Cum arăta Israela la 150 kg: poza care a făcut-o celebră! A vrut să se sinucidă din cauza obezităţii

În urmă cu aproape 15 ani, Israela Vodovoz trecea prin momente cumplite din cauza obezităţii. A cântărit nici mai mult nici mai puțin de 150 de kilograme, iar procedura prin care a reuşit să slăbească se pare că i-a şi adus moartea. Medicii legişti au stabilit că inelul gastric, pe care şi l-a montat în 1999, s-a rupt şi a provocat o hemoragie internă. Afacerista a fost găsită moartă pe 9 martie, în locuinţa sa din Bucureşti.

În tinerețe, Israela Vodovoz a fost manechin, dansatoare şi coregraf de de salsa, dar mai târziu a suferit de obezitate de gradul 3. Ea a povestit despre acest episod în urmă cu 5 ani, la Pro TV, arătând fotografia-şoc, care practic a lansat-o în lumea mondenă din România. “Fotografia e făcută la botezul nepoatei mele, acum 15 ani, prin 1998. Aveam 135 şi apoi am ajuns la 150, deşi în tinereţe am prezentat moda. Pe la 44-45 au început nişte schimbări hormonale la mine şi am început să mă îngraş. Am avut cam 4 ani vreo 150 de kilograme”, a povestit Israela. Un an mai târziu, ea și-a făcut o intervenție chirurgicală, ce a ajutat-o să slăbească.

israela-150-kg-4.jpg

Israela Vodovoz a murit, inle gastric, obezitate, cum a murit Israela, operatie, Liviu Arteni
Aşa arăta Israela la 150 de kilograme
foto: arhivă personală

“În 1999 am făcut o operaţie, în urma căreia mi-a fost pus un inel la stomac (n.r. inel gastric) şi astfel am reuşit să slăbesc. Din cauza kilogramelor, a fost un moment în care am vrut să mă sinucid. Simţeam că devin o povară pentru copiii mei”, a mai spus Israela, care a devenit mai întâi cunoscută datorită acestei poveşti şi abia apoi datorită amorului cu mai tânărul Liviu Arteni. Alături de el, Israela a format unul dintre cele mai controversate cupluri din showbiz, între ei fiind o diferenţă de vârstă de 22 de ani. S-au căsătorit pe 5 iulie 2018 şi au divorţat la notar, în 2017. Inelul gastric se montează la nivelul stomacului, cu scopul reducerii cantităţii de alimente ingerate. După intervenţie, care se realizează laparoscopic, pacientul trebuie să respecte o serie de restricţii. Mesele trebuie să fie dese şi în cantităţi mici şi să nu se consume alimente în lipsa senzaţiei de foame. De altfel, Israela povestea că mânca dintr-o scrumieră, nu dintr-o farfurie.

liviu_si_israela.jpg

liviu arteni israela vodovoz
Liviu şi Israela, în 2009
foto: arhiva personală

A murit pe 9 martie

Israela a fost găsită fără suflare în apartamentul ei din Capitală pe data de 9 martie. Autopsia a arătat ca Israela Vodovoz a murit din cauza inelului gastric, care s-a rupt și a provocat o hemoragie internă. Se pare că fosta balerină avea organismul slăbit din cauză că suferea de astm. De asemenea, la autopsie s-a mai descoperit că Israela nu a respectat indicațiile primite de la medici, după montarea inelului gastric.

loading...
Loading...

Citește și

  • Deşi are doi copii, nepoţi şi un fost soţ, Israela Vodovoz s-a stins singură şi singură a fost şi după ce a murit. Trupul neînsufleţit s-a aflat de vineri seara la INML, iar până ieri nu şi-a făcut apariţia nici un membru al familiei ca să îl ridice. Băiatul şi fata afaceristei au apelat la transportul funerar.

  • Ceea ce în 2008 începuse ca o poveste desprinsă din romane s-a încheiat tragic vineri, 9 martie, ziua în care Israela Vodovoz şi-a dat ultima suflare. În urmă 10 ani, povestea ei de dragoste cu mai tânărul Liviu Arteni ţinea prima pagină a ziarelor, însă acum subiect de interes a devenit moştenirea afaceristei.

  • israela vodovaz liviu arteni probleme alcool fumat

    Vestea morţii Israelei Vodovoz i-a pus pe drumuri pe copiii femeii de afaceri, care au decis să o înmormânteze în Israel. Femeia de afaceri a fost găsită vineri fără suflare în baie. Avea 70 de ani. Nimeni nu mai vorbise cu ea de cinci zile. Înainte să moară, Israela a pus toate lucrurile la punct, inclusiv s-a asigurat că Liviu Arteni, cel care i-a fost soţ 10 ani, nu va moşteni o parte din averea ei. Cei doi au divorţat anul trecut în mare secret la notar, după mai multe intenţii nereuşite de a se despărţi în instanţă.