Iubirea interzisă dintre Dan Spătaru și soția unui cosmonaut rus. Amenințat cu pistolul de bărbatul înșelat

dan-spataru-vnatalia-fataeeva.jpg

Dan Spătaru și Natalia Fateeva
Dan Spătaru și Natalia Fateeva în "Cântecele mării"

16 ani fără Dan Spătaru! Atât a trecut de când artistul s-a stins din viață, într-o zi 8 septembrie. Apreciat de public și adorat de femei, Dan Spătaru a trăit în tinerețe o iubire mistuitoare, de care puțini mai știu. Cea care i-a furat inima artistului, chiar înainte de a o cunoaște pe Sidonia, femeia care avea să-i fie soție până la sfârșitul vieții, este o actriță sex-simbol din fosta Uniune Sovietică.

În tinerețe, Dan Spătaru umplea stadioanele la noi, dar și peste hotare. Bun vorbitor de rusă, artistul avea mare succes în toate țările ex-sovietice. Anul 1970 avea să-i aducă întâlnirea cu iubirea vieții, Natalya Fateeva, o actriță alături de care a jucat într-un musical foarte în vogă la vremea respectivă,”Cântecele mării”, în regia lui Francisc Munteanu. Pe scurt, filmul prezintă povestea unui ansamblu muzical din România care trece prin mai multe încercări în dorința de a participa la Festivalul de Muzică de la Soci. Producția și-a câștigat popularitatea în Uniunea Sovietică și datorită cântecelor compuse de Temistocle Popa, varianta rusească fiind creaţia lui Robert Rojdestvenski, şi interpretate de Dan Spătaru, care a făcut un duet cu actriţa Natalya Fateeva.

natalya-fateyeva.jpg

natalya fateeva
Natalya Fateeva, marea iubire a lui Dan Spătaru
foto: Wikipedia

 

Soțul actriței l-a amenințat pe Dan Spătaru cu pistolul

Frumoasa actriță, acum în vârstă de 85 de ani, s-a născut pe teritoriul Ucrainei și era, la vremea respectivă, un sex-simbol al cinematografiei sovietice.

În film, vocea ei a fost dublată de cântăreaţa Larisa Mondrus. Povestea de dragoste din scenariul filmului s-a repetat în viața reală, la o intensitate greu de cuprins în cuvinte.

Rusoaica a fost marea dragoste a lui Dan Spătaru, dar și actrița l-a iubit foarte mult. Atât de mult, încât a fost la un pas să divorțeze de soțul ei, Boris Yegorov, primul fizician-cosmonaut care a ieşit în spaţiu. Peste ani, artistul român le povestea prietenilor cum Boris a venit peste el cu pistolul, pentru a se răzbuna!

”Acum beau doar apă! Mai e mult până să se facă șprițul”

Despre Dan Spătaru au circulat tot felul de anecdote, cele mai multe legate ”prietenia” strânsă a artistului cu paharul. După ce s-a lăsat de băut, la recomandarea medicilor, Dan Spătaru participa la chefuri, dar nu mai punea picătură de alcool în gură. ”Acum beau doar apă! Mai e mult până să se facă șprițul”, spunea cu umor artistul însuși. Colegii de breaslă vorbesc și acum în termeni laudativi despre regretatul Dan Spătaru. ”Era un domn, un om cu mult bun simț! Îi făcea plăcere să vină la petreceri, chiar dacă nu mai bea. Îmi amintesc că, atunci când cânta cu trupa și primeam bacșiș, el ne lăsa nouă banii, să-i împărțim fără el, spre deosebire de alți artiști, care îi luau doar ei!”, a declarat Arthur Mihai, liderul trupei System Band, care a cântat pe vremuri cu toți artiștii de valoare. Dan Spătaru a murit pe 8 septembrie 2004, în urma unui infarct. Peste zece mii de oameni s-au dus la înmormântarea lui.

 

Loading...

Citește și

  • Soţia regretatului maestru Dan Spătaru este foc şi pară pe Uniunea Compozitorilor, din cauza sumelor umilitoare pe care le primeşte din drepturi de autor. “Sunt sume neînsemnate, pentru o voce de aur”, ne-a spus Sida, fostă balerină. Ca să facă economii, pe perioada verii femeia locuieşte la prietena ei, în Italia, pe care o ajută la cules de măsline.

  • A trecut printr-o perioadă grea. La 11 ani de la moartea lui Dan Spătaru, văduva artistului a acceptat să vorbească în exclusivitate pentru Click! despre viaţa petrecută alături de “Regele Aplauzelor”. Cu emoţie în glas ne-a povestit despre nepoata care-i calcă pe urme, despre trandafirii pe care-i udă zi de zi, cum îl visează şi cum se descurcă cu banii, totul într-o poveste spusă de una dintre cele mai iubite balerine dinainte de Revoluţie.

  • Dan Spătaru a fost unul dintre cei mai mari artişti români

    În ziua în care se fac zece ani de la moartea lui Dan Spătaru, văduva acestuia vorbește în premieră despre suferința sufletească prin care a trecut. Dispariția fulgerătoare a soțului ei i-a clătinat încrederea în Dumnezeu. Nu a mai intrat în biserică luni de zile și a refuzat să se mai roage. La zece ani de la moartea lui Dan Spătaru, văduva acestuia, Sida, a găsit puterea să vorbească despre suferința prin care a trecut.

  • dan-negru

    Este cel mai longeviv prezentator la un post tv din România şi are în palmares un record imbatabil: a realizat 14 Revelioane consecutive, fiind lider de audienţă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1