Livia Graur, momente dramatice cu câinele familiei: “Arlo era să moară muşcat de căpuşe!”

livia-graur-caine-copil.jpg

livia graur
Arlo este cel mai bun prieten al fiicei Liviei
foto: arhivă personală

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Livia Graur trăieşte un adevărat coșmar. Prezentatoarea Prima TV a ajuns în urmă cu patru zile la spital, cu câinele ei, Arlo. Patrupedul, un superb exemplar de ciobanesc belgian malinois, în vârstă de 1 an și patru luni, era în stare deosebit de gravă după ce a fost mușcat de o căpușă.

“Inițial observasem că e puțin apatic, dar nu am dat foarte multă atenție. Cel mai tare m-am speriat când a început să urineze maro. Am sunat imediat medicul veterinar, care ne-a spus să ne prezentăm de urgență la spital”, ne-a declarat Livia. Ştirista de la Prima TV a mers de urgență cu câinele la Facultatea de Medicină Veterinară, unde medicii l-au diagnosticat pe Arlo cu babesioză. “Era foarte moleșit și nici nu mai mânca. După o ecografie și analize de sânge a venit și verdictul: babesioză, o boală transmisă prin înțepătura de căpușe. Imediat a fost pus pe perfuzie și i s-a administrat un antidot. Am stat șase ore acolo, timp în care am sperat că starea lui se va ameliora. Următoarele 12 ore au fost critice”, a adăugat prezentatoarea Prima Tv.

caine-livia-graur.jpg

arlo
Arlo a fost tratat la Facultatea de Medicină Veterinară

“Trăim în teroare din cauza căpuşelor!”

Livia s-a prezentat și a doua zi cu câinele la spital, pentru un nou set de analize. “Cel mai probabil a fost mușcat de o căpușă din afară curții, acolo unde îl plimbăm în fiecare zi. Noi am stropit curtea și împrejurimile, dar nu a fost suficient. Arlo era și deparazitat. Am ajuns să trăim în teroare din cauza capuşelor. Starea lui s-a îmbunătățit, acum ia antibiotic pentru zece zile”, a adăugat ea.

capusa.jpg

capuse, muscaturi capuse, muscatura capusa, sfaturi indepartare capuse, solutii repelente, boala Lyme, borelioza
Căpușele sunt paraziți care se hrănesc cu sângele omului sau al animalelor, însă doar 5% din ele sunt periculoase

Ce este babesioza?

Babesioza este o boală parazitară transmisă prin mușcătura de căpușă. Nu toate căpușele transmit babesioza, ci doar cele care au acest parazit. Babesioza este un parazit care se multiplică rapid în celulele roșii, provocând anemii severe. Primăvara și toamna sunt temperaturi favorabile căpușelor. Babesioza este o boală extrem de gravă care, fără tratament, este mortală.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Livia Graur ne anunţa, în urmă cu o lună, că “şi-a mărit familia”. În viaţa lor a apărut Arlo, un pui de ciobănesc belgian malinois jucăuş şi plin de energie. E ca un copil – murdăreşte, strică, rupe, sparge lucruri prin casă, se poate răni. Prin urmare, locuinţa a trebuit să fie complet reamenajată.

  • Vedeta Prima TV ne-a invitat s-o cunoaştem dincolo de platoul de ştiri, în refugiul ei urban, în care primeşte informaţiile zilei de la fetiţa ei, Renata.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5