Marina Voica: „Dacă nu venea Revoluția, eu muream de foame”

Marina Voica

Marina Voica
Marina Voica

Pe îndrăgita interpretă Marina Voica, o cunoaște toată lumea, dar puțini îi știu povestea vieții ei. A avut nenumărate cumpene în viață, trecând de la extaz la agonie și de la agonie la extaz.

Marina începe de mic copil, cursurile de vioară, dar le abandonează repede și face o pasiune pentru pian. Ajunsă la majorat, părinții o trimit departe de casă, la Moscova, pentru a urma Institutul de Finanțe. Acolo își întâlnește prima dragoste,  pe Marcel Voica, bărbatul alături de care a venit în România. Ajunge funcționar într-un birou, ceea ce-i omora sufletul său de artist. Însă, în viața ei urmau schimbări majore: descoperă succesul, cu ajutorul lui Valeriu Lazarov și, totodată, inima ei începe să bată pentru un alt bărbat, medic cardiolog.

Iuliana Marciuc si Marina Voica

Iuliana Marciuc si Marina Voica
Iuliana Marciuc si Marina Voica

Proaspătul soț îi propune să fugă din țară, iar această decizie îi schimbă radical viața Marinei. Ajunși în Germania, soțul se îmbolnăvește și sunt obligați să se reîntoarcă în România. La scurt timp, soțul artistei moare, iar ea rămâne singură, tristă și fără un ajutor real. Marina Voica încearcă să o ia de la capăt, însă este interzisă la radio și tv, urmand ani grei de lipsurile materiale. „Dacă nu venea Revoluția, eu muream de foame” spune îndrăgita artistă. Asculțat mărturisirile Marinei Voica marți, în emisiuna Iulianei Marciuc de la TVR 2, ”Destine ca-n filme”.

Dan les si Iuliana Marciuc

Dan les si Iuliana Marciuc
Dan les si Iuliana Marciuc

Dan Leș este cel de-al doilea invitat a vedetei tv la TVR 2. Creațiile olarului Dan Leș au trecut granițele țării, iar munca de olar este acum apreciată peste tot în lume. Însă, în tinerețe credea că totul i se cuvine și, că a munci, era doar un slogan pentru bătrânii satului. Dorința de a câștiga bani mulți și fără un efort prea mare, l-a dus pe un drum fără ieșire. În regimul comunist a încercat, de mai multe ori, să fugă din țară, dar de fiecare dată a fost prins. A început să falsifice pașapoarte și a căzut în patima alcoolului. La insistențele soției, a încercat să iasă din lumea interlopă, însă a făcut-o foarte greu, pentru că primea mereu amenintari cu moartea.

Dan Les

Dan Les
Dan Les

Acum, artistul ceramist Daniel Leș are doi copii, și amândoi au dragoste pentru lut. El spera ca măcar unul dintre ei, să-i ducă mai departe, pasiunea. Urmăriți confesiunea lui la ”Destine ca-n filme”, marți, 25 noiembrie, de la ora 21:00, la TVR 2 și pe TVR HD, în 26 noiembrie de la ora 20:00.

Loading...
 
 

Citește și

  • Tot mai mulţi artişti încep să recunoască, după sinuciderea Mădălinei Manole, că s-au gândit, într-un moment greu al vieţii, să-şi încheie socotelile cu cele lumeşti.