Maria Ciobanu îşi riscă viaţa pentru 200.000 de euro

ciobanumare897987.jpg

Maria Ciobanu era vizibil obosită după cele două ore de concert
Fotografii: Roberto Sălceanu

Maria Ciobanu a dorit să susţină un singur concert de adio, în Bucureşti, însă solista s-a trezit pe cap cu şase spectacole, în toată ţara, la cererea fanilor. Vedeta ne-a povestit sâmbătă, după recitalul de la Sala Palatului, despre nepoţii ei, despre viaţa din America, dar şi despre problemele de sănătate.

Solista de muzică populară şi-a rotunjit conturile cu aproape 200.000 de euro, din turneul de retragere ”Lie, lie, ciocârlie!”. A fost multă muncă, oboseală, dar e mulţumită că a avut prilejul să se reîntâlnească cu admiratorii din toată ţara.

”Este foarte greu, sunt foarte emoţionată, publicul este minunat, am trăit atâtea clipe frumoase pe scenă, îmi este greu să mă las de cântat”, ne-a spus Maria Ciobanu, sâmbătă seara, după concertul de la Sala Palatului, unde a fost aplaudată de 4.000 de spectatori.

Zoom
Maria Ciobanu, 78 de ani, susţine cele şase concerte de retragere, «Lie, lie, ciocârlie», cu bandaj la picior şi cu pastilele de inimă în geantă

Artista, în vârstă de 78 de ani, a recunoscut, pentru Click!, că are probleme de sănătate: ”Iau pastile pentru tensiune, dar mă simt bine pentru vârsta mea. Voi merge cu Irina Loghin la băi, la Techirghiol, ca să-mi fac tratament la genunchi, că am dureri. Dacă-mi ia Dumnezeu vocea şi genunchii, mai bine să mor, aşa că am grijă de mine şi să ne vedem sănătoşi şi la 100 de ani. Merg zilnic şi câte 12-15 km, fac sport, îmi place să fac mişcare, mă menţin în formă”, a spus Maria.

”Ciocârlia” muzicii populare româneşti ne-a mai povestit şi ce planuri are după marea retragere de pe scenă: ”Visul meu este să-mi văd nepoţii mari şi să-mi calce pe urme. Să mă ţină Dumnezeu sănătoasă. Am şase nepoţi, comori de copii buni şi frumoşi, cu drag mă ocup de educaţia lor şi m-aş bucura peste ani să-i iubească publicul”.

Zoom
4.000 de spectatori s-au înghesuit sâmbătă la concertul Mariei Ciobanu de la Sala Palatului

Vedeta va locui în America, mare parte a timpului, acolo unde s-a stabilit şi fiul ei, Ionuţ, alături de soţie şi de cei trei copii ai lor: ”Acolo, viaţa este frumoasă, dar publicul e cam americanizat, le place, ”Lie, lie ciocârlie”. O să mai stau şi acolo, mai vin şi în ţară, la prieteni, nu pot renunţa la viaţa din România. Mă împart între ţară şi străinătate”.

Ionuţ Dolănescu, fiul Mariei Ciobanu, ne-a dezvăluit că mama sa a avut mari probleme la picior la concertul de la Sala Palatului şi că artista a cântat cu un bandaj elastic la genunchi. Dar el e mândru că aceasta se bucură în continuare de succes: ”Vine şi o perioadă în viaţă în care trebuie să ştii să te retragi. Este ceva unic, la venerabila vârstă a mamei mele, să poţi cânta live, spre deosebire de alţii, care au cam încheiat-o cu muzica. Publicul a fost încântat să-i audă vocea, deşi ea nu mai cântă ca în tinereţe, fanii au venit cu flori şi la sfârşitul concertului au aplaudat-o în picioare, minute-n şir”.

Ionuţ susţine că cu greu şi-a făcut un loc în lumea muzicii: ”Mama  este cea mai mare interpretă, nu ştiu când se va mai naşte o vedetă ca ea. Este împovărător să fii fiul ei şi al lui Ion Dolănescu. Mi-a fost greu să-mi demonstrez valoarea, căci am şi eu ceva de spus. M-am străduit din răsputeri să merg pe drumul meu, să am repertoriul meu şi să nu imit pe nimeni”.   

