Fiica lui Radu Beligan, mesaj de dor pentru tatăl pierdut

lamia_beligan_fiica_lui_0.jpg

lamia beligan
Radu Beligan și Lamia, unul dintre cei patru copii ai actorului
Foto: arhivă Click!

În 14 decembrie, Radu Beligan ar fi împlinit 98 de ani. Din păcate, actorul cu cea mai îndelungată carieră a murit în 20 iulie, la Spitalul Elias din București. Discret cu viața personală, maestrul a fost căsătorit de trei ori și a avut patru copii.

Cea de-a treia soție i-a dăruit actorului trei copii, Lamia, Raluca și Alexandru. Dintre aceștia, Lamia i-a călcat pe urme tatălui și a devenit actriță. Într-un interviu pentru  Adevărul, Lamia a ridicat puțin cortina și a lăsat să se vadă cum se desfășura viața familiei Beligan în vremea copilăriei ei. ”Părinții mei erau doi oameni cu personalităţi puternice, aveau cariere în care investeau foarte mult timp. În general, în viaţa mea de copil, am petrecut destul de puţin timp cu părinţii – în sensul unui timp de calitate, în care chiar să fim unii cu alţii. Totul era pe fugă. Mi-a lipsit afecţiunea părinţilor în copilărie şi prezenţa lor afectivă. A fost stranie copilăria mea. Rece. Cu momente frumoase, de bucurie, dar puţine în economia unei copilării.”

În ziua în care maestrul ar fi împlinit 98 de ani, Lamia a scris un mesaj din care răzbat dorul și iubirea pe care i le poartă părintelui său.

“Mã gândesc la tata în fiecare noapte și uit ceea ce fac în timpul zilei întrebându-mã unde e acum. Sufletul lui era pur şi înalt ca cerul de varã şi gândesc cã altul ca el nu se mai aflã pe lume. Sunt fericitã cã existã nemurire si moartea nu mai are nicio putere asupra Vieții”, a scris Lamia pe Facebook, mesaj alături de care a publicat și o imagine din copilărie.

lamia_beligan.jpg

lamia beligan
Lamia și Radu Beligan, într-o imagine de colecție
Foto: Facebook
Loading...
 
 

Citește și

  • După ce a încetat din viaţă pe 20 iulie 2016, la 97 de ani, Radu Beligan a lăsat un mare gol nu numai în teatrul românesc, dar şi în viaţa membrilor familiei sale. Acum, bunurile lăsate moştenire trebuie împărţite între copiii actorului şi Mona Radu, femeia care l-a îngrijit în ultimii ani de viaţă.

  • Radu Beligan a murit, Radu Beligan inmormantat cu onoruri, Radu Beligan inmormantat Bellu

    Radu Beligan a murit miercuri, 20 iulie, la vârsta de 97 de ani. Unul dintre cei mai iubiți și, cu siguranță, cel mai longeviv actor român, Beligan a fost foarte discret în ceea ce privește viața lui din afara scenei. A iubit însă cu pasiune, chiar dacă a recunoscut, spre sfârșitul vieții, că ”nu a fost cel mai bun soţ şi nici cel mai bun tată din lume”.

  • O pată de pământ de 1,40 metri pe 2,20 metri, în Cimitirul-muzeu Bellu, lângă locurile de veci ale interpretei de muzică folk Tatiana Stepa şi ale actorilor Ion Lucian şi Emil Hossu. Este locul în care va fi înmormântat mâine, 23 iulie, Radu Beligan, cel mai galonat actor român. În zadar Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional şi Lamia Beligan, fiica marelui dispărut au încercat ieri să găsească o soluţie mai bună, în inima Aleii Actorilor.

  • radu beligan actor deces a murit

    A murit Radu Beligan | Marele nostru actor, Radu Beligan, avea să împlinească anul trecut, pe 14 decembrie, 97 de ani. Ziua de naștere l-a prins pe scenă, așa cum se întâmpla de ani buni, într-un spectacol care i-a fost foarte drag, ”Egoistul”.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1