Ion Dolănescu făcea de ziua lui pomana porcului cu ţuică şi şorici

petrecere.jpg

Finul Melinescu și soția, dar și duhovnicul artistului, părintele Emil Cărămizaru, și soția erau nelipsiți de la petrecerile din Caimatei

Ion Dolănescu dădea petreceri de pomină la el acasă de ziua lui de naştere. Fiul cel mic al regretatului artist, Dragoş Dolănescu, îşi aminteşte cum arătau chermezele în vila tatălui său din buricul Capitalei, în care azi locuieşte Ionuţ, fiul mai mare al acestuia.

Ion Dolănescu şi-a trăit viaţa din plin. A lansat numeroase piese, a cucerit numeroase femei, iar la petrecerile pe care le organiza de ziua lui îi plăcea să chefuiască la maxim. Dacă ar mai fi trăit, Ion Dolănescu ar fi împlinit azi, 25 ianuarie, vârsta de 75 de ani.

Cântăreţul, care s-a stins din viaţă pe 19 martie 2019, obişnuia să petreacă 3 zile la el acasă, alături de familie, prieteni şi colegi de breaslă. În vila lui din Caimatei se încingeau chermeze în care se cânta până dimineaţa, iar printre invitaţi se numărau toate VIP-urile vremii, de la Elena Merişoreanu, Ileana Ciuculete, Florin Piersic, Nadia Comăneci, Ioana Radu şi mulţi alţii.

”La tata în casă venea foarte multă lume. Petrecerile lui ţineau câte 3 zile de fiecare dată, indiferent că era ziua lui de naşter sau onomastica. Îi plăcea să petreacă şi îşi aştepta musafirii cu cele mai bune mâncăruri: sarmale, aperitive cu brânzeturi şi pomana porcului, nelipsind de aici toba şi deliciosul şorici de casă. Mesele îmbelşugate erau completate cu ţuică şi vin de toate soiurile, iar artiştii care veneau susţineau adevărate recitaluri”, ne-a povestit fiul cel mic al artistului, Dragoş Dolănescu, acum deputat în Costa Rica. Astăzi, vila din Caimatei în care aveau loc petrecerile de neuitat i-a rămas lui Ionuţ, care locuieşte aici din 2014. Fiul cel mare al lui Dolănescu a moştenit vila din centrul  Bucureştiului, iar Dragoş pe cea de la Sinaia, după un proces de 9 ani pentru împărţirea averii regretatului artist.

Loading...

Citește și