Directorul Operei din Cluj iese la atac: «Românii au talent e un concurs de amatori»

florin_estefan.jpg

florin estefan
Florin Estefan este managerul general al Operei din Cluj
Foto: Facebook

Prima ediție din sezonul al șaptelea "Românii au talent" a avut efectul scontat. 3,7 milioane de români au urmărit show-ul în care Andra a trimis-o pe Paula Rad direct în semifinale, iar povestea femeii de 28 de ani a ajuns la inimile oamenilor cu viteza luminii.

Soprana care lucrează ca femeie de serviciu i-a lăsat pe jurați cu gura căscată, nu doar cu interpretarea ariei "O mio baabbino caro", ci și cu povestea de viață. Paula a absolvit Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj și a făcut masterul la Universitatea Naţională de Arte “Gheorghe Enescu” din Iaşi. Și-a încercat norocul la Opera din Cluj, dar a fost refuzată.

 

Andra i-a oferit șansa de a mai cânta încă o dată direct în semifinalele concursului de talente, iar Florin Călinescu a fost cel mai aprig și a atacat dur conducerea instituției. 

"În cazul tău, mi se pare o nedreptate pentru care  cred că pedeapsa pe lumea asta este puţină. Nu pot să cred că trebuie să ai numai părinţi, pile, soţi, amanţi. Să le fie ruşine!”, a tunat juratul.

rad-1-86623626.jpg

Paula Rad, Românii au talent, scandal, spectacol, talent, opera
Paula Rad, din Cluj Napoca, a reușit performanța de a ajunge direct în semifinală. Vocea și povestea ei de viață i-au impresionat pe jurați

Replica nu a întârziat să apară, iar Florin Estefan, managerul genenral al Operei Naționale din Cluj-Napoca, a spus că nu există nici o mențiune asupra instituției la care Paula Rad s-a adresat pentru o posibilă audiție. Mai mult, nu a menajat deloc juriul și concursul "Românii au talent", despre care a spus că este o competiție dedicată amatorilor și că vedetele din juriu nu sunt de specialitate lirică.

Numele Operei Naționale Române din Cluj-Napoca nu este deloc menționat de către concurentă ori de către un membru al juriului. Un important deziderat al conducerii instituției Operei Naționale Române din Cluj-Napoca este tocmai acela de a încuraja și de a oferi șanse de afirmare tinerilor talentați și cu real potențial în domeniul operistic. În această încercare de descoperire a tinerelor talente și din dorința unei promovări obiective, reale, lipsită de orice metodă de alegere preferențială ori imorală, instituția noastră a realizat numeroase audiții dedicate proaspeților absolvenți ai Academiilor de muzică de pretutindeni. La niciuna din aceste audiții domnișoara Paula Rad nu a fost prezentă. Audițiile menționate au fost deschise tuturor acestor aspiranți, al căror talent nu e contestat de nimeni, audiții la care domnișoara Paula Rad nu s-a prezentat și care, poate, ar fi reprezentat și pentru ea o posibilă șansă de afirmare.

Membrii juriului de concurs «Românii au talent» nu îndeplinesc, însă, același grad de perfecționare în domeniul operistic, jurații fiind reprezentanți ai diverselor domenii sociale și culturale, însă nu de specialitate lirică, ce le-ar fi oferit avizul just al unei alegeri obiective. Tocmai din acest motiv, concursul amintit este unul dedicat în sens larg amatorilor și persoanelor ce simt o înclinație aparte spre o anumită pasiune", a declarat Florin Estefan pentru monitorulcj.ro.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
Cel mai bun piure de cartofi: Aligot
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
Budincă de chia cu cacao şi portocală
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
Broccoli cu usturoi şi lămâie la cuptor
3
ClickPoftaBuna.ro : 1