Emilia Popescu a dezvăluit cui îi datorează cariera de actriță

emilia_popescu_foto_mic_de_simion_buia.jpg

emilia popescu actrita teatru de Comedie
Emilia Popescu, la aproape 30 de ani de la debutul ca actriță
foto: Simion Buia/romanianactors.com

Una dintre cele mai iubite actrițe ale României a vorbit despre începuturile carierei și a oferit detalii inedite despre primii săi pași în teatru. Emilia Popescu (49 de ani), angajată a teatrului de Comedie din București, îi datorează totul unui mare actor. El i-a spus prima dată „Ai să faci teatru”. Actrița are astăzi și un mare regret: că nu a vorbit mai des despre primul ei mentor.

„Drumul meu către actorie a fost firesc. S-a întâmplat totul extrem de natural și, la prima vedere, extrem de simplu, crescând în teatrul de operetă, unde era tatăl meu, Emil Popescu, și mama... Cumva, se transmite genetic acest microb. E un microb pe care-l poartă părinții și, evident, îl transmit și copiilor”, a mărturisit Emilia Popescu, pentru site-ul RomanianActors.com, proiect lansat de artistul-fotograf Simion Buia, membru în Deutsche Journalisten Verband, care organizează cursuri de fotografie pentru mici și mari la academiadefotografie.ro.

Actorul Constantin Băltărețu este primul care i-a spus: „Ai să faci teatru”

 

constantin_baltaretu_actor.jpg

Constantin Baltaretu actor Teatrul de Comedie
Actorul Constantin Băltărețu, poreclit de apropiați Pusi, a fost prieten cu părinții actriței Emilia Popescu
foto: arhiva personală

 

„Unul dintre oamenii care mi-au marcat adolescența, care au pus o ștampilă foarte puternică, «Ai să faci teatru», a fost un actor dispărut foarte repede dintre noi, un actor extrem de special, despre care am vorbit foarte puțin în interviurile mele și nu știu de ce. Se numește Constantin Băltărețu”, a dezvăluit Emilia Popescu.

Părinții ei, ambii artiști, nu au fost de acord ca ea să facă teatru

„Constantin Băltărețu juca într-un spectacol extraordinar al Teatrului de Comedie, nimic nu e întâmplător, unde eu sunt astăzi angajată, un mare spectacol, unul dintre marile spectacole ale Teatrului de Comedie, «Trei surori». Juca Lopahin, iar mama mea făcea coregrafia. Și am devenit prieteni. Ai mei erau puțin îngrijorați și l-au rugat pe Pusi, cum i se spunea, să mă sfătuiască să nu dau la Teatru. Și el a încercat. Tot ce mi-a spus a avut exact efectul contrar, cu atât mai mult mi-am dorit. «Emilia, este un târg de vite. Dacă nu vine cineva să te cumpere, rămâi acolo în țarc». «Da, vreau să fiu în târgul de vite. O să mă cumpere. Cum să nu mă cumpere? Păi dacă vita e frumoasă, bună și așa mai departe nu o cumpără?» «Nu o cumpără întotdeauna». Nu exista pentru mine așa ceva. După care a-nceput să vadă dacă am ceva talent, dându-și seama că nu se poate face nimic cu mine, că sunt bolnavă irecuperabilă... Îi datorez foarte mult lui Pusi, pentru că, după această atitudine mi-a spus: «Măi, dacă vrei cu adevărat și ești hotărâtă, ai voce, ai date, ai tot ce trebuie, mergi, că o să fie bine». Și-a fost bine destul de mulți ani”, a mai povestit Emilia Popescu, pentru site-ul RomanianActors.com.

Florian Pittiș a ajutat-o la debut

florian_pittis.jpg

florian pittis actor teatrul bulandra
Actorul Florian Pittiș este cel care a ajutat-o pe Emilia Popescu să debuteze pe scena Teatrului Bulandra
foto: Click!

 

„Trebuie să spun că cel mai important lucru în meseria asta, vorbind de oamenii care au talent, este norocul. Iar eu m-am născut norocoasă, extrem de norocoasă. Și asta mi-a deschis toate ușile: norocul, hazardul. Am avut-o pe Olga Tudorache, pe Florian Pittiș, pe Florin Zamfirescu. Cu Florian Pittiș s-a produs o simbioză extraordinară, a fost legătura extrem de puternică mentor-discipol. A spus «Tu trebuie să fii undeva, acolo, sus». Și mi-a dat, mi-a dat locul întâi pe podium la douăzeci și ceva de ani, să intru în Teatrul Bulandra, unde mi-am dorit să fiu, unde am visat să fiu, nicăieri în lume pe mapamond nu aș fi dorit să fiu, și acolo am fost. Simplu. Nici nu știu cum. M-a luat Moțu, profesorul meu, nici n-aveam atât de bine... îmi dădeam seama că e ceva extraordinar... nu-mi dădeam seama cât de greu s-au luptat anumiți colegi de-ai mei să ajungă acolo, câte concursuri, câte vise sfărâmate, și cât de simplu a fost totul pentru mine, datorită acestei întâlniri cu Moțu. Lui Moțu îi datorez nașterea mea în Teatrul Bulandra și începutul meseriei cu roluri mari, în care poate fi văzut un actor cât de talentat este, cât poate, unde mai are de lucru, și așa am ajuns la domnul Ciulei în trupă, o trupă nou formată, trupa de tineri a Teatrului Bulandra, în 1990 și așa am rămas până în 2000”, a mai dezvăluit Emilia Popescu, pentru RomanianActors.com.

Primii profesori, Olga Tudorache și Florin Zamfirescu

olga_tudorache_florin_zamfirescu.jpg

Olga Tudorache Florin Zamfirescu
Actorii Olga Tudorache și Florin Zamfirescu au fost profesorii actriței Emilia Popescu în Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti
colaj: Click!

 

Emilia Popescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti în 1988, la clasa profesorilor Olga Tudorache și Florin Zamfirescu. A debutat pe scena Teatrului Bulandra, iar din 2002 face parte din trupa Teatrului de Comedie. De asemenea, Emilia Popescu a avut roluri importante și în televiziune, cel mai cunoscut fiind cel de jurat în emisiunea „Dansez pentru tine” de la PRO TV.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1