Gabi Luncă şi Loredana o ţin în procese şi la anul

12-vedete-lunca-lori.jpg

Loredana Groza a inclus piesa cu bucluc pe albumul ei, “Agurida”
Foto: Click!

Războiul dintre cele două cântăreţe pe o piesă inclusă de Loredana pe albumul ei intră în prelungiri, astfel că ele se vor întâlni şi anul viitor pe scările tribunalului. Nu de alta, dar pârâta Loredana şi reclamanta Gabi Luncă nu reuşesc să ajungă la o înţelegere.

Disputa celor două mari interprete a început în 2012, când Loredana (45 de ani) a lansat albumul “Agurida”, pe care figura şi melodia “Într-o zi la poarta mea” sau “Cip-cirip”, cu versuri de inimă albastră: “Ciririp cirip cip cip/, Floare albă de pe câmp?/, Lasă-mă să te miros/, Că miroşi frumos/”. La aflarea veştii, Gabi Luncă (77 de ani) s-a şi grăbit să o dea pe Lori în judecată, pe motiv că această melodie este compoziţia ei. Cu toate că piesa nu are un autor înregistrat la Asociaţia pentru Drepturile de Autor, şi că, de fapt, ar face parte din folclorul sârbesc, Gabi Luncă susţine că o cântă de 42 de ani şi că nimeni n-are voie să o interpreteze fără acordul ei. Procesul e încă pe rol, următorul termen fiind fixat pe 19 ianuarie 2016, în condiţiile în care, pe 24 noiembrie, s-a dat un termen pentru stingerea litigiului pe cale amiabilă. Sursele Click! susţin că interpreta Gabi Luncă ar fi cerut bani ca să se împace cu Loredana, însă echipa acesteia a refuzat să-i dea vreun leu. “Ei au dus dovezile care s-au cerut, au fost prezenţi la proces şi au răspuns tuturor întrebărilor puse. Nu echipa Loredanei s-a certat cu Gabi Luncă, ci invers, şi o face în continuare pentru că nu se ajunge la nici o înţelegere. Condiţiile echipei Loredanei nu au fost încă acceptate”, ne-a povestit o sursă din echipa juratei de la “Vocea României”. Gurile rele susţin că solista de muzică lăutărească ar fi cerut, drept despăgubire, suma de 50.000 de euro, însă artista a negat: “N–am cerut nici un leu, dar, dacă mi se va da vreo sumă, o voi dona săracilor”, a declarat aceasta, într-un interviu la Antena 1.

Un simplu telefon ar fi salvat-o pe Lori de tribunal

gabi-lunca.jpg

Gabi Luncă e supărată foc pe Loredana
Foto Arhivă Personală

Interpreta Gabi Luncă poate că n-ar fi acţionat-o vreodată în judecată pe Loredana Groza, însă s-a ambiţionat din cauză că rivala ei nu i-a cerut acordul să-i cânte piesa “Într-o zi la poarta mea”. Un simplu telefon de curtoazie din partea lui Lori ar fi schimbat toate datele problemei, a susţinut, acum un an, Gabi Luncă. Totuşi, tot “Regina muzicii lăutăreşti” a mai dezvăluit că, în general, nu e de acord ca alt artist să îi interpreteze melodiile, pentru a se evita confuziile pe piaţa muzicală: “E orgoliul meu, e mândria mea”, a mai spus Gabi. Click! a scris pe larg despre războiul dintre cele două soliste, nume importante în istoria muzicii româneşti. Născută în 1938 în comuna Vărbilău, din judeţul Prahova, Gabi Luncă a început să cânte de la 13 ani alături de tatăl ei, Dumitru Luncă, violonist. Loredana Groza a debutat pe scenă la 16 ani, iar până azi a cucerit topurile cu 19 albume muzicale.

Loading...

Citește și

  • O viaţă închinată muzicii şi o familie numeroasă şi frumoasă. Doamna muzicii lăutăreşti, Gabi Luncă are cu ce se mândri. Cei patru copii, nepoţii şi prietenii solistei i-au făcut o surpriză de zile mari, la împlinirea vârstei de 77 de ani. S-a lăsat cu emoţii şi multe lacrimi.

  • Gabi Luncă

    Regina muzicii lăutărești, Gabi Luncă (77 ani), are parte, mereu, de mari surprize din partea fiicei sale Rebecca, (28 ani), mai ales de ziua ei.

  • Loredana Groza a concertat, sâmbătă seară (7 noiembrie), la Sala Palatului, cu ocazia lansării noului album, “Imaginarium”. Solista a pregătit un spectacol inedit pentru cei aproape 4.000 de oameni care au venit. De asemenea, Loredana a ţinut un moment de reculegere pentru victimele incendiului din Colectiv şi a cântat în duet cu Gabriel Cotabiţă.

  • Are 45 de ani, dar ţine pasul cu vremurile şi cu topurile. Luna aceasta, parcă mai mult ca niciodată, imaginea cameleonică a Loredanei Groza a fost prezentă peste tot. Totuşi, chipul din showbiz e diferit faţă de cel pe care îl vede ea, dimineaţa, în oglindă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1