Masterchef Aida Parascan ne învaţă cum să punem murături cu 50 de lei

18-19-vedete-5.jpg

2017. Aida Parascan este specialistă în bucătărie
Foto: David Muntean

A câştigat MasterChef de la Pro TV în 2013, iar de atunci Aida Parascan oferă consultanţă pentru diferite restaurante. Zilele acestea, ea se află în focul pregătirilor pentru iarnă, reţeta sa de murături fiind ieftină, pe buzunarul oricui. Totul se prepară în doar o jumătate de oră.

Aida de la MasterChef s-a trezit zilele trecute la orele dimineţii, pentru a alege, de la tarabele comercianţilor din piaţă, cele mai proaspete legume. Apoi ne-a invitat în bucătăria restaurantului “Delta Studio”, din Bucureşti, pentru a ne dezvălui secretele unei reţete cu care nu poţi da greş.

18-19-vedete-3.jpg

Aida a cumpărat din piaţă conopidă, varză, morcovi, ţelină, castraveţi şi ardei
Foto: David Muntean

 

Frumuşica femeie este foarte rapidă în mişcări, se simte în bucătărie ca peştele în apă, astfel că, într-o jumătate de oră, cele trei borcane cu murături erau deja capsate.

A gătit totul într-o jumătate de oră

Dar haideţi să urmărim toţi paşii: „Pe fundul borcanelor bine spălate punem tulpină de ţelină, deoarece această legumă are proprietăţi de conservare. Apoi, spălăm şi restul legumelor şi le lăsăm la scurs, într-o strecurătoare. Desfacem conopida în bucheţele, varza o tăiem feliuţe- eu aleg varza roşie  pentru că dă un aspect mai plăcut. Morcovul se taie rondele,  punem în fiecare borcan şi câte un castravete sau doi, după care adăugăm fasolea verde şi conopida”.

18-19-vedete-666.jpg

A tăiat cu dexteritate toate legumele, apoi le-a aşezat în borcane
Foto: David Muntean

 

Toate aceste legume se aşază frumos în borcane, şi se presează cu mâna: ”La sfârşit, adăugăm apa, care mai înainte a fost fiartă cu sare şi lăsată la răcit. Mai punem ghimbir, pentru că îi dă o notă asiatică, mărar, cimbru, boabe de muştar şi usturoi. Leuşteanul şi foile de dafin nu trebuie să lipsească. Poftă bună!”, ne-a urat ea.

18-19-vedete-1.jpg

La sfârşit, fosta câştigătoare a concursului de la PRO TV a adăugat saramura
Foto: David Muntean

 

Aida a trecut prin momente groaznice, în urmă cu doi ani, când bucătăria apartamentului în care locuia cu chirie a luat foc. Ca să uite acel episod tragic, a părăsit acea casă: ”M-am mutat de acolo, nu înainte de a reface bucătăria şi apartamentul, pe banii mei, deşi incendiul a survenit din cauza unor cabluri electrice. Visul meu este să am o casă a mea, să pun flori şi legume în grădină, să am un căţel”. 

18-19-vedete-premiu.jpg

2013. A câştigat MasterChef, la PRO TV

 

Aida ne-a vorbit cu drag şi despre micuţii ei: “Cei trei copii ai mei au fost anul acesta pentru prima dată în vacanţă la tatăl lor, în Italia, şi se vor întoarce pentru începerea noului an şcolar. În sfârşit, nu mai am copii la grădiniţă, sunt toţi la şcoală. Am vorbit la telefon în fiecare zi cât au fost plecaţi, mi-au zis că sunt fericiţi. Fostul meu soţ îi va aduce acasă. Întotdeauna am fost în relaţii bune cu el, eu nu mă cert cu nimeni, sunt paşnică”.

Benone Sinulescu are cămara plină de conserve

 

În fiecare an, solistul Benone Sinulescu (80 de ani), care s-a stabilit într-o căsuţă cochetă din Bârzava, lângă Arad, îşi suflecă mânecile şi, împreună cu soţia lui, Leny, prepară conserve bio, cu legume culese din propria-i grădină.  El se laudă cu cămara sa, unde a înghesuit 250 de litri de suc de roşii, zacuscă, dulceaţă de ardei iute, ghiveci de ardei copt şi zeci de sticle de compot.

Carmen Rădulescu a fiert zacusca şi dulceaţa în tuci

 

Interpreta mai multor şlagăre din perioada comunismului s-a aflat zilele trecute în Comuna Gruiu, judeţul Ilfov, unde a început pregătirile pentru iarnă. Carmen Rădulescu (53 de ani), de altfel o bucătăreasă foarte bună, a făcut un tuci de zacuscă şi un altul de dulceaţă. „Gata prima tură de zacuscă! Totul pregătit la foc de lemne. Doresc tuturor mult spor, realizări şi gânduri bune. Un început de toamnă frumos!” a scris ea, pe pagina de Facebook.

Helciug a umplut 40 de sticle cu suc de roşii

 

Solistul trupei Spitalul de urgenţă, Dan Helciug (42 de ani),  a fost încă de acum câteva săptămâni la socrii săi, unde a făcut 50 de borcane cu bulion şi 40 de sticle cu suc de roşii. „Dan mănâncă la orice bulion, aşa că l-am pus la muncă”, ne-a povestit soţia lui, Elena.  Ei au mai preparat şi dulceţuri, zacuscă şi compoturi, din legume şi fructe culese de ei din grădina de la ţară. Au doi copii, aşa că vor să le ofere doar mâncare sănătoasă, preparată în casă.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1