Cine este Nelu Bălășoiu, solistul mort de coronavirus. Și-a acuzat soția că îl înșela cu Benone Sinulescu

Ultima actualizare:
Nelu Bălășoiu și Maria Cornescu, în tinerețe
Nelu Bălășoiu și Maria Cornescu, în tinerețe

Nelu Bălăşoiu a murit infectat cu coronavirus azi, 21 aprilie. Îndrăgitul interpret de muzică populară avea 71 de ani și era internat la spitalul din Suceava. La scurt timp după confirmarea diagnosticului, artistul a suferit un atac vascular cerebral și a intrat în comă. Nelu Bălășoiu era unul dintre cei mai iubiți artiști de folclor, din anii comunismului, și făcea pereche și pe scenă, și în viața reală, cu solista Maria Cornescu. Povestea lor a fost însă presărată cu probleme.

Maria Cornescu (74 de ani) şi Nelu Bălăşoiu alcătuiau unul dintre cele trei cupluri faimoase de pe scena muzicii populare de dinainte de 1989, alături de Irina Loghin şi Benone Sinulescu, respectiv Maria Ciobanu şi Ion Dolănescu. Cei doi interpreţi au fost parteneri şi în viaţă, însă la un moment dat Maria i-ar fi întors spatele, după 25 de ani căsnicie. Solistul și-a povestit necazul, în 2012, la televizor, lansând și o acuzație de infidelitate, în care a pomenit numele colegului de breaslă Benone Sinulescu.

"Ea nu mergea cu mine la spectacole, ci cu Benone. Prost să fi fost să nu-ţi dai seama că era ceva", a spus Nelu Bălăşoiu despre fosta sa soţie, pe care o acuza de infidelitate. Iar relaţia dintre Maria Cornescu şi Benone Sinulescu ar fi continuat şi după divorţ: "Odată, când mă duceam în Moldova, i-am găsit într-o cuşetă. Intrasem din greşeală, credeam că e locul meu", a afirmat artistul, pentru emisiunea "Drept la ţintă", de la Kanal D.


    Nelu Bălășoiu și Maria Cornescu, în tinerețe
Nelu Bălășoiu și Maria Cornescu, în tinerețe

Nelu Bălăşoiu: "M-a reclamat la Poliţie că am vrut s-o împuşc"

Maria Cornescu a fost cea care a provocat ruptura, potrivit spuselor lui Nelu Bălăşoiu: "M-a reclamat la Poliţie că am vrut s-o împuşc. E inadmisibil: un vânător împuşcă femei în casă?", a contrazis artistul mult vehiculata variantă asupra incidentului cu pricina. Cei doi au o fiică, Mirela, de care însă Nelu Bălășoiu nu mai știa mare lucru. "Avea 16 ani când am vorbit ultima dată cu ea, acum are dublu (n.r. în anul 2012). Dacă o văd pe stradă cred că nici nu aş mai recunoaşte-o. Dacă ar vrea să mă vadă, aş lăsa orice lucru pentru ea, e copilul pe care l-am iubit enorm", a mărturisit cântăreţul acum 8 ani.

În ultimii ani, Nelu Bălășoiu era copleșit de probleme de sănătate: avea diabet o parte din piciorul drept amputată, iar pensia o cheltuia mai mult pe medicamente. El și-a spus of-ul la "Acces direct" (Antena 1), în 2017, declarând că a fost uitat și părăsit de cei cinci copii pe care i-a avut din relațiile cu trei femei. "Unul dintre băieți vine o dată la șase luni și dacă stă două ore la mine. Ceilalți nu mă sună, nu mă caută".

Nelu Bălășoiu a murit azi, 21 aprilie, infectat cu coronavirus

Vestea tristă a fost anunțată pe Facebook de Ionuț Bălășoiu, fiul cel mic al lui Nelu Bălășoiu.. "Din păcate, tatăl meu a încetat din viață în această dimineață, în urma atacului vascular suferit săptămâna trecută! Vă rog din suflet să îmi respectați intimitatea și să îmi dați voie să pregătesc toate aspectele necesare înmormântării! Vă mulțumesc tuturor pentru mesaje și pentru faptul că v-ați rugat pentru el!".

Îndrumat în carieră de Maria Lătărețu

Nelu Bălășoiu  s-a născut pe 25 iulie 1948, la Rogova, Mehedinți. Și-a petrecut copilăria în satul natal și încă din tinerețe și-a manifestat înclinația către muzică, domeniu spre care a fost îndrumat de tatăl său, dar și de marea cântăreață Maria Lătărețu. A activat la Taraful din Vânju Mare, la Casa de Cultură din Drobeta-Turnu Severin și la Casa Armatei din același municipiu, apoi în cadrul Rapsodiei Române. O perioadă de succes din cariera sa a constituit colaborarea cu Maria Cornescu, care ulterior i-a devenit soție. Printre melodiile care l-au făcut celebru se pot enumera „Pentru măicuța bătrînă”, „Leliță cu flori pe conci”, „Mân­druța cu ochii verzi”, „Mândra mea din deal de șură”, „Dra­gostea-i un lucru mare”, „Te caut, mândro, de mult”, „Leliță de la Tismana”, „Dusei calul pe islaz”, „Plecai să mă plimb pe luncă” și „Aseară fusei la moară”. După retragerea din activitate, cântă doar ocazional și în 1996 se mută la Jegălia, Călărași, unde întemeiază o fermă agricolă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
banner adela popescu png
banner laurette png
banner Adrian mutu png
banner kamara png
banner Antonela Pătruț png
image
actualitate.net
image
actualitate.net