Ioana Maria Moldovan: «Deocamdată dieta nu intră în discuţie»

Citeste tot despre: 

Pentru prezentatoarea Prima TV Ioana Maria Moldovan, viaţa s-a schimbat radical pe 13 ianuarie 2018, când şi-a strâns pentru prima dată la piept mogâldeaţa. De atunci are alte priorităţi, alte bucurii, alte preocupări şi inclusiv în bucătărie intră mai des. Despre dietă nu poate fi încă vorba. Chiar dacă a rămas cu 5-6 kg în plus, are suficent timp să le dea jos.

„Andrei-Ioan este minunea mea şi e normal ca totul să se învârtă în jurul lui. Prin ochii lui văd Raiul, ce aş putea să-mi doresc mai mult? Restul e poveste. Nu-mi lipseşte nimic din ce făceam înainte, poate doar somnul, însă zâmbetul lui, gânguritul, felul în care mă priveşte sunt suficiente ca să mă facă fericită”, ne-a declarat prezentatoarea emisiunii „Focus din Inima României” de la Prima TV, unde s-a întors după doar 42 de zile de lăuzie. Are noroc că bebeluşul e cuminte, sociabil, sănătos, n-a avut colici, doarme bine noaptea. Ba chiar este sportiv de mic, merge la gimnastică de două ori pe săptămână şi încă de la trei luni de viaţă are antrenor personal. „Va apărea în calendarul 2019 al bebeluşilor sănătoşi, a realizat o şedinţă foto... Iar eu m-am alăturat fără să stau pe gânduri campaniei de conştientizare Baby Loves Gym (n.r. bebeluşii iubesc sportul), prin care vrem să tragem un semnal de alarmă asupra nevoii reale de mişcare pe care o au copiii cu vârste cuprinse între 3 luni şi 3 ani”, explică prezentatoarea tv. 

Ea încă nu a avut timp să meargă la sală, însă face 10.000 de paşi pe zi şi mănâncă sănătos. A luat 16-17 kg în perioada sarcinii, din care mai are de dat jos 5-6 kg. Cum alăptează, nu se grăbeşte să ţină dietă. „Momentan nu sunt o prioritate. Kilogramele le-am pus în 9 luni şi e firesc să le dau jos cam în acelaşi timp. Evident, cele 5-6 care au mai rămas nu se pot da jos fără masaj, sport, dietă. Sunt însă cât de cât în formă pentru că mă ţine în priză copilul, care e foarte activ, şi iată că intru în hainele dinainte de sarcină. Mă mai uit cu jind la încălţările cu toc, dar e mai greu ca mămică să mă mişc confortabil în parc, port mai mult balerini, adidaşi, tricouri lejere, părul prins, mă machiez mai puţin pentru că bebe pune mâna pe faţă, iar pedichiura-manichiura le fac pe fugă... Nu prea mai am timp de relaxare, suntem doar noi, părinţii, nu avem ajutoare. Se mai adună oboseala, dar când îmi zâmbeşte el, dispare tot”, explică Ioana. 

Alimentaţia ei nu s-a schimbat, nu are vreun meniu stabilit. Mănâncă de toate, echilibrat, consistent şi sănătos. Micul dejun constă în ouă fierte, şuncă, roşii, un fresh de portocale, sau o omletă cu slană sau cereale cu lapte. La amiază îşi pune în farfurie carne la grătar şi o salată, sau orez, piure, iar gustările constau în fructe, prăjituri, îngheţată... depinde de poftă. A renunţat doar la ciocolată şi la băuturile carbogazoase. „Cred că e cea mai mare pauză de acest gen din viaţa mea”, râde Ioana. 

O reţetă sofisticată, gata în doar 20 de minute

Zilele trecute, Ioana Maria Moldovan a reuşit să onoreze o invitaţie mai veche a chefului Ashlie Dias, de a găti împreună în bucătăria lui. Pentru prezentatoarea Prima TV a fost o provocare şi o plăcere să fie lângă un as al artei culinare şi să înveţe de la el o reţetă nouă. Specialistul i-a propus să gătească raţă cu mere caramelizate, cartofi dulci şi must. „M-am temut că raţa se găteşte greu, că e complicat, dar totul a durat 20 de minute”, spune Ioana.

Au avut nevoie de piept de raţă, lavandă, seminţe de coriandru, frunze de dafin, cimbru, sare, piper, usturoi, cartofi dulci, mere, unt şi must. Cu un cuţit se crestează pielea de pe carne, se condimentează cu mirodeniile pisate în mojar, apoi se prăjeşte în tigaie (5 minute pe partea cu pielea, 1 minut pe cealaltă parte). Apoi se scoate şi se bagă 4-5 minute la cuptor cu cimbru şi usturoi. Pe final, se adaugă mustul. Între timp, cartofii se coc la cuptor, se curăţă de coajă, se sfarmă, se sărează. Merele se taie în jumătăţi şi se caramelizează în unt.

 

De când a început diversificarea, intră zilnic în bucătărie

11-bucatarie-3.-2col-.jpg

Pentru prima dată a folosit must la gătit

Ioana Maria Moldovan nu era o împătimită a gătitului. Pleca de acasă dimineaţa şi se întorcea seara, mânca pe apucate, din lipsă de timp. Spune că apariţia lui Andrei-Ioan şi începerea diversificării nu au transformat-o în bucătăreasă, deşi intră mai des în bucătărie pentru el. „Îi fac lucruri simple, rapide, combin legume, cu ficăţei, cărniţă, iaurturi cu fructe... nimic complicat. Nu îmi ia mai mult de 30 de minute să-i pregătesc masa. Şi, cum are 3 mese pe zi, o oră şi jumătate e alocată gătitului. Apoi mâncăm toţi în acelaşi timp, vrem să-l obişnuim de mic cu importanţa meselor în familie”, mai spune prezentatoarea Prima TV.

11-bucatarie-5.-2col-.jpg

Chef Ashlie Dias i-a arătat cât de uşor se găteşte raţa

 

Loading...