Mesajul soţiei lui Dumitru Fărcaș, după moartea artistului: „Mi-am pierdut perechea!“

Zeci de clujeni au venit, ieri, începând cu ora 14.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, în Sala Dumitru Fărcaş, pentru a aduce un ultim omagiu maestrului Dumitru Fărcaş. Soţia acestuia, Elena, a transmis un mesaj emoţionant. Astăzi va avea loc înmormântarea.

Sicriul învelit în tricolor unde se odihneşte „cavalerul taragotului”, amplasat pe scenă, este păzit în permanenţă de o gardă de onoare a Jandarmeriei. În faţă, pe  masă acoperită cu pânză albă stă taragotul de care Dumitru Fărcaş nu s-a despărţit niciodată, scrie adevarul.ro.

Un buchet mare de flori albe şi o fotografie din tinereţe a maestrului completează peisajul. Pe ecranul din spatele scenei rulează un film realizat pentru sărbătorirea împlinii vârstei de 80 de ani, ocazie cu care pe aceeaşi scenă Fărcaş a susţinut un concert extraordinar. S-a întâmplat în urmă cu numai 3 luni, iar „maestrul a fost într-o formă extraordinară”, au spus cunoscuţii. 

În partea stângă a scenei, pe câteva scaune, au luat loc familia şi cunoscuţii. Soţia Elena şi fiica Andreea au primit condoleanţe de la zeci de clujeni. 

Cu lacrimi în ochi, soţia lui Dumitru Fărcaş a declarat pentru „Adevărul”:  „E foarte trist. Mi-am pierdut perechea, dar va rămâne o stea strălucitoare pe cer care ne va veghea şi ne va îndemna să ne  iubim tradiţia. Iubiţi-vă tradiţia, neamul, portul şi, mai ales, iubiţi-vă patria. Asta şi-a dorit. Rămas bun, dragilor! El vă iubeşte şi vă veghează de acolo, de sus”. 

 

loading...
Loading...

Citește și

  • dumitru si elena farcas

    Dumitru Fărcaș a murit în noaptea de luni spre marți, la vârsta de 80 de ani. foarte discret cu viața lui personală, artistul declara în urmă cu câțiva ani că are ”o familie frumoasă și un copil de care este mândru”. Fărcaș a fost căsătorit de două ori, iar pe cea de-a doua soție a convins-o să lase America pentru el.

  • Dumitru Fărcaș a murit, astăzi, la vârsta de 80 de ani. Muzicianul era cunoscut peste tot în lume datorită talentului său incredibil și al instrumentului pe care îl folosea: taragot.

  • Dumitru Fărcaș a murit în această dimineață. Cântărețul de muzică populară împlinise 80 de ani în luna mai, ocazie cu care preşedintele Klaus Iohannis i-a oferit Ordinul Naţional "Serviciu Credincios" în grad de cavaler.

  • Florin Piersic a vorbit despre moartea lui Dumitru Fărcaș, declarându-se profund îndurerat de tragicul eveniment. Fărcaș, cel care a fost cel mai mare taragotist al României, a murit marți, 7 august, în spital, la vârsta de 80 de ani. Actorul a dezvăluit că vorbise cu interpretul de muzică populară cu câteva zile înainte de a se stinge din viață, astfel, moartea sa i s-a părut bruscă și extrem de dureroasă.

  • Vestea că Dumitru Fărcaș s-a stins din viață a îndurerat o țară întreagă, lumea artiștilor români fiind profund șocată de trista veste. Cei care i-au fost prieteni și colegi de breaslă au primit tragicul eveniment cu durere în suflete, neașteptându-se ca maestrul să plece dintre noi. Celebra solistă de muzică ușoară, Corina Chiriac, a ținut să prezinte, la rândul ei, sincere condoleanțe familiei artistului, care a fost considerat unul dintre cei mai buni taragotiști din România.

  • Marele taragotist Dumitru Fărcaş a murit pe 7 august la vârsta de 80 de ani. Poate una dintre cele mai puternice amintiri cu care vom rămâne este celebra piesă de generic a emisiunii „Tezaur Folcloric“. Realizatoarea Marioara Murărescu a povestit în urmă cu mai mulţi ani motivul pentru care a ales acea melodie, dar şi că au fost mulţi care au criticat-o pentru „amazoana“ din imagini.