Dragoş Dolănescu, restanţe de mii de euro pentru vila din Sinaia

2-3-bd-1.jpg

dragos dolanescu
Reporterii Click! l-au însoţit pe fiul cel mic al regretatului solist Ion Dolănescu la casa cu 15 camere de la munte

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Dragoş Dolănescu (40 de ani) a vizitat adesea casa de vacanţă din Sinaia, însă ieri a fost o zi mare, căci i-a trecut pentru prima oară pragul în calitate de proprietar. Din păcate, bucuria i-a fost umbrită de vestea că are de plătit o căruţă de bani, restanţă la impozitul imobilului, din ultimii opt ani. El va achita datoria la stat din banii pe care i-a primit de la Ionuţ, fratele lui, în urma procesului pe moştenirea de un milion de euro.

S-a aşternut, în sfârşit, liniştea în familia Dolănescu. În urma procesului, încheiat acum două luni, lui Dragoş i-au revenit casa de vacanţă din Sinaia, evaluată la 200.000 de euro, şi câteva terenuri. Stabilit în Costa Rica, unde este psiholog, dar şi politician, acesta a revenit în România, săptămâna trecută, pentru a intra în posesia moştenirii lăsate de Ion Dolănescu.

Ieri, reporterii Click! l-au însoţit pe Dragoş la Sinaia, unde a fost întâmpinat, în prag, de Ovidiu, un bărbat blajin, de prin partea locului, care a îngrijit acest imobil cu valoare sentimentală vreme de opt ani. În momentul în care i-au fost înmânate cheile, noul proprietar a zâmbit nostalgic: ”Acum e casa mea, aici venea tata şi petrece vara, cu prietenii. Mă bucur că mi-a rămas mie”. Dragoş a descuiat uşa casei, apoi, dintr-o privire, a făcut o evaluare rapidă: ”Of, casa are nevoie de reparaţii, aşa e când nu mai locuieşte nimeni atâţia ani”, a spus el, mai mult ca pentru sine.

Dragoş a vizitat  toate cele 15 camere, cu mâinile la spate. Era vizibil emoţionat. Şi-a amintit de petrecerile de pomină. Fiecare obiect rămas pe rafturile unui dulăpior are o poveste, se vedea din privirea lui: ”Au rămas câteva lucruri, vedem ce păstrăm. Vom face aici un hotel-restaurant, caut investitori”, a mai adăugat acesta.

 • Dragoș e fericit că a devenit proprietarul imensei vile de la munte
  Foto: Click!
 • Așa arată camerele de oaspeți, la opt ani de când n-a mai locuit nimeni aici
 • Maximize

1/6

După ce a dat ocol vilei, el s-a grăbit să ajungă la Primărie, de unde s-a întors cu veşti deloc îmbucurătoare: “Am de plătit în jur de 5.800 de euro, restanţele din ultimii opt ani la impozitul  casei. Trebuie să achit repede, vreau să rezolv toate problemele cât mai rapid, căci peste două săptămâni voi reveni în Costa Rica. O să plătesc datoria din banii pe care mi i-a dat Ionuţ, în urma procesului de opt ani pe moştenirea de un milion de euro. Am primit de la el 40.000 de euro, nişte diferenţe, dar mai are să-mi dea 60.000 de euro”. Dragoş nu vrea să se stabilească în România, deşi aici a absolvit Liceul: ”În Costa Rica am familia, soţia şi cei trei copii, acolo lucrez. După ce deschid aici, în Sinaia, hotelul, de el se vor ocupa nişte oameni de încredere”, a mai adăugat mezinul familiei Dolănescu. El locuieşte, pe perioada şederii în România, surpriză!, chiar la vecinii lui Ionuţ, din strada Caimatei: ”Nu pot intra în casa tatălui meu din Bucureşti, acolo stă Ionuţ, n-am mai fost acolo din 2009, de când a murit tata. Păcat că s-a ajuns aici, că eu şi fratele meu nu mai vorbim. Cândva, eram buni prieteni”, a spus el, cu tristeţe în glas. 

Uite cum s-a împărţit moştenirea de un milion de euro

 

Cei doi fraţi au început războiul pe averea lăsată de Ion Dolănescu imediat după decesul solistului de muzică populară. Pentru că nu s-au înţeles pe cale amiabilă, căci fiecare se simţea nedreptăţit, Dragoş şi Ionuţ şi-au căutat dreptatea la tribunal. În urma procesului, cu zeci de termene şi de amânări, coşmarul a luat sfârşit în vară. Dragoş a primit vila din Sinaia, de 200.000 de euro, şi câteva terenuri: ”Pe cel de la Butimanu vreau să-l donez, pentru a se construi aici un azil sau o biserică. Cei care doresc să se implice în acest proiect îmi pot scrie pe adresa dolanescuscopuricaritabile@gmail.com!”. Ionuţ a rămas cu vila din strada Caimatei, în valoare de 400.000 de euro, cu drepturile de autor, un autoturism Dacia şi două certificate FPS.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • S-au luptat opt ani pentru o miză uriaşă: averea de un milion €, lăsată de tatăl lor, Ion Dolănescu. La final de proces, fraţii Dragoş şi Ionuţ Dolănescu au simţit nevoia să-şi ceară iertare la mormântul tatălui, dar şi să-i mulţumească pentru că a avut grijă de ei.

 • Dragoş Dolănescu şi Ionuţ Dolănescu nu-şi mai vorbesc de opt ani, de când a izbucnit războiul pe moştenirea lăsată de tatăl lor. Iată însă că ei au acum toate şansele să dea nas în nas, când ies din casă, deoarece locuiesc la doar câţiva metri distanţă. Dragoş a revenit în ţară, din Costa Rica, pentru a intra în posesia bunurilor, după încheierea procesului de pomină.

 • dolanescu, dragos, ionut, avere, mostenire, judecata

  Dragoş Dolănescu e bucuros că, după opt ani infernali, s-a încheiat procesul cu fratele său pe moştenirea de un milion de euro. Nu s-a lăsat şi a luptat pentru fiecare bănuţ, mai ales că, în facultate, tatăl său, Ion Dolănescu, l-a lăsat să se descurce singur, deşi el dormea pe o saltea burduşită cu 50.000 $.

 • dolanescu, proces, avere, festival, un milion euro

  Emoţiile au luat sfârşit pentru Ionuţ şi Dragoş Dolănescu, după ani întregi de procese, termene şi amânări. În urma mult aşteptatei sentinţe, fiecare dintre ei a rămas cu câte o casă, cu mai multe terenuri, dar şi cu jumătate din drepturile de autor ale tatălui lor.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5