Corina Chiriac, imagini emoționante cu Dumitru Fărcaș din turneu! «Nu voiam să spun niciodată aceste cuvinte»

corina_chiriac_dumitru_farcas.jpg

Corina Chiriac, alături de regretatul Dumitru Fărcaș, într-un turneu de acum 30 de ani
Foto: Facebook

Vestea că Dumitru Fărcaș s-a stins din viață a îndurerat o țară întreagă, lumea artiștilor români fiind profund șocată de trista veste. Cei care i-au fost prieteni și colegi de breaslă au primit tragicul eveniment cu durere în suflete, neașteptându-se ca maestrul să plece dintre noi. Celebra solistă de muzică ușoară, Corina Chiriac, a ținut să prezinte, la rândul ei, sincere condoleanțe familiei artistului, care a fost considerat unul dintre cei mai buni taragotiști din România.

Corina Chiriac a făcut publice câteva imagini de colecție, imortalizate într-un turneu din Calfornia în urmă cu 30 de ani, în care apărea alături de maestrul Dumitru Fărcaș. În dreptul imaginilor, îndrăgita cântăreață a scris și un mesaj emoționant, amintindu-și că, la acea vreme, au susținut un concert chiar de ziua de Sfântul Dumitru, ziua de nume a regretatului artist de muzică folclorică, în frumosul oraș Los Angeles. Mai mulți artiști români plecaseră în turneu în America, înainte de Revoluția din 1989, printre care și actorul Florin Piersic, care, de asemenea, a fost bun prieten cu maestrul Fărcaș.

corina_chiriac-dumitru_farcas1.jpg

Corina Chiriac și Dumitru Fărcaș, concertând în Los Angeles
Foto: Facebook

„Era anul 1988, la sfârșit de octombrie, când eu, Maria Ciobanu, Florin Piersic și Dumitru Fărcaș ajungeam în fine, după un voiaj foaaarte lung la Los Angeles, în California. Aceste cîteva fotografii sunt de atunci, de la un concert susținut în jurul zilei de Sfântul Dumitru..Ce repede au trecut 30 de ani... Și ce rău îmi pare că ai plecat și tu Mitrule Maestrule și Minunatule. Nu voiam să spun niciodată aceste cuvinte, dar Bunul Dumnezeu să te ierte și să te odihnească ! 

Condoleanțe familiei și nouă tuturor care devenim mereu mai singuri și mai săraci..”, a scris Corina Chiriac pe rețelele de socializare. 

corina_chiriac-dumitru_farcas_2.jpg

În turneu a fost prezent și Florin Piersic, un bun prieten de-al regretatului artist
Foto: Facebook

Dumitru Fărcaș a murit la spital

Dumitru Fărcaș a murit în noaptea de luni spre marți, într-un spital din Cluj-Napoca, după ce a făcut infarct în somn. Taragotistul împlinise 80 de ani în luna mai a acestui an. Acesta fusese internat în spital tot din cauza unui infarct. Moartea lui Dumitru Fărcaș a lăsat un gol imens în sufletele iubitorilor de muzică folclorică și ale apropiaților artistului, printre care și Florin Piersic, bun prieten cu maestru Fărcaș, care s-a declarat „înmărmurit” de tragicul eveniment. „În clipa asta vin de la spitalul de unde ne-a părăsit. Era cel mai bun prieten al meu. Sunt înmărmurit, sunt înmărmurit, pentru că la orice mă aşteptam, dar nu la plecarea lui Mitru Fărcaş, mi-a fost şi îmi este ca un frate (..) Nu am niciun fel de putere să mai vorbesc, nu-mi găsesc cuvintele..”, a declarat actorul. 

 

 

 

 

 

 

loading...
Loading...

Citește și

  • Florin Piersic a vorbit despre moartea lui Dumitru Fărcaș, declarându-se profund îndurerat de tragicul eveniment. Fărcaș, cel care a fost cel mai mare taragotist al României, a murit marți, 7 august, în spital, la vârsta de 80 de ani. Actorul a dezvăluit că vorbise cu interpretul de muzică populară cu câteva zile înainte de a se stinge din viață, astfel, moartea sa i s-a părut bruscă și extrem de dureroasă.

  • dumitru si elena farcas

    Dumitru Fărcaș a murit în noaptea de luni spre marți, la vârsta de 80 de ani. foarte discret cu viața lui personală, artistul declara în urmă cu câțiva ani că are ”o familie frumoasă și un copil de care este mândru”. Fărcaș a fost căsătorit de două ori, iar pe cea de-a doua soție a convins-o să lase America pentru el.