Drama lui Alex Conovaru: fiica lui s-a născut cu inima pe partea dreaptă și a surzit de la tratament

8-actu-1.-3col-fb_img_1540903224010.jpg

Fiica actorului Alex Conovaru, din serialul «Primăverii», s-a născut cu inima pe partea dreaptă şi a surzit de la tratament

În spatele râsului şi bunei sale dispoziţii, interpretul lui Şerban din serialul “Primăverii” de la TVR 2 ascunde o poveste de viaţă tristă. Fiica lui de 11 ani, Sonia, s-a născut cu inima pe partea dreaptă şi, din cauza unui tratament greşit, a surzit, fiind nevoită să poarte un aparat auditiv performant.

Pe actorul Alexandru Conovaru (39 de ani) îl ştiţi din serialul “Primăverii” de la TVR 2, difuzat de luni până joi la ora 21.00. Aici, alături de Corina Dănilă (46 de ani), formează cuplul Dana şi Şerban Cercel, doi părinţi care au pe cap o mătuşă jucată de Maia Morgenstern. În viaţa reală, Alexandru Conovaru are o poveste demnă de roman. 

“Sunt tată şi nu sunt însurat. Am doi copii, cu două femei diferite, pe care îi iubesc foarte mult - o fiică de 11 ani, Sonia, şi un băiat de 6 ani. Fiica mea s-a născut cu o malformaţie extrem de rară, are artera pulmonară şi inima pe dreapta. Unii ziceau că n-are nicio şansă şi să o las să moară. Pe vremea aceea făceam matinalul la B1 TV, iar Liana Stanciu, care şi ea a avut probleme cu fetiţa, m-a ajutat. În lume sunt doar 42 de cazuri de malformaţie descoperite, 15 operabile, din care 3 se simt bine.

Joacă în alte douăsprezece spectacole

Sonia e unul din cazurile fericite. Însă şi-a petrecut copilăria prin spitale. Până acum a făcut de 4-5 ori stop cardiac, inclusiv slujba de botez i-am făcut-o la spital”, ne-a povestit actorul. 

 

La una din internările la Elias i s-a dat un diuretic din cauza căruia a surzit. “Fiica mea vorbeşte prost, dar e un copil foarte fericit. Acum are un aparat pe care îl poartă la ureche. Când vrea, se poate face că nu mă aude, pentru că apasă în spatele urechii pe un buton si nu mai aude nimic. Aş putea să dau chef cu muzica la maximum acasă şi ea să doarmă, că nu aude nimic. Oricum, niciunul dintre copii nu stau cu mine. Mama ei, Oana Geambaşu mi-a fost studentă şi a renunţat la actorie în anul 2. A terminat apoi Litere şi acum lucrează în sistemul medical, implicându-se în problemele copiilor bolnavi”, ne-a mai spus actorul. Cât despre alte proiecte, în afară de serialul de la TVR 2, ne-a mărturisit că joacă în 12 spectacole în Bucureşti şi că aşteaptă să iasă un film pe care l-a făcut Cătălin Mitulescu, “Heidi”, în care joacă rolul unui şef de secţie. 

“Sunt destul de aglomerat. Mai plec în turnee cu Octavian Strunilă, cu piesa «Cum se face». Până acum avem aproape 200 de reprezentaţii”, ne-a mai spus actorul.

Şi copiii lor au avut probleme la inimă 

 

În urmă cu șapte ani, fosta știristă de la TVR 1, Dana Războiu (42 de ani), a simțit că-i fuge pământul de sub picioare atunci când a aflat de problemele copilului ei. Marc, fiul ei și al afaceristului Bogdan Enoiu, a fost diagnosticat la numai șase luni de viață cu ”coarctație de aortă”, adică o malformație congenitală a inimii. Specialiștii din Austria l-au operat și micuțul a fost salvat. Dana Războiu mai are un băiat mai mare, pe Victor.

 

Simpaticul actor din ”La bloc”, Dragoş Moştenescu (51 de ani) este tăticul a trei copii: Luca şi gemenele Ana şi Elena. În urmă cu opt ani, el a aflat că una dintre gemene, Elena, suferă de o malformaţie cardiacă cunoscută sub numele de Tetralogia Fallot. Actorul care a plecat din România să muncească la Londra nu a stat pe gânduri, ci a apelat la serviciile unei clinici din Germania pentru operație. Casa Națională de Asigurări de Sănătate a suportat costurile intervenției, care s-au ridicat la 34.000 de euro.  

Loading...

Citește și

  • Alexandru Conovaru Teatrul de Comedie

    Fetița născută cu inima pe partea dreaptă, a cărei poveste de viață a impresionat o lume întreagă, are un tată celebru: Alexandru Conovaru. Dar cine este mama? Îndrăgitul actor al Teatrului de Comedie ne-a spus povestea, în exclusivitate pentru Click!

  • Sonia Conovaru inima Alexandru Conovaru

    Acum mai bine de șapte ani, povestea unei românce de numai o lună și jumătate impresiona o lume întreagă. Sonia Conovaru s-a născut cu inima pe partea dreaptă și fără arteră pulmonară. După cele trei operații suferite (două la München și una la Boston) până acum și zecile de resuscitări, viața ei de astăzi este o minune. Cu toate acestea, fetița știe și să râdă, nu doar să plângă.