EXCLUSIV Israela a murit singură în casa în care s-a iubit cu soţul tinerel

i12-neata-1-5col.jpg

Israela a fost găsită moartă în baia în care poza, în 2010, fericită alături de Liviu

Moartea Israelei a luat prin surprindere familia acesteia. Administratorul pensiunii, pe care celebra afaceristă o deţinea în Maramureş, a alertat familia, după ce septuagenara nu i-a mai răspuns la telefon. Acum, copiii Israelei, care sunt şi unicii moştenitori ai averii, fac demersurile necesare pentru repatriere şi înmormântare.

2008. Israela Vodovoz a devenit cea mai cunoscută milionară din România după ce s-a căsătorit cu Liviu Arteni, un bărbat cu 30 de ani mai tânăr. Păreau cuplul perfect şi strigau sus şi tare că iubirea n-are vârstă. Povestea lor de dragoste nu a durat însă. Israela a mărturisit, la câţiva ani de la căsătorie, cum a fost agresată fizic de soţul ei mai tânăr.

i22-neata-3-2col.jpg

Israela transformase apartamentul din Kogălniceanu într-un cuibuşor colorat şi plin de iubire
Foto: Click!

„M-a ameninţat cu moartea şi am simţit că îngheţ. Violenţele fizice au apărut acum 4-5 ani, dar s-au acutizat în ultimele săptămâni. De multe ori a ridicat pumnul şi a nimenit în mine. Mă lovea de multe ori în mâini, ştiind că am osteoporoză şi o dată m-a atins în cap. A ameninţat că taie beregăţile la toţi. O dată m-a ţinut două ore pe scaun, nu aveam voie să merg la toaletă, trebuia să mă uit la el şi apoi mi-a pus mâna în gât, m-a aruncat cu scaunul şi am căzut cu faţa în jos. Dantura s-a spart. Aşa am ajuns şi cu coaste rupte”, spunea Israela, în 2016, convinsă că până la urmă Liviu o luase pentru banii ei, nu din dragoste.

În 2017, cei doi au divorţat şi nimeni n-a mai auzit nimic despre telenovela lor.
2018. În seara de 9 martie, locuitorii blocului situat în Piaţa Mihail Kogălniceanu, din Capitală, s-au panicat după ce poliţia, SMURD-ul, dar şi televiziunile au venit la apartamentul în care locuia vecina lor, Israela Vodovoz. Aşa au aflat că femeia în vârstă de 70 de ani a fost găsită moartă în baie, iar decesul ar fi survenit chiar marţea trecută.

i32-neata-4-2col.jpg

Israela transformase apartamentul din Kogălniceanu într-un cuibuşor colorat şi plin de iubire
Foto: Click!

”Ultima dată am vorbit cu ea luni (n.r.: 5 martie). Era ok, însă am fost anunţată de administratora pensiunii. Ele vorbeau foarte des şi mi-a spus vineri că nu-i mai răspunde la telefon, aşa că am alertat poliţia şi tot ce trebuia”, a declarat pentru Click!, Rodica Bucur, avocata Israelei.

Femeia i-a anunţat apoi pe cei doi copii ai afaceristei, care locuiesc în Israel, şi a încercat să ia legătura şi cu fostul ei soţ, Liviu Arteni, însă acesta din urmă este de negăsit. Se pare că el ar fi plecat din ţară şi şi-ar fi schimbat numele.
Trupul neînsufleţit al Israelei Vodovoz a fost dus la INML, iar apartamentul acesteia este păzit fără pauză de poliţişti, până când vor veni în ţară băiatul şi fiica decedatei. Ieri, la prânz, doi oameni ai legii se aflau în dreptul uşii sparte şi încercau să-i ţină pe curioşi la distanţă.
Din cauza problemelor de sănătate, afacerista se baricadase în casă în ultimele luni. Încerca să nu aibă datorii, iar la tabelul de întreţinere figurează cu o neplată pe luna decembrie.

i42-neata-6-2col.jpg

Uşa spartă este păzită non-stop de poliţişti
Foto: Dorin Constanda

”Ştiu că era foarte bolnavă, avea astm şi se mişca extrem de greu, nu o mai ajutau picioarele. Nu mai ieşea deloc din casă, iar banii de întreţinere îi dădea administratorei prin crăpătura uşii, iar gunoiul i-l ducea un amărât de pe aici. Era la zi cu întreţinerea, îşi plătea toate cheltuielile, însă să ştiţi că nu erau aşa cu parale multe, cum se spune pe la televizor. De multe ori, aşteptau să le vină banii de pe la televiziuni ca să-şi plătească datoriile”, ne-a declarat o vecină.

Cine moşteneşte averea lăsată de Israela

Fostă balerină, Israela şi-a încercat norocul şi în afaceri, pe când se afla la primul mariaj. A făcut credite ca să-şi pună pe picioare un business şi a reuşit.

i52-neata-2-2col.jpg

S-au căsătorit în 2008 şi au divorţat în 2017

Cu o avere frumuşică, blondina s-a stabilit în România, s-a căsătorit cu Liviu Arteni, şi s-a mutat în Maramureş, mai exact la Vişeul de Sus, unde şi-au deschis pensiunea ”Casa Livisra”. Au investit un milion de euro, la început afacerea a mers ca pe roate, însă în ultimii ani nimeni nu le-a mai trecut pragul. Din cauza problemelor, în 2016 au pus-o la vânzare pentru preţul de 800.000 €.  

i62-neata-8-2col.jpg

Pensiunea ”Casa Livisra” din Vişeul de Sus

“Avem două maşini de teren, iar la una dintre ele am renunţat. Israela mai are şi terenuri, unele în afara Bucureştiului, şi vrem să scăpăm şi de acelea însă e destul de greu”, spunea Liviu Arteni, la finele anului 2015. Acum, unicii moştenitori sunt doar copiii Israelei.
”Cât despre avere, vă pot spune că doamna Israela are doi copii, un băiat şi o fată, care sunt unicii moştenitori. După cum se ştie, cu fostul soţ a avut un partaj, la divorţul din 2017”, ne-a mai spus avocata Rodica Bucur.

«Se certa foarte rău cu Liviu din cauză că el îi mânca banii»

Aneta Lipan, o vecină a Israelei, ne-a povestit.

i72-neata-9-1col.jpg

Aneta Lipan, vecină
Foto: Dorin Constanda

”Să ştiţi că de când a plecat Liviu, eu nu am mai auzit nimic. Chiar îmi era frică să dau televizorul mai tare, ca nu cumva să o deranjez pe Israela. În noaptea în care a murit, nu am auzit nimic. Abia când au venit poliţiştii şi domnii de la SMURD mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva rău. Am întrebat ce s-a întâmplat şi mi s-a spus că au găsit-o moartă în baie. De patru zile era acolo. Eu am vizitat-o când era cu Liviu. Prin 2016, înainte să se despartă de el, am auzit o ceartă foarte urâtă. El zbiera şi o înjura ca la uşa cortului, iar ea i-a spus aşa: «Tu să taci că în două săptămâni mi-ai mâncat 4.000 de euro. Să pleci şi să mă laşi în pace»”, a declarat pentru Click! vecina Israelei.

top-shop.ro%20

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1