Loredana Groza, în lacrimi! Și-a luat rămas bun de la compozitorul care a consacrat-o

loredana_main.jpg

loredana funeralii adrian enescu
Artista nu și-a putut stăpâni lacrimile
Foto: Tatiana Solomon

Loredana Groza și-a luat adio de la Adrian Enescu, astăzi la prânz la Palatul Cantacuzino (sediul UCMR – ADA), unde truopul neînsuflețit al compozitorului a fost depus, pentru ca cei care l-au apreciat să-i aducă un ultim omagiu.

Loredana a venit însoțită de fratele ei, Cristi. Cântăreața a plâns minute în șir, lângă sicriul muzicianului care i-a compus melodia ”Bună seara, iubito” în 1997. Îmbrăcată în negru, cu un văl nergu pe cap, artista era vizibil afectată. La fel și colega ei, Silvia Dumitrescu, care a colaborat cu Adrian Enescu la albumul ”Cred în tine”.

lori_1.jpg

loredana funeralii adrian enescu
Loredana Groza și-a luat adio de la Adrian Enescu
Foto: Tatiana Solomon

 

Au mai venit să-i aducă un pios omagiu compozitorului și actrița Carmen Tănase, Cristi Faur, Andrei Tudor, Andreea Andrei și Ionel Tudor, Mihai Alexandru, Zoli Toth, Mircea Drăgan, Horia Moculescu, Octavian Ursulescu, Cătălin Cățoiu zis și ”țeavă”, Jolt Kerestely și Andrei Kerestely, etc. Tot azi, după ceremonia de la Palatul Cantacuzino, Atrupul neînsuflețit al lui Adrian Enescu urma să fie incinerat la Crematoriul Vitan Bârzești. 

Compozitorul Adrian Enescu a murit, vineri, 19 august, după o viaţă dedicată muzicii, mai precis 41 de ani de carieră, anunţă Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

lori_2.jpg

loredana funeralii adrian enescu
Cântăreața a plâns minute în șir
Foto: Tatiana Solomon

 

Adrian Enescu s-a născut pe 31 martie, 1948 şi este un muzician şi un compozitor român cunoscut în special pentru activitatea să în domeniul muzicii de film, numele sau fiind asociat la aproximativ 65 de titluri.

Ca muzician, Adrian Enescu a fost printre primii artişti de muzică electronică din România, începând cu anii '70.

Acesta a absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu“ din Bucureşti, la secţiunea de compoziţie dirijată de Aurel Stroe şi cea de armonie, unde l-a avut dascăl pe Alexandru Paşcanu.

Adrian Enescu a asistat la cursurile facultăţii de muzică electronică a Universităţii Stanford, din California, între anul 1985 şi 1986 şi totodată, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

Acesta a compus muzică foarte diversificată din punct de vedere stilistic, de la muzică Electro-Acoustică şi până la Muzică simfonică şi Jazz.
Prima apariţie a sa pe disc a avut loc în anul 1975.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1