EXCLUSIV Smiley, primul interviu din izolare: “Îmi lipsesc îmbrățișările celor dragi”. Ce schimbări au apărut în viața lui

smiley.jpg

smiley
Smiley a lansat „Spăla-te pe maini”, un ghid muzical animat pentru spălatul corect pe mâini
foto: HaHaHa Production

La sfârșitul lunii ianuarie, Smiley (36 de ani) anunța că pleacă, alături de oamenii săi de la HaHaHa Production, să lucreze la câteva proiecte muzicale în SUA timp de două luni și jumătate. Urma să se întoarcă în aprilie, când se pregăteau edițiile live ale emisiunii "Românii au talent" de la Pro TV, însă din cauza pandemiei de coronavirus s-au întors mai devreme în țară și s-au autoizolat în casă. Iată că Smiley ne-a acordat primul interviu din autoizolare și ne-a spus cum se vede, pentru el, pentru cariera lui, situația actuală.

Click!: Te consideri norocos că ești cu prietenii tăi în autoizolare?
Smiley: Ne-am întors din America mai repede decât ne-am planificat. Am zburat împreună cu o parte dintre colegii mei de la HaHaHa Production spre România. Ne-am dorit să venim acasă, mai ales că se preconiza că nu se vor mai efectua zboruri dinspre și înspre Europa. La aeroport nu s-a întâmplat nimic atipic, nu ni s-a pus în vedere o procedură, însă noi am luat decizia să ne autoizolăm pentru siguranța noastră și a celor din jurul nostru. Împreună cu Șerban Cazan și Lucian Nagy am petrecut la mine acasă ca într-o tabară în care ne-a fost și bine, și greu, am și râs, am și oftat: am făcut multă muzică, am gătit, am făcut sport, am mai ieșit prin curte, ne-am jucat, am citit, am văzut filme, seriale și am pus la punct tot felul de proiecte. Abia aștept să ajungem să le și transformăm în realitate pe toate.
V-ați rezolvat toate treburile în SUA sau ar trebui să va întoarceți acolo la un moment dat?
Ne-am întors mai repede decât am prevăzut, însă am stat acolo mai bine de două luni și am făcut ceea ce ne-am propus. A fost o deplasare pe care ne-am dorit-o mult și de care am profitat din plin. Am compus, am stat în studiouri de muzică, ne-am întâlnit cu tot felul de oameni, am făcut planuri. Lucrurile continuă și după revenirea noastră în țară, în online, activitatea de producători și compozitori o ducem mai departe atât local, cât și în Europa sau America. Nu depindem de un loc sau de o țară pentru a face muzică și pentru a o transforma în limbaj universal. Suntem norocoși, trăim vremuri în care digitalizarea ajută ca muzica să ajungă la orice suflet și ureche de pe planeta aceasta.

gina-pistol-si-smiley.jpg

Gina Pistol și Smiley

Ce fac părinții tăi, iubita ta, Gina Pistol, fratele tău în aceste zile? Ai luat legătură cu ei?
Doamne ajută, toată lumea e bine și cuminte, fiecare la casa lui. Datorită tehnologiei ne vedem și vorbim foarte des. Se întâmplă chiar să ne auzim mai des decât înainte, de grijă, de dor. Este o situație atipică, pe care nici nu o puteam concepe, dar trebuie să ne adaptăm acestor vremuri și regulilor lor, să încercăm să nu dramatizăm și să luăm părțile lor bune.
Cum s-a schimbat viața ta în aceste câteva zile de când este repaus total? Ce faci în autoizolare?
Încerc să-mi păstrez optimismul și credința. Nu mi se pare un preț foarte mare pentru siguranță această autoizolare, mai ales că am avut la dispoziție tot ce am avut nevoie. Am avut cu noi sculele de muzică, am avut Internet, aparate de sport, televizor, jocuri, cărți și filme. Mâncare ne aduceau apropiații nostri și ne-o lăsau la intrare în casă. Chiar nu avem nici un motiv să ne plângem. Mi se pare cel mai simplu și sigur lucru cu care putem contribui la situația actuală.
Ce îți lipsește cel mai mult zilele acestea?
Îmbrățișările celor dragi, întâlnirile cu colegii și prietenii de la Ha, statul la studio, fară griji și teamă, concertele.
Ce ai făcut exact în SUA? O perioadă tu și Gina Pistol ați publicat poze din aceleași locuri. V-ați și plimbat?
Scopul drumului nostru în America a fost muzica și asta am făcut în cea mai mare parte a timpului: am stat în studio și am compus. Am fost mai mulți producători și compozitori de la HaHaHa Production acolo, unii au venit în februarie, alții în martie. Am avut bucuria să o am și pe Gina alături de mine câteva săptămâni acolo. Am fost, în limita timpului disponibil, la câteva obiective și prin câteva parcuri de distracție.

