Ioana Bulcă a fost uitată? Feblețea lui Florin Piersic a împlinit vârsta de 86 de ani

ioana_bulca-actrita-86_ani.jpg

actrita ioana bulca a implinit varsta de 86 de ani
Marea actriță Ioana Bulcă a împlinit 86 de ani în ziua de Sfântul Ion, pe 7 ianuarie. La mulți ani, distinsă doamnă!
FOTO: cinemagia.ro

Marea actriță Ioana Bulcă a împlinit 86 de ani în ziua de Sfântul Ion, pe 7 ianuarie. Din păcate, doar apropiații i-au fost aproape, nu ca pe vremuri când românii o iubeau pentru talentul ei. La mulți ani, distinsă doamnă!

Pe 7 ianuarie, chiar de Sfântul Ion, actriţa Ioana Bulcă a împlinit venerabila vârstă de 86 de ani. În tinerețe a fost una dintre cele mai frumoase actriţe: blondă, apetisantă, misterioasă, ispititoare.

Ioana Bulcă a fost prima soţie a actorului-cascador Szobi Cseh, dar şi flebeţea lui Florin Piersic, alături de care a apărut la braţ, în urmă cu trei ani, la Premiile Gopo de la Teatrul Naţional București. A fost ultima ieșire în public a marei actrițe.

florin_piersic_ioana_bulca.jpg

actrita ioana bulca este flebetea lui florin piersic
Ioana Bulcă, flebeţea lui Florin Piersic, în urmă cu trei ani, la Premiile Gopo de la Teatrul Naţional București. A fost ultima ieșire în public a marei actrițe.
FOTO: Click!

Ioana Bulcă, biografie

Ioana Bulcă a fost  singură la părinţi şi a copilărit la Sibiu, localitate pe care o considera oraşul ei natal. A fost adorată de părinţi, a avut o educaţie aleasă, a învăţat engleza, franceza, canto, pian şi s-a pregăti să fie actriţă. Pe vremea când era studentă în anul I la I.A.T.C., la 18 ani şi jumătate, s-a prezentat la un casting pentru rolul Anei, în filmul "La Moara cu noroc", după romanul lui Ioan Slavici. Când a văzut-o marele regizor Victor Iliu a exclamat: ”Asta-i Ana lui Slavici!” și nimeni nu mai dat proba. Filmul a fost cel care i-a adus consacrarea Ioanei Bulcă. Era tânără, cu cozi foarte lungi, nefardată și dornică de afirmare.

la-moara-cu-noroc-ioana-bulca-1.jpg

actrita ioana bulca s-a lansat in filmul moara cu noroc
Actrița Ioana Bulcă s-a lansat în 1957, cu rolul Anei, din filmul "La Moara cu noroc"
FOTO: cinemagia.ro

Din aceeași generație cu Florin Piersic, promoția 1957, Ioana Bulcă a format cu acesta un cuplu actoricesc de invidiat, atât în film, cât și în teatru. Au trecut de atunci mai mult de 60 de ani, o viață închinată meseriei de actor. A jucat în peste 20 de filme care vor rămâne în storia cinematografiei românești: "Mihai Viteazul" – 1970, "Astă seară dansăm în familie"- 1972, ”Ciprian Porumbescu – 1972, ”Dimitrie Cantemir” – 1973 și multe altele.

ioana_bulca_artista-asta_seara_dansam_in_familie.jpg

actrita ioana bulca a jucat in filmul asta seara dansam in familie
Actrița Ioana Bulcă a jucat un rol memorabil în filmul "Astă seară dansăm în familie"- 1972
FOTO: cinemagia.ro

Din 1984, nu a mai fost distribuită în filme timp de 23 de ani. Ultimul rol de film a fost Aristizza din ”Restul e tacere”, realizat de Nae Caranfil in 2007. În schimb, a fost foarte activă pe scena Teatrului Național București.

Ioana Bulcă a fost soția lui Szobi Cseh

Puţini ştiu că Ioana Bulcă a fost prima soţie a regretatului actor Szobi Cseh, care s-a stins pe 1 august 2014. “Am cunoscut-o la filmările pentru «Mihai Viteazu» (1971), era foarte în vogă atunci. Se lansase cu «Moara cu noroc» (1957). În film, ea o juca pe Doamna Stanca. Eu eram un provincial nepriceput cu femeile. Din şase ani, cât am fost căsătoriţi, am stat doar vreo trei împreună”, declara Szobi Cseh. în 2009, în “Formula-AS”.

Cu primul soț, Ioana Bulcă are un copil, Francesco Bulcă, acum medic chirurg de succes. Însă, când era copil, a jucat și el un mic rol în filmul “Astă seară dansăm în familie”.

Loading...