FOTO Ștefan Bănică, îndurerat, la priveghiul profei Isoscel. Mulți actori au venit să-și ia «adio»

stefan-banica_1.jpg

tefan banica
Ștefan Bănică, profund afectat de dispariția Tamarei Buciuceanu
foto: Sever Gheorghe

Durere fără margini pentru lumea teatrului! Familia, colegii și fanii și-au luat rămas bun de la doamna Isoscel. Trupul neînsuflețit al actriței Tamara Buciuceanu-Botez a fost depus azi, 17 octombrie, la Teatrul Bulandra, în sala de la Grădina Icoanei.

Teatrul românesc este în doliu! Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Tamara Buciuceanu-Botez a fost depus joi la Sala «Toma Caragiu» a Teatrului Bulandra din București, Str. Jean-Louis Calderon 76A. Însă, accesul publicului a fost permis începând cu ora 13.00, când a început priveghiul de la căpătâiul actriței, care s-a stins la 90 de ani.

Tamara Buciuceanu-Botez a murit, marți, 15 octombrie, la Spitalul Elias din București. Actrița fusese internată din data de 2 octombrie, pe fondul unor probleme cardiace, iar în ultima vreme starea ei de sănătate se agravase. Reprezentanții Spitalului au anunțat oficial decesul actriței, care pe data de 10 august împlinise vârsta de 90 de ani. „Spitalul Elias anunță cu regret dispariția unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu-Botez. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, se arată într-un comunicat.

Ștefan Bănică s-a reculesc la căpătâiul profei Isoscel

Printre colegii și prietenii care au venit la Teatrul Bulandra să cinstească memoria Tamarei Buciuceanu-Botez se numără Ducu Bertzi, Cristina Deleanu, Eugen Cristea, Ioana Tufaru (fiica regretatei Anda Călugăreanu), Mitică Popescu, Emilia Popescu, Manuela Hărăbor, George Ivașcu și Ion Caramitru, Vasile Muraru, dar și Ștefan Bănică (n.r. Mihai din seria «Liceenii») și Silvia Dumitrescu.

 • stefan banica
  Ștefan Bănică
  foto: Sever Gheorghe
 • cristina deleanu si eugen Cristea
  Cristina Deleanu și Eugen Cristea
  foto: Sever Gheorghe
 • ducu bertzi
  Ducu Bertzi
  foto: Sever Gheorghe
 • emilia popescu
  Emilia Popescu
  foto: Sever Gheorghe
 • George Ivascu
  George Ivașcu
  foto: Sever Gheorghe
 • tamara buciuceanu priveghi
  Omagiu pentru Tamara Buciuceanu
  foto: Sever Gheorghe
 • ioana tufaru
  Ioana Tufaru
  foto: Sever Gheorghe
 • ion caramitru
  Ion Caramitru
  foto: Sever Gheorghe
 • vasile muraru
  Vasile Muraru
  foto: Sever Gheorghe
 • Maximize

1/9

Acesta n-a vrut să intre pe la intrarea pricipală în teatru, pentru a evita contactul cu presa și a optat pentru o intrare lateral în instituție. Teatrul Bulandra l-a pierdut luna trecută, mai exact pe 18 septembrie și pe regizorul Ducu Darie, directorul instituției, iar la intrare au rămas și pozele lui, la care astăzi s-au adăugat portretele Tamarei Buciuceanui-Botez, cele mai multe din diverse roluri pe care regretata actriță le-a interpretat pe scenă.

La priveghi au venit și mulți admiratori cu flori și lumânări. ”Am venit pe jos, chiar dacă am 88 ani. Am vrut să-i aduc un ultim omagiu. Așa de rău îmi pare că a murit! Am văzut-o, este foarte frumoasă…parcă doarme”, ne-a spus o femeie la ieșirea din teatru. La căpătâiul actriței era nepotul acesteia, Mihai Constantin alias ”Ionică” din Liceenii, fiica acestuia, dar și mama sa, care este sora Tamarei, Iulia, care are 88 de ani și se află în scaun cu rotile.

Tamara Buciuceanu-Botez va fi înmormântată la Cimitirul «Sfânta Vineri»

Vineri, 18 octombrie, sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței se va afla în Biserica „Sfântu Gheorghe Nou” din Capitală (chiar lângă Teatrul Național București). Slujba de înmormântare va avea loc de la ora 13.00, la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Capitală, unde admiratorii încă își mai pot lua rămas bun de la ea. Tamara Buciuceanu-Botez va fi înmormântată la Cimitirul „Sfânta Vineri” din Capitală, unde se află și regretații Maria Lătărețu, Ileana Sărăroiu, George și Giliola Motoi, Iurie Darie și Mălina Olinescu.

Citește și:

Tamara Buciuceanu-Botez, căsătorită 34 de ani cu un medic anestezist. «Mi-a înțeles destinul»

Profesoara Isoscel, adorată de peste 18 milioane de români. Seria «Liceenii», reperul unei generații

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1