smiley_autoizolare.jpg

smiley erban cazan lucian nagy aeroport
Smiley, Lucian Nagy și Șerban Cazan, de la aeroport direct în autoizolare
foto: arhivă personală

Ai luat legătură cu Pavel Bartoș de când te-ai întors?
Sigur că am vorbit cu el! Ne-am văzut pe video, am vorbit cu fetele, am râs. Prieteniile, glumele, relațiile se pot ține și de la distanță. Avem tehnologia care ne ajută să ne simțim aproape de cei dragi. Chiar nu trebuie să facem o dramă din această distanțare fizică, este o etapă care ne va duce, sper, către normalitatea de odinioară.
Ați filmat pentru sezonul 10 din "Românii au talent" de la Pro TV. Care a fost numărul tău favorit?
Dacă v-ați uitat la sezonul acesta, v-ați dat seama că nu ai cum să alegi un singur număr favorit. Am fost extrem de impresionat de copiii din noua generație, care sunt excepționali și ne dau lecții în ceea ce privește dăruirea, talentul, disciplina și ambiția lor. Avem multe de învățat de la noua generație!
Crezi că se vor amâna filmările live ale emisiunii din cauza virusului?
Nu pot răspunde eu la această întrebare. Trăim zile imprevizibile, în care nu știm ce este recomandat pentru ziua de mâine. Ce știu sigur e că vom face cum este mai bine pentru toată lumea. Deocamdată, haideți să ne bucurăm de ce am filmat deja.


Crezi că vor exista pierderi financiare la casa voastră de producție, HaHaHa Production?
Lucrurile se schimbă de la o oră la alta. Toate business-urile au nevoie de susținere acum, este o perioadă grea din multe puncte de vedere. Industria evenimentelor, asemeni multelor domenii de pe piață, este într-o mare criză, iar artiștii trebuie susținuți. În ziua de astăzi, când nu mai sunt deloc evenimente și concerte, artiștii au nevoie de susținerea radiourilor și a platformelor de muzică. Noi încercăm să găsim soluții împreună cu Ministerul Culturii, cu entitățile de drepturi de autor, cu radiourile și televiziunile din România pentru a putea ajuta autorii, producătorii, artiștii, interpreții și compozitorii din țară. Pe măsura ce vor mai apărea idei sau proiecte care să ajute tagma artiștilor să reziste, noi, cei de la Ha, o să pledăm și o să fim activi. Așa cum vom face și cu demersurile sociale din această perioadă. Sunt momente în care unitatea și solidaritatea pot face diferența - un sms trimis din liniștea casei poate reprezenta protecția celor vulnerabili din linia întâi. Trebuie să ne ajutăm acum mai mult ca în orice perioadă pe care am traversat-o și să fim atenți unii la nevoile altora, chiar dacă suntem la distanță din punct de vedere fizic. Trebuie să ajutăm și să susținem toate business-urile locale pe cât posibil, pentru că este o perioadă foarte grea pe care doar empatici o putem traversa cu bine.
Ți-ai mai anulat vacanțe sau alte evenimente perioada asta?
Sigur că am anulat tot ce aveam programat în perioada aceasta și imediat următoare, ca mai toată lumea de pe planetă, dar nu asta este important. Este esențial să facem tot ce putem pentru a fi bine noi și cei din jur și a contribui cum putem la o lume care trebuie să meargă mai departe. 

Citește și:

Cine este «creierul» afacerii lui Smiley. A fost desemnat managerul anului

Ce s-a schimbat la "Românii au talent". Mihai Petre şi-a închis sala de dans, Pavel Bartoş şi-a anulat spectacolele

 

Loading...
 
 

Citește și