Designerul Andreea Dogaru a deschis Bucharest Fashion Week

andreea_dogaru.jpg

andreea dogaru
Andreea Dogaru a prezentat colecția "Warrior" la Bucharest Fashion Week
Foto: David Muntean

Joi (21 aprilie) a început Bucharest Fashion Week, evenimentul principal al modei românești. Peste 30 de designeri își prezintă creațiile în cele trei zile dedicate modei. Cea care a deschis Bucharest Fashion Week (21-23 aprilie) a fost creatoarea Andreea Dogaru, care a adus pe podium o colecție în care domină accentele metalice.

"Warrior" este numele colecției care a deschis evenimentul de modă din Capitală. Andreea a pus mare accent pe argintiu și pe formele care trimit cu gândul la armurile războinicilor. Cu atitudine de amazoane, modelele au defilat și sub privirile lui Irinel Columbeanu, care a venit însoțit de un amic, dar și ale lui Cornel Palade și ale soției lui, cei doi fiind prezenți să o susțină pe Ada, fiica lor care a cântat.

Cea de-a 25 a ediție a celui mai important festival de modă din România se desfășoara în perioada 21-23 aprilie 2016 la Ambasad’Or Events & Leisure. Andreea Dogaru este unul dintre designerii români care a intrat în industria modei în anul 2010. La scurt timp după, la lansarea primei colecţii, în 2011, Andreea a primit distincţiile „Designerul anului în România” şi „Designerul cu cea mai rapidă ascensiune”. Ulterior, în 2013, Andreea Dogaru a primit şi premiul pentru „Cel mai bine cotat designer român”, iar în 2014 a fost desemnată din nou „Designerul anului”, în cadrul Bucharest Fashion Week. Andreea a ajuns deja la peste 30 de colecții, pe care le prezintă pe podiumurile  naționale și internaționale de modă, iar în decembrie 2015, a fost declarată cel mai bun designer de couture la Romanian Fashion Awards.

Creaţiile Andreei Dogaru, designer român din noul val, au fost lăudate la festivalul internaţional de modă Strasbourg Fashion Days 2015, desfăşurat în Franţa. Românca a fost comparată cu renumitul designer Alexander McQueen, graţie colecţiei Lilith, prezentată în cadrul evenimentului. De-a lungul timpului, personalităţi precum Teo Trandafir, dar şi artişti internaţionali precum cântăreața Nyanda sau actriţele Erika Eleniak şi Michelle Rodriguez au îmbrăcat haine semnate Andreea Dogaru.

 • andreea dogaru
  Andreea Dogaru și-a prezentat colecția "Warrior"
  Foto: David Muntean
 • andreea dogaru
  "Warrior" este o colecție plină de accente metalice
  Foto: David Muntean
 • andreea dogaru
  "Warrior" este o colecție pentru femei puternice
  Foto: David Muntean
 • andreea dogaru
  Andreea Dogaru a folosit argintiul din plin
  Foto: David Muntean
 • irinel columbeanu
  Irinel Columbeanu a fost prezent la eveniment
  Foto: David Muntean
 • cornel palade si sotia
  Cornel Palade a fost însoțit de soție
  Foto: David Muntean
 • andreea dogaru
  Andreea Dogaru a fost îmbrăcată ca o războinică
  Foto: David Muntean
 • Maximize

1/7
Loading...

Citește și