Dan Chișu, diagnosticat cu cancer! Regizorul povestește clipele de coșmar prin care a trecut

dan-chisu-alina-chivulescu_6.jpg

dan chisu si alina chivulescu
Dan Chișu, alături de soția lui, Alina Chivulescu
foto: Mihai Ionescu

În cinci ani, Dan Chișu a fost diagnosticat de trei ori cu aceeași boală cruntă: cancer de piele. Regizorul în vârstă de 63 de ani a ajuns de urgență la o clinică specializată unde a fost operat de urgență. Risca să rămână cu chipul mutilat pe viață!

„Dr. Mihaela Leventer a zis: «Ia stai, ce e asta? Vino la o consultație». Și m-am dus. A scos o lupă, s-a uitat. A zis «Da, vino mâine». Atunci m-am speriat”, a povestit Dan Chișu despre prima întâlnire cu cancerul de piele. În urmă cu cinci ani, el a fost diagniosticat pentru prima oară cu cancer de piele, iar de atunci a trecut prin trei intervenții chirurgicale. Ultima dintre acestea a avut loc la începutul anului. Culmea, nu a avut semne ciudate pe piele, însă i s-a părut suspect când a început să se simtă din ce în ce mai rău, iar calitatea pielii s-a schimbat. „Aveam educația controlului medical anual și, în general, am grijă de sănătatea mea. Dar pielea am neglijat-o. Am zis că ce poate să mi se întâmple? Dacă nu mă lovesc, nu mă tai, sunt bine”. Dar nu a fost bine.

Dan Chișu a descoperit că are cancer la o petrecere

Mai mult decât atât, a descoperit boala absolut întâmplător, la o petrecere la care a participat și Dr. Mihaela Leventer. „Mi-a luat o probă pentru biopsie și în câteva zile m-a programat pentru intervenție”, a mai povestit Dan Chișu. Intervenția a fost una de curățare a celuleor canceroase de la nivelul corpului și de pe față. Dacă nu era operat, Dan Chișu risca să rămână cu chipul mutilat. „Am avut noroc, pentru că puteam să întârzii cu diagnosticarea. Atunci mi-am dat seama că fiecare detaliu contează și că, mai importantă decât rezolvarea problemei, este prevenția. Cu cât ajungi mai devreme la medic, cu atât intervenția este mai ușoară”, spune Dan Chișu.

Dan Chișu a făcut cancer de piele pe nas, frunte și lângă sprâncene

Cancerul de piele cu care a fost diagnosticat Dan Chișu apare mai ales la persoanele care petrec mult timp afară, în soare, fără să folosească loțiune de protecție solară. Carcinomul este cel mai frecvent cancer întâlnit la om. Nu există statistici naționale, ci se estimează aproximativ 45.000 cazuri noi pe an. La acestea se adaugă cei peste 2.500 de români care se îmbolnăvesc în fiecare an de melanom, o altă formă de cancer de piele. Dintre aceștia, aproximativ 1.000 ajung la deces. Dan Chișu a fost diagnosticat cu cancer de piele la clinica Dr. Leventer Centre de trei ori în ultimii cinci ani. Prima tumoare a fost operată în martie 2014, pe vârful nasului, a doua a fost operată în martie 2017, pe frunte și a treia, în aprilie 2019, la baza nasului, aproape de sprâncene.

Galerie foto: cele mai noi poze cu Dan Chișu, după ce a învins cancerul de piele

  • Alina Chivulescu
    foto: Mihai Ionescu
  • foto: Mihai Ionescu
  • foto: Mihai Ionescu
  • foto: Mihai Ionescu
  • foto: Mihai Ionescu
  • foto: Mihai Ionescu
  • Maximize

1/6

Dan Chișu a fost operat câteva ore la microchirurgie

La descoperirea fiecărei formațiuni suspecte, artistului i s-a făcut o biopsie cu rezultat în maxim 48 de ore pentru confirmarea diagnosticului. Odată stabilită forma cancerului de piele, a urmat intervenția chirurgicală. Aceasta s-a realizat prin tehnica de microchirurgie Mohs care permite verificarea în timp real a întinderii tumorii în țesut, prin biopsii repetate. S-a scos tumora cu toate rădăcinile, iar apoi s-a închis operația. „Totul a durat câteva ore. În timpul acesta am fost deschis și dr. Leventer a tăiat câte o bucată de tumoare până nu a mai găsit nicio celulă canceroasă. La final m-a închis și asta a fost”, își amintește regizorul Dan Chișu, în vârstă de 63 de ani.

Citește și:

Cum a învins Florin Călinescu cancerul de piele

Cum a descoperit Gheorghe Turda că are cancer de piele. Un neg l-a pus pe gânduri

 

Loading...

Citește și