruscă. Am vrut să o internez, dar nu am putut din cauza pandemiei. Are un Parkinson foarte agresiv, nu poate să-și folosească o mână! E greu, nu ești pregătit! Tata știe, dar ce poate să facă?  Eu nu merg decât la un spital privat, pentru că acolo mi-au salvat viața. Mama are boală degenarativă ce nu poate fi controlată", a povestit Oana, plângând, în emisiunea Andreei Mantea de la Kanal D.

Citește și:

EXCLUSIV Medicii au decis să o opereze pe Mioara Roman! Ce spun fiice sale, Catinca și Oana

Oana Roman, confesiuni dureroase: "Mama are un Parkinson foarte agresiv, nu poate să-și folosească o mână"

Loading...
 
 

Citește și