Chef Răzvan Exarhu, despre prima lui carte: "Este micul meu secret murdar!"

22-23-vedete-exarhu.jpg

Răzvan Exarhu masterchef jurat
Răzvan Exarhu este unul dintre cei trei juraţi de la Masterchef
foto: arhiva personală

Răzvan Exarhu nu este priceput doar la bucătarie, ci are şi talent la scris şi a dovedit-o în prima lui carte "Fericirea e un ac de siguranţă". Volumul este un jurnal atipic cu mici lucruri care ne influențează traiul de zi cu zi, în care îl veţi putea descoperi pe autorul, povestitorul, ironicul, curiosul, solitarul și solidarul Răzvan Exarhu. Cartea urmează să apară peste o săptămână.

"În limbă e plăcerea!” este una dintre vorbele favorite ale lui Răzvan Exarhu, om de radio, de televiziune, bucătar şi acum autorul unei cărţi cu fericirea în titlu. De la primul rând scris se simte că îi place să vorbească, în aceeaşi măsură în care îi place să observe şi să asculte. E acel tip de povestitor pentru care tăcerea şi cuvintele sunt la fel de importante. 

"De mult caut să adun într-un singur loc cam toate «obsesiile» pe care le-am descris într-o formă sau alta de-a lungul timpului. Fiindcă acest volum este întocmai asta - un jurnal de obsesii care marchează finalul unei perioade pe care nu o voi mai vizita niciodată. Fie că e vorba de texte publicate în presă sau pe blog, ori de observații, întâmplări mici și aventuri fictive materializate în social media, recitindu-le am înțeles mai bine cum eram într-un anumit moment. Și cel mai limpede mi-a fost că în tot acest timp am încercat sa-mi păstrez grația cu orice preț. Iar scrisul, ca și gătitul, mai târziu, a fost într-o mare măsură o formă de meditație, de penitenţă purificatoare şi de celebrare a unor fragile epifanii”, a mărturisit autorul. Întrebat cu ce fel de mâncare ar compara cartea lui juratul de la masterchef a dat un răspuns tranşant. "Eu o văd ca pe o tavă cu prăjitură, dinaia pe care o asculzi de ceilalţâi, o ţii sub plapumă, e micul tău secret murdar şi nu contează că faci firimituri în pat. Este o tavă în care fiecare pătrăţică are alt gust şi din care mănânci foarte încet şi îţi doreşti să nu se termine", a completat cheful. 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • juriu masterchef

    După plecarea lui Adrian Hădean din juriul "MasterChef" s-au vehiculat numele mai multor persoane care i-ar putea lua locul în celebra emisiune culinară. Lansarea grilei de toamnă a celor de la PRO TV a adus o surpriză. Printre cei care au luat parte la evenimentul de marți, 30 august, s-a numărat și jurnalistul Răzvan Exarhu. Iată că toți cei trei membri ai juriului au fost înlocuiți. În locul lor au venit trei fețe noi: pe lângă Răzvan Exarhu, au apărut în peisaj Liviu Popescu și Samuel Le Torriellec.

  • După evenimentul de joi seara, de la Sala Radio, când Cornelia Catanga a fost dată jos de pe scenă de saxofonistul american Kenny Garrett, căruia a dorit să-i ofere flori în timpul concertului, Răzvan Eharhu a criticat-o pe celebra cântăreaţă. Aceasta îl atacă acum pe omul de radio care “este un nimeni” şi încearcă să-i facă familia de râs.

  • Pregătiţi-vă şorţurile! În prima parte a lunii februarie, noii juraţi “MasterChef” debutează pe micile ecrane, la Pro TV, unde revine cel de-al şaselea sezon al celebrului show culinar. Click! te invită să-i cunoşti mai bine pe Samuel Le Torriellec, Răzvan Exarhu şi Liviu Popescu.

  • Anunțată cu surle și tobe, emisunea ”MasterChef” cu noul juriul nu a rupt gura târgului și a obținut audiențe mult mai slabe decât show-ul rival de la Antena 1, ”Chefi la cuțite”. Răzvan Exarhu, unul dintre cei trei jurați de la Pro TV, a explicat într-un interviu pentru ”Șapte Seri” ce nu a mers.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1