Maria Drăgomiroiu, despre sărbătorile din copilăria sa: «Am crescut într-o cameră unde stăteam toți cinci»

maria-dragomiroiu-sarbatori-copilarie.jpg

Maria Dragomirou a vorbit despre modul în care arătau sărbătorile în copilăria sa
Foto Facebook

Spiritul sărbătorilor de iarnă se simte din ce în ce mai puternic în jur, iar uneori acesta poate aduce cu sine și nostalgia. Maria Dragomiroiu a vorbit despre modul în care arătau sărbătorile în copilăria sa, amintindu-și cu plăcere de clipele petrecute alături de cei dragi.

Invitată în cadrul unei emisiuni, Maria Dragomiroiu, una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică folclorică, a vorbit despre felul în care resimțea ea magia sărbătorilor pe vremea când era doar un copil. Cântăreața a dezvăluit cum se pregătea în pragul Crăciunului, pentru așteptarea lui „Moș Gerilă”, așa cum îl numeau ea și frații ei pe cel ce aducea darurile în familia sa.

Cum arătau sărbătorile în copilăria Mariei Dragomiroiu

Artista de muzică populară și-a amintit și de un mic incident, în care fratele ei mai mare era să strice toată fantezia celor mici legată de Moș Crăciun, având în vedere că acesta se cam prinsese cum stau lucrurile, și că părinții lui sunt, de fapt, cei ce aduceau daruri. 

„Toți ne bucuram, dar fratele meu fiind mai mare, începuse să își dea seama cam ce se întâmpla cu Moș Gerilă. Și noi îi spuneam să nu mai spună așa, pentru că este așa ca în povești. Noi am crescut într-o cameră unde stăteam toți cinci. La fereastră, venea Moșul. Noi trebuia să știm câte o poezie, pentru că la miezul nopții, venea Moș Gerilă, bătea în geam, iar noi trebuia să spunem poezii și atunci ne aducea bradul.

Era simbolic, ni-l aducea în mână. Ne-am dat seama mai târziu, întotdeauna în brad existau bomboane. Astea erau globulețele, nu aveam globulețe pe atunci. La Crăciun se primesc numai covrigei și fructe”, a povestit Maria Dragomiroiu, în emisiunea „De-a viața ascunselea”.

maria_dragomiroiu1.jpg

Maria Dragomiroiu este una dintre cele mai îndrăgite artiste de muzică folclorică
Foto: Arhivă personală

Secretul siluetei Mariei Dragomiroiu

În urmă cu puțin timp, Maria Dragomiroiu a dezvăluit secretul siluetei sale la 62 de ani. Interpreta susține că secretul ei nu sunt curele de slăbire, ci felul în care alege să mânânce. „Merg la copii să-mi dea ceva să mănânc. Că eu nu prea îmi fac ca să sar peste mese, să scap de cele două kilograme în plus. Nu ţin nicio cură, trebuie să fii ponderat. Să stai de vorbă cu mintea ta şi să spui că vrei să te simţi bine. Fiind la tine acasă poţi să mănânci aşa, să mai treci şi prin bucătărie din când în când. Aşa sunt convinsă că o să scap de cele două kilograme. Ieri am făcut şi exerciţiu fizic pentru că am dat zăpada”, explica Maria Dragomiroiu la Antena Stars.

 

 

Loading...

Citește și

  • “Casa părintească nu se vinde, nu se vinde pragul părintesc” este o celebră melodie, iar refrenul i se potrivește de minune Mariei Dragomiroiu (63 de ani). Artista cu cel mai lung păr din România ne-a mărturisit zilele trecute că singurul loc în care își încarcă energia este în casa unde a copilărit, din județul Vâlcea.

  • Maria Dragomiroiu a comentat cea mai recentă decizie a celor de ANAF, și anume impozitarea nuntașilor. Cum artista este adesea invitată să cânte la astfel de evenimente, regulile Fiscului nu par să fie tocmai pe placul interpretei de muzică folclorică. Aceasta a susținut că noua lege a celor de la ANAF nu reprezintă o prioritate în România și că realele probleme apar în situația celor care fură și pe care nimeni nu îi prinde.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1