Leo Iorga: «Plec în Cuba, ca să scap de cancer»

7-act-foto-1-3col-185cm.jpg

Cântăreţul, care se luptă de cinci ani cu nemiloasa boală, va scoate din buzunar 20.000 €

Diagnosticat în urmă cu cinci ani de cancer la plămâni, Leo Iorga (51 de ani) a bătut la uşile tuturor specialiştilor din ţară, pentru a învinge perfida boală. A trecut prin patru operaţii, prin tratamente chinuitoare cu citostatice, dar şi prin sute de şedinţe de fizioterapie. A încercat chiar şi pastilele cu venin de scorpion. E decis să ajungă, luna asta, şi în Cuba, la o clinică de oncologie.

Leo Iorga nu renunţă la scenă, căci are nevoie de bani pentru tratamente, cheltuielile lunare ajungând şi la peste 1.000 de euro. Pentru că se confruntă deja cu probleme financiare, artistul a decis să-şi scoată la vânzare, cu 200.000 de euro, singura avere, vila din Eforie Nord: “Nu am vândut încă locuinţa, pentru că piaţa imobiliară este dificilă şi trebuie să îmi scot banii investiţi. Acum am grijă doar de sănătatea mea, iau un medicament homeopat care conţine venin de scorpion. Se numeşte Vidatox şi costă 200 de euro”, ne-a spus Leo.

Dar artistul trupei Pact este dispus să facă orice sacrificiu pentru a se vindeca, astfel că peste două săptămâni va pleca în celălalt capăt de lume, pentru noi analize şi tratamente revoluţionare: “O să merg la sfârşitul lunii în Cuba, unde voi sta două săptămâni. Doctorii de la Clinica Internaţională din Havana îmi vor face mai multe controale, dar şi un vaccin-minune, Cimavax se numeşte, care distruge celulele canceroase. Acest tratament se face, din păcate, numai acolo, nu vor să-l exporte. Potrivit calculelor făcute de mine îmi trebuie în jur de 20.000 de euro”, a mai adăugat solistul, plin de speranţă.
E fericit însă că prietenii i-au sărit în ajutor, cu bani: ”Duminică am cântat la Berăria H. A fost un spectacol caritabil şi, deşi nu am menţionat asta, au venit şi prieteni apropiaţi, pentru a mă ajuta. Toţi banii strânşi în acea seară, din biletele de intrare, vor ajunge la mine, în mare parte “.

 

Se tratează şi cu venin de scorpion

Lansat în 2011, Vidatox a reuşit să îmbunătăţească viaţa a peste 65.000 de pacienţi cu afecţiuni oncologice. Medicamentul cubanez ajunge la nucleul celulelor maligne. E un produs cu efect antitumoral, analgezic şi antiinflamator, obţinut din una dintre cele 42 de specii de scorpion care trăiesc în Cuba, respectiv Rhopalurus Junceus (Scorpionul Albastru).

Loading...

Citește și

  • Leo Iorga concert cancer bani

    Bolnav de cancer din 2011, leo Iorga este un exemplu de curaj. Artistul a suportat cu stoicism tratamente chinuitoare, operaţii chirurgicale, şi a urcat pe scenă, iar acum este dispus să meargă până în Cuba pentru a încerca un tratment revoluţionar. Solistul a susţinut recent un adevărat maraton muzical cu artişti consacraţi tocmai pentru a-şi strânge fonduri necesare unei noi intervenţii chirurgicale.

  • Se luptă de cinci ani de zile cu o boală care nu doar că îl chinuie cumplit, dar îl şi ruinează, ajungând, din cauza tratamentelor costisitoare, la fundul sacului. Pentru că din concerte nu prea mai câştigă, Leo Iorga a luat dureroasa decizie de a-şi scoate la vânzare vila din Eforie Nord, pe care cere 250.000 de euro.

  • Leo Iorga (54 de ani), solistul care a reușit să fenteze cancerul de plămâni, în urma a patru operații, a avut mari probleme cu soția lui, Paula, din cauza impresarei Florența Marin.

  • leo iorga, spital, concert, cancer

    Se luptă cu o boală cumplită, însă muzica se pare că este cel mai puternic tratament pentru Leo Iorga. Susţinut de o cârjă, artistul a urcat vineri seara pe scenă şi a făcut show timp de o oră. Nimeni nu a ştiut că rockerul venea de la spital, unde făcuse chimioterapie.