Dan Helciug îl dublează pe Will Smith în „Aladdin". Solistul, cu toată familia, la premieră

aladdin.png

will smith
Will Smith îl interpretează pe Duhul din lampă. În România, acesta este Dan Helciug
foto: Trailer Aladdin

Solistul trupei „Spitalul de urgenţă” are o familie senzaţională, dar stă la fel de bine și în plan personal. Dan Helciug şi-a împrumutat vocea duhului albastru din filmul „Aladdin”, a cărui voce originală e interpretată de Will Smith. Cântăreţul ne-a povestit, într-un interviu exclusiv, despre acest proiect, dar și despre familia lui.

Click!: Salutare, ce surpriză, să te vedem la film cu întreaga familie!

Dan Helciug: Ştiu că sunt o prezenţă rară cu familia la evenimente dar acum am avut un motiv întemeiat. După 20 de ani de carieră, muncă silnică pe altarul carierei, am reuşit, în 2019, să-mi dau duhul într-un mod artistic. Am onoarea de-al dubla pe Will Smith în varianta autohtonă dublată a filmului „Aladdin”, de la Disney.

Cât timp ai lucrat pentru acest proiect?

La dublaj, o lună şi jumătate. Nu numai că am înregistrat vocea, dar am şi jucat la acest personaj. L-am dublat pe Will Smith, care joacă şi cântă. A fost actorie îmbinată cu muzică, exact domeniul meu de activitate.

E prima oară când ai făcut acest lucru?

Am mai făcut asta, dar e prima oară când dublez un rol principal. Am mai interpretat o partitură scrisă de Sting pentru Tom Jones, pentru “Regele lamă” , cu peste 10 ani în urmă. A luat multe premii. E prima oară când am rol principal şi mai am multe surprize în domeniul ăsta. Am o agendă destul de încărcată.

dan_helciug_cu_familia_la_film.jpg

dan helciug
Dan Helciug, alături de soția Elena și de cei doi copii ai lor, Luca (12 ani) și Ruxandra (6 ani)
foto: Click!

Ce au zis copiii tăi când le-ai spus că vei lucre pentru “Aladdin”?

O să fie o surpriză pentru ei după ce îl vor vedea. Una e să le spui, şi alta e să mă audă. Copiii sunt cei mai buni critici.

Cum a fost proiectul acesta?

A fost un proiect comun, o muncă grea, de echipă. Dublajul înseamnă efectiv actorie, trebuie să te transpui în pielea personajului, e bariera aia dintre limba engleză şi cea română, în acest caz. Sunt o mulţime de lucruri de care trebuie să ţii cont când faci un dublaj. E o experienţă extraordinară, am tras de mine peste program ca să fac acest proiect. Mi-a plăcut şi să duc până la capăt acest personaj. Soţia mea mi-a fost alături şi m-a înţeles, iar acum au venit toţi să mă susţină şi să vadă ce a ieşit.

olimpia_melinte_si_victoria_raileanu_din_vlad.jpg

olimpia melinte
Olimpia Melinte și Victoria Răileanu, alături de copiii lor

Actriţele din „Vlad” au venit cu copiii

Avanpremiera peliculei „Aladdin” a avut loc joi seara, la Cinema City din Afi Cotroceni, iar la eveniment au venit multe vedete care şi-au dorit să vadă noua versiune a filmului. Alături de Dan Helciug şi de familia lui au mai venit Giulia Anghelescu Huidu cu copiii, Olimpia Melinte şi Victoria Raileanu din „Vlad”, şi ele alături de micuţii lor, dar şi colegul lor de serial, George Piştereanu.

Loading...

Citește și

  • will smith

    Pe 24 mai va avea loc şi în cinematografele din România premiera filmului „Aladdin”, producţie Disney 2019, iar Click.ro a intrat în culise şi îţi spune toate secretele acestei producţii.

  • Solistul trupei „Spitalul de urgenţă” are trei proiecte în care îmbină muzica şi actoria. Dan Helciug (44 de ani) şi-a început săptămâna în forţă, fiind invitat în aceeaşi zi, la distanţă de doar câteva ore, la redeschiderea unui celebru hotel, dar şi la o aniversare la Cafeneaua Actorilor din Parcul Tineretului.