Letiția Moisescu, concluziile după Eurovision. Am întâlnit-o în ...tramvai

letitia_moisescu_sensibil_balkan.jpg

Letiţia Moisescu, în finala naţională Eurovision

Letiția Moisescu a participat pentru a doua oară la Eurovision România și este fericită că s-a clasat în top 5. O felicită pe câștigătoarea Ester Peony și este de părere că Laura Bretan, marea favorită, e prea mică pentru această competiție. Pe Letiţia am întâlnit-o ieri, 20 februarie în ... tramvai. Dar nu orice fel de tramvai, ci unul special, de distracţie. Malta Travel a aniversat 20 de ani şi a ales să dea o petrecere pe şine.

Letiția Moisescu este mulțumită că s-a clasat cu piesa lui Mihai Ogășanu pe locul 5 în finala națională Eurovision, care a avut loc pe 17 februarie. ”Am știut în ce competiție ne înscriem, nu că piesa «DAINA» nu ar fi meritat locul 1. Și în 2011 am ieșit tot pe locul 5, când participarea la Eurovision mi-a deschis multe uși. Și mama mea cântă, se numește Elena Moisescu, interpretă de folclor din Ardeal. De la ea am luat refrenul cu influențe folclorice, de la piesa ei, «Câmpurile cu florile». Mama mea e un om de cultură și mă mândresc cu ea. La mine în familie toți cântăm și când ne întâlnim nu avem loc unii de alții. Dar România nu a trimis niciodată o piesă cu inflențe folclorice, spre rușinea noastră, aș putea să spun. Moldova a trimis piese cu influențe folclorice, noi nu! Cu toate acestea, eu mi-am dorit o astfel de piesă. Am fost ușor șocată că românii m-au punctat mai slab decât juriul. Jurata din Israel mi-a dat 10 puncte, pe când Calancea, din Republica Moldova, mi-a dat numai 4 puncte. Calancea, care are piese cu influențe pe partea de rock și folclorice. Poate că le-a fost greu să noteze”, ne-a declarat Letiția Moisescu.

Cântăreața, care a mai concurat în selecția națională în urmă cu 8 ani, a ținut să mulțumească echipei sale. ”Am avut o echipă foarte mare în spatele acestui proiect. Au venit prieteni din străinătate să mă ajute și au făcut tot ce le-a stat în putință. Mihaela Monea, cea care mă îmbracă de 17 ani, a realizat în 4 zile ținuta mea de la Eurovision. Iar ideea de a ieși din mine acel tricolor pe scenă, în cadrul show-ului, a fost a coregrafului Daniel Dobre. El și Mihaela sunt doi oameni extraordinari, atât de importanți, cu o energie și cu o vibrație bune și nu am cuvinte să le mulțumesc pentru susținere. Piesa e scrisă de Mihai Ogășanu, care a lucrat cot la cot cu mine, are o viziune maximă. El a compus pentru Loredana «Lele» și «Ziga Zaga». Lucrează cu artistul în studio, ceea ce e rar în ziua de azi”, ne-a mai spus Letiția Moisescu. Legat de Laura Bretan, pe care toți au văzut-o favorită, Letiția are numai cuvinte de laudă. ”O să mai concurez la Eurovision, o să insist până câștig. Laura e un copil fantastic, consider însă că e prea mică pentru Eurovision. E foarte stresant, nu e pregătită. Mie îmi place Ester Peony. Sper să facă o figură bună”, a mai spus artista.

Loading...