Cum a decurs semifinala «Chefi la cuțite». Un concurent a avut o farfurie-record

semifinala_2_chefi_la_cutite_1.jpg

Farfurie-record în cadrul semifinalei de la Chefi la cuțite

Semifinala «Chefi la cuțite» a decurs la intenstitate maximă, astfel că, probele le-au dat mari bătăi de cap concurenților. Dar cu fiecare clipă petrecută în competiție, îi face să fie mai aproape de marele premiu de 30.000 de euro și de titlul pe care și-l doresc, ca fiind cel mai bun bucătar al sezonului.

Semifinala “Chefi la cuțite” i-a trecut pe concurenți prin trei teste culinare pline de adrenalină, la finalul cărora, trei dintre cei mai talentați bucătari ce au trecut pragul emisiunii în cel de-al șaselea sezon se vor califica în marea finală. Fără să mai fie îndrumați de către chefi, aceștia au intrat în prima provocare a serii cu foarte multe emoții, care nu s-au risipit în momentul în care au aflat ce au avut de gătit - spume: ”Prima probă de semifinală ne umple de spume!”, afirmă chef Sorin.

Cu toate acestea, pentru prima dată în șase sezoane, un bucătar a reușit să pună în fața juraților o farfurie-record. Talentatul concurent a obținut punctaj maxim cu preparatul său, în prima probă de semifinală și a marcat o premieră, căci niciun alt candidat nu a reușit această performanță până acum. Maria a avut farfuria cu punctaj maxim. Ana Crudu a fost eliminată din concurs alături de Vali și Sorin Stan.

Echipa lui Florin Dumitrescu, eliminată de la Chefi la Cuțite

După probe, toți concurenții din echipa roșie au fost eliminați, astfel că, Florin Dumitrescu nu mai concurează în finală. 

"Bontea l-a sabotat încă de la început, i-a luat doi concurenți, printre care cuțitul de aur. Era cumva de așteptat", a comentat Scărlătescu la aflarea veștii. 

Chef Florin Dumitrescu s-a bazat în seara aceasta pe motivația și talentul culinar al bucătarilor săi, Nela Chișcoci și Smiley, care, alături de echipa roșie, au reușit să adjudece în acest sezon cele mai multe voturi în battle-uri: ”Semifinala e grea, pentru că în momentul în care îți dorești foarte mult să ajungi în finală…este posibil să greșesti cel mai tare. Nu trebuie să fii cel mai bun bucătar profesionist ca să ajungi în finala ”Chefi la cuțite”, ține și de conjunctură, de noroc, de inspirația de moment.”, este de părere acesta.

Chef Cătălin Scărlătescu, mentorul echipei galbene, a intrat în semifinală cu un bucătar ”de aur”, Maria Burlacu, doi bucătari cu experiență în gastronomie, Andrei Balasz și Cătălin Bădici, și o pasionată de gătit, Ana Crudu, care a demonstrat că experiența ”Chefi la cuțite” este și o oportunitate de a evolua din punct de vedere culinar. 

”În două sezoane nu am avut concurenți în finală. Și îmi doresc atât de tare să văd o finală galbenă...mi-aș dori atât de tare să le aduc colegilor mei New York Times..sau Scânteia. Să citească și ei ziare în finală, așa cum m-am uitat eu la ei”, a afirmat chef Cătălin încrezător.

Echipa albastră, condusă de chef Sorin Bontea, a început lupta, luni seară, tot cu patru concurenți, iar printre ei se afla și Silviu Nedelea, cuțitul de aur, ce inițial a început competiția în echipa lui chef Florin Dumitrescu. Lui Silviu i s-au alăturat alți doi bucătari de temut, Munti și Sorin Stan, dar și juniorul competiției, Valentin Dumitrescu, care la 18 ani este cel mai tânăr concurent ajuns în această etapă a show-ului.

Loading...

Citește și