Marea dorință a actorului Ion Besoiu a rămas neîmplinită

ion_besoiu.jpg

ion besoiu
Ion Besoiu și fotografia Luminiței Besoiu, cea de-a patra soție a actorului
foto: Zoltan Lorencz

Ion Besoiu a murit miercuri, 18 ianuarie, înainte de a fi apucat să-și vadă împlinită cea mai dragă dorință. inima actorului a cedat după cel de-a treilea infarct. Medicii de la Institutul C.C. Iliescu nu au putut face nimic pentru a-l mai ține în viață.

Ion Besoiu a murit la vârsta de 85 de ani. Actorul mărturisea, cu un an în urmă, într-un interviu pentru Adevărul, că și-ar dori ca Dumnezeu să-i mai îngăduie să rămână pe pământ măcar ca s-și vadă nepoții mergând la școală.

”Să mă ajute Dumnezeu să mai trăiesc, să-mi văd în continuare nepoţeii. Fiica mea, Ioana Besoiu, mi-a dăruit doi nepoţei gemeni: Nicolae şi Anastasia. Îmi doresc să-i văd mergând la şcoală”, spunea Besoiu, cu puțin timp înainte ca problemele sale de sănătate se se acutizeze. Cardiac, actorul a petrecut ultimul an mai mult prin spitale, medicii făcând eforturi mari să-l țină în viață.

Besoiu a devenit bunic în urmă cu doi ani și jumătate, când fiica sa și a actriței Emilia Dobrin a născut gemeni, o fetiță și un băiat.

ion-besoiu-541390l.jpg

ion besoiu
Ion Besoiu și-a câștigat notorietatea cu rolul căpitanului Lupan din serialul ”Toate pânzele sus”
foto: cinemagia.ro
Loading...

Citește și

  • A jucat în peste 80 de filme, a trecut prin patru căsnicii, a dus o viaţă agitată. Acum, la 85 de ani, actorul care l-a interpretat pe căpitanul vasului Speranţa din “Toate pânzele sus” a decis “să fie mai răbdător cu el”. Este bolnav, singur, merge în baston şi caută cât poate de mult să se ferească de frig.

  • Ion besoiu

    Doliu în lumea teatrului şi a cinematografiei! Ion Besoiu a murit miercuri dimineață. Actorul urma să împlinească 86 de ani la 11 martie. Regretatul maestru era grav bolnav de mai mult timp. El avea probleme cardiace pe care le trata la Institutul C.C. Iliescu din Capitală. În ultimele zile, Ion Besoiu fusese mutat în secţia de Terapie Intensivă a instituţiei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1