Joana Benedek, mesaj dur după moartea Regelui Mihai: „Câtă impotență o fi simțit săracul..."

cliima20140114_0229_1.jpg

joana benedek
Joana Benedek a transmis un mesaj pe contul său de Facebook, după moartea Regelui Mihai
Foto: arhivă personală

Joana Benedek, actrița româncă ce s-a remarcat în telenovelele din America de Sud, a transmis un mesaj pe o rețea de socializare, la scurt timp după moartea Regelui Mihai. Actrița i-a închinat câteva cuvinte de laudă și de compătimire fostului monarh.

Joana Benedek, actrița româncă stabilită în Mexic, nu a trecut cu vederea moartea Regelui Mihai, care s-a stins din viață pe 5 decembrie. Vestea decesului său s-a răspândit în întreaga lume, întrucât el era cunoscut și înrudit cu marile familii regale europene.

„Regele Mihai I al României!?? A decedat al nostru Rege! Îmi pare sincer rău! Condoleanțe familiei Majestății Sale, iar nouă, românilor, ne rămîne doar reflecția profundă… N-am fost niciodată monarhistă, pentru simplul fapt că nu știam mai nimic despre Monarhie; eu fiind născută, instruită si educată în sistemul obscurantismului comunist! Toți știm istoria nefastă a comunismului, pe care toți – de-o formă sau alta – am suferit-o! Chiar însuși cuvântul «nesuferit» închide-n sine explicația si simțirea profundă a acestuia! Nu mă voi pierde in aceste comentarii, care acum sunt lipsite de importanță… Acum este vorba despre Regele nostru care hulit, huiduit si hărțuit de comuniștii răi, ignoranți și negri la suflet, a fost pus toată viața sa într-un șah mat, până la moartea terenală! Din nefericire pentru el, dar și pentru noi toți… Pentru România fină, cultă, educată, simțită, luminoasă și de «bon ton»!"

regele mihaiZoom
„Câtă impotență o fi simțit săracul în fața dragostei de neam”
Foto: Facebook/Joana Benedek

"Care eu știu că este alcătuită din mulți, foarte mulți români de pretutindeni!România noastră «profundă», pe care toți o simțim și știm că ea există în noi… Pe care o dorim din suflet și avem, in același timp, o aprigă nevoie sa-și revină la rangul natural, pe care-l are în esența și felul nostru de-a fi români! Prin însăși decența noastră interioară de a simți românește… Cuvintele de laudă, pentru al nostru Rege, sunt poate de prisos acum, căci atitudinea-i fină, elegantă și măreață a vorbit prin sine, în timpul celor 96 de ani, pe care Majestatea Sa i-a parcurs pe acest Pământ… Spre exemplu, iubirea lui pentru a sa regină, Regina Ana – iar mie, de când am știut mai multe despre ea, mi-a fost atât de dragă… Poate pentru intimul fapt că și eu, la rându-mi, aștept cu toată certitudinea inimii mele, întâlnirea cu al meu menit…"

"Astfel m-am îndrăgostit de ei și așa am început sa aflu despre el!Despre bunătatea lui, despre înalta sa ținută morală, spirituală si sentimentală, față de România lui, pe care o lăsase în ghearele demente si demoniace ale comuniștilor! Ce suferință pentru el! Câtă impotență o fi simțit săracul în fața dragostei de neam… 70 amari de ani… De altfel aceiași ca și pentru România lui… L-am îndrăgit de departe, și-n surdină, prin povestirile altora despre viața si felul său de-a fi… Nu ca rege! Ca om!"

"Îmi pare rău că n-am avut mai mult contact cu Monarhia românească… Rezonez adânc, într-un anumit nivel, cu monarhia… Cine-l cunoaște pe tatăl meu, știe că aveau ceva în comun. Un aer fizic. Energetic. Un fel de-a fi… Un «nu știu ce»… Poate făcusem, într-un fel, un transfer de afecțiune și de simpatie… Nu știu… Dar mă doare mult că a murit al nostru rege… Sincer. Din inimă o spun! Îl rog pe Bunul Domn-Dumnezeu Să-l aibă în LUMINA CRISTICĂ și-n Iubirea Sa eternă! Amin! Iar nouă românilor, după cum spuneam, ne rămâne doar o invitație urgentă la analiza  reflecția noastră interioară… La revoluția interioară, dragilor! Nu putem schimba nimic în exterior, dacă înainte nu-l schimbăm în interiorul ființei noastre… Să-i fie țărîna ușoară dragului, frumosului și deja regretatului nostru Rege, Majestatea sa MIHAI I al ROMÂNIEI!"

pentru-pat.ro

loading...

Citește și