Legătura neştiută dintre Ileana Ciuculete și Maria Lătăreţu

ciuculete323.jpg

ileana ciuculete
Ileana Ciuculete a lăsat în urmă o familie dezbinată
foto: arhivă personală
Citeste tot despre: 

Anul acesta, în martie, interpreta de muzică populară Ileana Ciuculete a murit, răpusă de o necruțătoare ciroză hepatică. Nimeni nu știe, însă, câte a sacrificat artista ca să-și încânte publicul. În spatele vocii sale dumnezeiești a stat o altă mare artistă, care i-a îndrumat pașii în lumea muzicii populare.

Deşi nimeni din familia ei nu cocheta cu lumea artistică, Ileana Ciuculete și-a dorit de mică să cânte. Era invitată mereu la petreceri și serbări să învioreze atmosfera. Avea deja 16 ani când a primit dispensă de vârstă şi a fost admisă în Ansamblul “Nicolae Bălcescu” din Craiova.

“Am sacrifcat casnicii pentru aceasta activtate artistică. Din cauza numeroaselor turnee, nu reuşeam să petrec destul de mult timp cu propria familie. Părinţii mei stăteau deseori cu copii mei cât timp eu eram la concerte pe diverse scene ale ţării. Pot să spun că am fost bună prietenă cu cântăreaţa Maria Lătăreţu, în ultima parte a vieţii a ei. În ultimul ei turneu pe Valea Jiului am petrecut foarte mult timp împreună, au dormit în aceeaaşi cameră si mi-a dat dat sfaturi preţioase, am fost fanul ei. Din respect pentru ea am preluat câteva piesele cantata de ea de-a lungul timpului”, a povestit interpreta într-un interviu mai vechi.   

 

loading...
Loading...