Lora, în război cu TVR din cauza piesei de la Eurovision

Lora ar putea plăti daune uriaşe la TVR dacă nu se prezintă în semifinala selecţiei naţionale a concursului Eurovision. Cântăreaţa s-a retras din competiţie, însă organizatorii show-ului ar vrea să o taxeze pe blondă pentru că i-a încurcat.

Cântăreaţa Lora (34 ani) ar putea fi penalizată de către organizatorii selecţiei naţionale a concursului Eurovision, întrucât blonda i-a lăsat baltă înainte ca preselecţia să fie difuzată de post. Conform regulamentului de concurs, aceasta este pasibilă de penalizare. Mai mult, indiferent de decizia Lorei de a se prezenta la semifinala din 26 februarie de la TVR, piesa cu care s-a calificat, “I know”, va rămâne în concurs. Astfel, dacă artista nu va participa la show-ul de duminică, ea trebuie să plătească daune foarte mari. Regulamentul prevede că în cazul în care un artist se retrage din competiţia naţională a concursului european, acesta este bun de plată şi trebuie să achite daune de 100.000 de euro. Totuşi, organizatorii speră să se înţeleagă pe cale amiabilă cu artista şi au invitat-o să participe la show-ul din 26 februarie de la TVR. Surse din preajma cântăreţei susţin că ea nu are de gând să cânte în semifinală şi acuză TVR că îşi face reclamă pe spatele ei. ”E o strategie de PR a TVR-ului ca să-şi ridice audienţa. Lora s-a retras înainte ca preselecţia să fie difuzată pe post. Contractul îi permite artistului să se retragă fără să plătească daune”, spun surse din managementul artistei. 

2-3-bd-2-35col-11cm.jpg

Lora a lăsat baltă concursul înainte ca preselecţia să fie difuzată pe post

 

Lora a informat conducerea TVR că se retrage din concurs la începutul lunii februarie. Piesa “I know”, cu care artista s-a înscris în această competiţie, este compusă de doi dintre cei mai cunoscuţi compozitori britanici, DaBeatFreaks şi are un sound modern.”Am decis, împreună cu casa de discuri şi managementul meu să mă retrag din competiţia pentru Eurovision. La baza hotărârii mele stau opiniile diferite legate de modul în care se fac preselecţiile pentru concurs. Piesa este, cu siguranţă, un hit, fiind compusă de DaBeatFreaks, un grup de producători ce au scris piese pentru artişti precum Sean Paul, Dizzee Rascal sau Meghan Trainor”, a declarat Lora pentru Mediafax, pe 2 februarie. Anul acesta, Lora ar fi putut bifa a doua participare la selecţia naţională pentru Eurovision, ea participând, în urmă cu opt ani, cu piesa “Come Along”, care a obţinut atunci peste 10.000 de voturi. 

Scandal şi mai mare anul trecut

2-3-bd-4-2col-9cm.jpg

Ovidiu Anton a ratat concursul de anul trecut din cauza datoriilor TVR

 

Scandalul din acest an nu se „ridică” deocamdată la nivelul celui de anul trecut. În 2016, selecţia naţională a fost câştigată de Ovidiu Anton, dar într-un final România nu a mai participat la finala Eurovision din cauza datoriilor pe care TVR le acumulase în ultimul an la organizatorul concursului European. Lucrurile s-au lămurit, banii au fost achitaţi, iar acum cântăreţii se luptă să ajungă la Kiev. Deocamdată, s-au stabilit cei 15 artişti care vor intra în semifinala din 26 februarie: Elize&No Stress, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Ramona Nerra, Instinct, Eduard Santha, Tavi Colen&Emma, Zanga, Ilinka feat. Alex Florea, Alexandra Crăescu, Maxim, D-LEMA, M I H A I, Ana Maria Mirică şi Xandra. Dintre aceştia, juriul îi va alege pe cei zece finalişti. Finala Eurovision România are loc pe 5 martie, când câştigătorul va fi desemnat exclusiv de public, prin televot, iar concursul internaţional pe 9, 11 şi respectiv 13 mai va fi la Kiev, Ucraina. 

2-3-bd-foto-3-facsimil-2-coloane.jpg

La articolul 17 din contract este precizată negru pe alb penalizarea de 100.000 €

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1