Dragoş Dolănescu, chemat de urgență în România! De ce se întâlneşte cu Klaus Iohannis

dragos-dolanescu-presedinte-costa-rica-mai-2018_1.jpg

Dragos Dolanescu fiul lui Ion Dolanescu deputat Costa Rica
Dragoş Dolănescu este deputat în Costa Rica
foto: arhivă personală

Dragoș Dolănescu (42 ani) e pe cai mari! Fiul cel mic al lui Ion Dolănescu este invitat la Palatul Cotroceni, unde va participa la o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, alături de alți români care ocupă funcții publice în străinătate. Evenimentul este programat pentru data de 23 mai.

În februarie 2018, Dragoș Dolănescu a câștigat fotoliul de deputat în Costa Rica, țara natală a mamei sale, Margarita Valenciano, una dintre marile iubiri ale regretatului Ion Dolănescu. Acum, fiul cel mic al artistului de folclor va fi în centrul atenţiei şi pe scena politică din România, căci zilele următoare va veni de urgenţă în ţară, pentru a onora o invitație din partea președintelui României, Klaus Iohannis. Dragoş a fost invitat la o primă întâlnire a românilor care ocupă funcții publice peste hotare. Evenimentul va avea loc la Palatul Cotroceni, în data de 23 mai.

Dragos Dolanescu  deputat Costa Rica presedinte Costa RicaZoom
Dragoş Dollănescu, alături de Carlos Alvarado Quesada, preşedintele din Costa Rica
foto: arhivă personală

Săptămâna trecută, Dragoș Dolănescu a avut o întrevedere cu noul președinte ales în Costa Rica, candidatul de centru-stânga Carlos Alvarado Quesada, care a câştigat detaşat în aprilie, al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din această țară, întrunind 60,66% din voturi. Acesta are doar 38 de ani și este de profesie scriitor și jurnalist.

Luni, 21 mai, Dragoş Dolănescu va sosi în țară, pentru ca miercuri să se prezinte în fața președintelui României. Ieri, fiul lui Ion Dolănescu a fost ales vicepreședintele celei de-a doua comisii legislative a Parlamentului din Costa Rica. Acesta a ieşit deputat în luna februarie, fiind singurul român ales în aceată funcție, într-o altă țară. Dragoș este absolvent al Facultății de Psihologie, din București, cu specializarea în socio-psiho-pedagogie, are diplomă de doctorat în Psihiatrie și Psihologie Medicală, obținută la Facultatea Alcalá de Henares din Madrid, Spania. Este căsătorit cu Melissa și are trei copii: Maria de Jesus (19 ani), Ion (13 ani și jumătate) și Darius (7 ani și jumătate).

loading...
Loading...

Citește și

  • Stabilit de 15 ani la Alajuela, în Costa Rica, Dragoş Dolănescu şi-a văzut visul cu ochii. A ajuns deputat şi va depune jurământul pe 1 mai.

  • Margarita Valenciano şi Ion Dolănescu s-au iubit cu patimă în perioada 1974-1975, pe când ea era studentă la Facultatea de Medicină din Cluj. Femeia nu-l poate uita şi are o singură dorinţă: să-şi doarmă somnul de veci alături de marea ei dragoste, în cimitirul Bellu, din Bucureşti. Mai mult, Margarita îi propune lui Ionuţ Dolănescu, prin intermediul Click!, să-i vândă vila din strada Caimatei, pentru a o transforma în muzeu.