E ziua unui semifinalist de la Eurovision. Cine este Ovidiu Anton

ovidiu_anton_bust.jpg

ovidiu anton selectia nationala eurovision
Ovidiu Anton este unul dintre cei mai fideli concurenți ai Selecției Naționale pentru Eurovision
foto: arhiva personală

Fost participant la Festivalul Mamaia şi şef de promoţie al celei de-a doua edițiia de la „Şcoala vedetelor”, Ovidiu Anton (33 de ani) este îndrăgostit de muzică încă din copilărie. Anul acesta participă din nou la Eurovision, cu piesa „Moment of Silence”.

Ovidiu Anton s-a născut la 24 februarie 1983 în Bucureşti şi a debutat pe scenă încă de la 6 ani, când a început să participe la festivaluri de muzică. Încă din copilărie a studiat chitara şi pianul, iar mai târziu a început să cânte solo. S-a îndrăgostit de rock şi, în 1998, a înfiinţat trupa Carpe Diem alături de care a avut concerte în ţară şi străinătate mai mult de 4 ani.

În 2003, Ovidiu a câştigat locul al doilea la Secţiunea Interpretare din cadrul Festivalului Mamaia cu o piesa proprie, în perioada 2004-2006 a fost şef de promoţie la show-ul „Şcoala vedetelor” (ediţia a doua), iar în 2005 a reprezentat România la Festivalul „Cerbul de Aur”.

Din 2008 a pornit la drum şi prin cluburile de muzică live cu trupa Pasager, alături de care a mai fost prezent la finala naţională Eurovision România, în 2010, şi a obţinut locul al doilea la Secţiunea Rock din cadrul festivalului Mamaia, în 2011.

Și Ovidiu Anton, ca și Mihai Trăistariu, este „client” vechi la Eurovision. A participat și în anii 2012 şi 2013, cu piesele „I Walk Alone”, respectiv „Run Away With Me Tonight”, ambele compoziţii proprii.

Piesa cu care participă la selecția Națională Eurovision România 2016: „Moment of Silence”

„Am avut concerte de cover-uri! Am decis să trăiesc o viaţă muzicală şi cânt la evenimente private. Atât în mediul privat, cât şi pe marile scene cânt numai ceea ce îmi place”, a precizat Ovidiu, pentru Click! Solistul îşi dorește ca în acest an să cânte cât mai bine și să se prezinte cât mai bine pe scenă Selecției Naționale pentru Eurovision România 2016. „Pentru mine, e foarte simplu: fac ceea ce îmi place - voi cânta. Publicul şi juriul au o misiune mai dificilă: ei vor decide. Concursul Eurovision îmi oferă şansa să aduc pe o scenă importantă muzica mea”, a mai spus Ovidiu.

„Plăcerea mea este să cânt, nu-mi plac concursurile în mod special, dar îmi plac mediul, anturajul şi tot acest eveniment care se numeşte Eurovision. Îmi face plăcere să fiu la Eurovision şi să transmit mesajul meu publicului. Particip de fiecare dată cu mult entuziasm, cu forţe proaspete”, afirmă Ovidiu Anton, finalist la Eurovision România 2016.

Loading...

Citește și

  • eurovision 2016

    Anul acesta regulile de vot la Eurovision s-au schimbat, nu doar pentru etapa națională, ci și pentru cea europeană. În anii precedenți, voturile publicului și juriului din fiecare țară erau combinate pentru a-l desemna pe cel care merge în finală. Acum, voturile juriului fiecărei țări și cele ale publicului vor fi separate.

  • eurovision romania 2016 baia mare

    A devenit deja o tradiție ca selecția națională pentru Eurovision să nu mai aibă loc în Capitală. Este al treilea an consecutiv când show-ul în care se va decide cine va reprezenta România în etapa internațională are loc în provincie. După Brașov – în 2014 - și Craviova – în 2015, a venit rândul orașului Baia Mare să găzduiască Eurovision România 2016.

  • Joi (11 februarie) au fost anunţate cele 12 melodii finaliste care vor intra în Selecţia Naţională Eurovision 2016. În cursă, au fost înscrise 94 de piese, din care juriul a ales doar 12 . Câştigătoarea selecţiei naţionale va ajunge pe scena de la Stockholm,.

  • Televiziunea publică i-a ales pe frumoasa Ioana Voicu şi pe Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, să prezinte selecţia naţională Eurovision România 2016, care se va transmite la TVR1, pe 4 şi pe 6 martie, de la Sala Sala Sporturilor din Baia-Mare.