A cântat pe scenă alături de cei trei copii ai săi

Zoom
Alături de fiicele Camelia Ciobanu și Leontina Văduva, dar și de fiul Ionuţ Dolănescu

Alături de Maria Ciobanu s-au aflat pe scenă nu numai Ionuţ, ci şi surorile lui, solistele Leontina Văduva şi Camelia Ciobanu, care au supravegheat-o îndeaproape pe solistă, ca nu cumva să i se agraveze problemele de sănătate, din cauza oboselii. Ca să fie alături de familia lui, în acest turneu important, Ionuţ s-a văzut nevoit să-şi lase în America cei trei copii, de dorul cărora deja se topeşte: ”Şi soţia mea, Doiniţa, plânge tot timpul, pentru că nu am avut cum să îi luăm cu noi. Sunt la şcoală acolo, ne mai însoţesc la concerte, nu vrem să stea mult fără noi. E de ajuns că eu am crescut fără mamă şi fără tată,  mă vedeam cu ei o dată la trei luni”.

Maria Ciobanu a avut o viaţă de telenovelă şi nu mai este un secret că cei trei copii sunt rodul a tot atâtea poveşti de dragoste.

Şi-a reparat dantura şi ridurile

Maria Ciobanu a fost, în tinereţe, una dintre cele mai frumoase artiste, dar şi acum arată foarte bine, pentru vârsta ei. Dar nu fără puţin ajutor. Apropiaţii ei ne-au declarat că vedeta a bătut la uşa medicilor esteticieni, acum doi ani, pentru a scăpa de riduri, cu ajutorul injecţiilor cu botox, şi că ar fi făcut şi o operaţie de ridicare a pleoapelor. Iar anul trecut, ea a plătit peste 5.000 de euro pentru a-și îmbrăca dantura în porţelan. Artista are grijă şi de podoaba capilară, cu care făcea furori în vremea comunismului. Merge des la salonul de coafură, unde cere tot felul de tratamente împotriva căderii părului. 

loading...
Loading...

Citește și

  • Bucurie mare în familia Ileanei Dragnea. Bucureşteanca de 70 de ani a câştigat cu ziarul preferat 1.000 de lei. „Vă mulţumesc din suflet! Sunt tare fericită că am reuşit să câştig un premiu aşa mare. Pensia mea e de 1.000 de lei, aşadar Click! mi-a făcut cadou pensia mea pe o lună”, ne-a spus cititoarea noastră.

  • Solista Maria Ciobanu a făcut iureș, sâmbătă seară, la Sala Palatului, cu spectacolul de retragere intitulat ”Lie, lie, Ciocârlie!”. Peste 4.000 de spectatori au fredonat, alături de solista cu voce de aur, celebrele ei piese.

  • „Ciocârlia cântecului popular românesc”, aşa cum i se mai spune Mariei Ciobanu, se retrage din activitate, iar finalul este unul impresionant – un turneu prin ţară cu spectacolul „Lie, Lie Ciocârlie, rămân a voastră Mărie!”.

  • Maria ciobanu

    Maria Ciobanu a programat vineri, 11 martie, primul concert la Sala Palatului din București, din seria spectacolelor pe care le susține cu ocazia retragerii din activitatea muzicală.

  • Maria Ciobanu dă lovitura cu spectacolele de retragere. Deşi, iniţial, artista urma să susţină doar două concerte, unul la Bucureşti şi altul la Craiova, iată că s-a trezit bombardată şi cu alte contracte. Eforturile ei sunt mari, dar vedeta este răsplătită regeşte.

  • Maria Ciobanu a decis să pună punct carierei, după o viaţă dedicată muzicii. Solista îşi va lua adio de la fani în cadrul unui concert de zile mari, pe care îl va susţine la Sala Palatului, în primăvară. La marele eveniment vor urca pe scenă şi cei trei copii ai săi, Ionuţ, Leontina şi Camelia, care i-au moştenit talentul artistic.