Cristi Minculescu, pregătiri pentru concertul de 40 de ani!

8_alexandru-ciucu-cristi-minculescu-1.jpg

La probele de costum, alături de celebrul designer Alexandru Ciucu

Cristi Minculescu ( 61 de ani) se pregăteşte de aniversarea a 40 de ani de carieră care vor fi punctaţi printr-un eveniment inedit, un  concert mult aşteptat în care celebrul artist îşi va pune în evidenţă nu doar vocea, ci şi ţinutele de scenă. Dar până la concert, artistul îşi face timp între repetiţii, vizite la designerul vestimentar, pentru ţinuta de scenă, dar şi la lăcaşele sfinte, acolo unde a fost surprins de fotoreporterii Click! 

Revenind la pregătirile pentru concert şi aniversarea celor 40 de ani de carieră, binecunoscutul rocker a început  o colaborare cu totul inedită cu designerul  Alexandru Ciucu  (44 de ani) care îi croieşte în această perioadă o ţinută specială pentru garderoba sa.   Artistul a primit cu bucurie propunerea lui Alexandru Ciucu şi a vizitat atelierul acestuia din Bucureşti, unde el a avut probele preliminare înaintea definitivării creaţiei. Minculescu a sosit direct din Germania la primele probe ce au avut loc în atelierul designerului, pentru concertul  „Cristi Minculescu&Valter&Boro””pe care va susţine pe 29 martie, orele 19.30, la Sala Palatului. Preţ bilet 100 şi 200 de lei.

Cristi Minculescu, îmbrăcat de Alexandru Ciucu

Pentru noua creaţie de tip bespoke, Ciucu îmbină stilul clasic cu elemente rock şi chiar influenţe militare: “Este o onoare pentru mine să pot crea această ţinută de scenă unei legende rock de talia lui Cristi Minculescu. Luna viitoare va aniversa 40 de ani de carieră printr-un concert eveniment şi sper să includă această creaţie în garderoba de scenă. Este vorba despre o redingotă rock de culoare neagră, cu influenţe militare, evidenţiată printr-o vipuşcă de contrast gri, cu nasturi metalici, cu epoleţi şi cu închidere asimetrică la două rânduri. Cea mai mare provocare a fost căutarea şi găsirea unei soluţii de design care să îmbine arta croitoriei cu muzica rock. Mi-ar fi fost mult mai uşor, de exemplu, în zona de operă sau jazz”, declară Alexandru Ciucu. Designerul mărturiseşte că l-a cunoscut pe Cristi Minculescu în anii facultăţii, când a organizat Balul Bobocilor unde trupa Iris a cântat: “M-am întâlnit prima dată cu Cristi, în anul I de facultate, pe scena Sălii Palatului, eu ocupân-du-mă, alături de alţi câţiva colegi, de organizarea Balului Bobocilor din ASE şi de la Finanţe Bănci. Cristi nu cred că îşi mai aminteşte de noi, dar, pentru noi, Iris însemna mai mult decât muzica cool. Iris însemna siguranţa a peste 4.000 de bilete vândute la fiecare din cele două baluri anuale organizate de noi”, îşi aminteşte designerul. Creaţiile vestimentare ale lui Alexandru Ciucu au fost purtate până acum de membri ai Caselor Regale europene, de preşedintele Klaus Iohannis şi de cunoscuţi oameni de afaceri, însă noua colaborare stilistică a designerului va uimi cu siguranţă publicul. 

8_2.jpg

Cristi Minculescu se roagă pentru sănătate, la Mănăstirea Ghighiu. În 2009, solistul a suferit un transplant de ficat

 

Zilele trecute, Cristi a fost surprins de fotoreporterii Click! la Mănăstirea Ghighiu, din satul cu acelaşi nume, din Judeţul Prahova, rugându-se în faţa icoanelor, pentru sănătate. El s-a confruntat cu mari probleme de sănătate, suferind un transplant hepatic, în urmă cu 12 ani, într-o clinică din Germania. Operaţia a durat peste zece ore. Soţia lui, Rodica, i-a donat o parte din ficatul ei, iar după ce aceasta i-a salvat viaţa, Cristi sărută verigheta după fiecare concert, moment emoţionant, aplaudat de fani. 

Loading...
 
 

Citește și

  • Odinioară, trupa Iris era una dintre cele mai iubite şi cea mai aglomerată din punct de vedere al numărului de concerte. Din păcate, conflictele i-au dezbinat pe cei din faimosul grup, iar scandalurile au provocat diminuarea contractelor. Cristi Minculescu a rămas totuşi preferatul publicului, în timp ce Nelu Dumitrescu abia are un concert pe lună.

  • Se pare că muzica e mai importantă pentru el decât sănătatea. Legendarul rocker Cristi Minculescu (57 de ani) şi-a îngroşat conturile vara asta, pentru că a bifat cu trupa Iris peste 30 de spectacole în toată ţara. Programul solicitant i-a băgat 150.000 de euro în cont, însă oboseala şi efortul i-ar putea dăuna grav sănătăţii.