Eurovision 2016: ordinea intrării în semifinala Selecției Naționale

iuliana_marciuc.jpg

iuliana marciuc sefa delegatiei Romaniei la Eurovision 2016
Iuliana Marciuc, șefa delegatiei României la Eurovision 2016, a anunțat ordinea intrării concurenților în semifinala Selecției Naționale
Foto: Dorin Constanda

Ordinea intrării în semifinala Selecției Naționale Eurovision 2016 a fost stabilită vineri, 19 februarie, în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Berăria H din București. Iuliana Marciuc a fost cea care a anunțat succesiunea concurenților ce vor apărea pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, în data de 4 martie.

Ordinea intrării în semifinala din Baia Mare arată astfel:

1. Doru Todoruț feat. Irina Baianț- The Voice

2. Andra Olteanu- Nai Nai

3. Dream Walkers- Let It Shine

4. Irina Popa- Letting Go

5. Jukebox- Come On Everybody

6. Mihai Băjinaru- Never Too Late

7. Vanotek feat. The Code & Georgian- I'm Coming Home

8. MIHAI- Paradisio

9. Florena- Behind the Shadows

10. Gașca de acasă- Tu ești povestea

11. Ovidiu Anton- Moment of Silence

12. Xandra- Superhuman

doru todorut irina baiantZoom
Doru Todoruț și Irina Baianț deschid semifinala de la Baia Mare
Foto: Dorin Constanda

 

Dintre cele 12 piese, 6 vor ajunge în finală: 4 vor fi alese de juriul de specialitate, iar 2 de către public, prin televot. În finala ce va avea loc în 6 martie, publicul este soingurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockholm, Suedia, dintre piesele rămase în concurs, prin televot.

Concursul cântecului european din Suedia reunește anul acesta reprezentanții a 43 de țări, cu trei mai mult decât anul trecut. România va intra în a doua semifinală, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Polonia, Israel și Serbia. 

mihai traistariuZoom
Mihai Trăistariu a șocat cu videoclipul piesei Paradisio
Foto: Dorin Constanda

Show-urile vor fi transmise în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internațional, dar și online, pe www.tvr.ro.

loading...

Citește și

  • Joi (11 februarie) au fost anunţate cele 12 melodii finaliste care vor intra în Selecţia Naţională Eurovision 2016. În cursă, au fost înscrise 94 de piese, din care juriul a ales doar 12 . Câştigătoarea selecţiei naţionale va ajunge pe scena de la Stockholm,.

  • eurovision 2016 iuliana marciuc

    Selecția Națională pentru Eurovision din acest an va fi organizată de TVR mult mai transparent. Juriul va vota, în premieră, în timpul transmisiunii live. În plus, fiecare membru va fi obligat să-și justifice nota. O altă mutare surpriză este votul publicului. Românii vor avea pentru prima dată 1000% decizia finală în privința desemnării reprezentantului Eurovision 2016.

  • Gata, nu mai poate da înapoi! Luni (25 ianuarie), Mihai Trăistariu (39 de ani) s-a înscris în cursa pentru Eurovision cu piesa în care a investit 15.000 de euro.

  • Regizorul Cătălin Bugean  (foto stânga) si Călin Goia

    Călin Goia, solistul trupei Voltaj, se confruntă numai cu belele la Viena. În loc să se concentreze pe finala de sâmbătă a Eurovision 2015, când are de înfruntat voci puternice, el s-a trezit lăsat cu ochii în soare de regizorul Cătălin Bugean, responsabil cu momentul artistic al românilor. Cei doi s-au certat din cauza decorului şi a luminilor.