Ce relație strânsă a avut Olga Tudorache cu fiul ei: „Tot timpul a fost lângă ea”

alexandru_avram.jpg

olga tudorache
Monica Pop a afirmat că Olga Tudorache avea o relație foarte strânsă cu fiul său, chiar dacă acesta era plecat în Statele Unite
Foto: Sever Gheorghe

Olga Tudorache, o legendă a teatrului românesc, a fost condusă pe ultimul drum sâmbătă, 21 octombrie, de colegii de breaslă, dar și de cei care au admirat-o în rolurile memorabile din numeroase piese de teatru și din filme. La căpătâiul regretatei actrițe au fost prezente mai multe personalități, printre care Monica Pop și Ion Dichiseanu.

Olga Tudorache va rămâne, cu siguranță, o figură emblematică pentru teatrul românesc și toți cei care au admirat-o și pe care i-a format ca actori, îi vor simți multă vreme lipsa, dar va rămâne vie în amintirea acestora și a tuturor celor care au admirat-o în rolurile memorabile. Medicul oftalmolog, Monica Pop, o consideră pe Olga Tudorache un Luceafăr, dar a dezvăluit, la înmormântare, că s-a luptat îndelung cu necruțătoarea boală, care în cele din urmă a doborât-o:

olga tudorache monica popZoom
Monica Pop, despre Olga Tudorache: "A fost un Luceafăr, nu o stea"
Foto: Sever Gheorghe

„A murit un Luceafăr, nu o stea! Vreau să îți mărturisesc că prima dată am reușit să o cunosc pe Olga ca actriță și după, ca pacientă. Avea probleme de sănătate mai accentuate de vreo cinci ani care se repetau în ultima perioadă. Am sperat până în ultimul moment că o să își revină, dar din păcate, nu s-a mai putut face nimic. Ultima dată când am vorbit cu ea a fost de ziua ei de naștere, pe 11 octombrie. Atunci era conștientă, ba mai mult făcea și glume cu cei prezenți. Însă, a doua zi de dimineață s-au schimbat lucrurile, din cauză că s-a repetat accidentul vascular, la câteva zile. Înainte să moară, Olga nu a lăsat nimic cu limbă de moarte, din cauză că nu își mai dădea seamă de ce se întâmplă.”

olga_tudorache_priveghi.jpg

olga tudorache
Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Olga Tudorache a fost depus la Teatrul Național din București vineri, 20 octombrie
foto: Dorin Constanda

Monica Pop a vorbit și despre strânsa relație pe care Olga Tudorache o avea cu fiul său, Alexandru Avram: „Tot timpul vorbea la superlativ de fiul și nepotul ei, Victor, care este student acolo. Din câte știu, Alexandru Avram lucrează în inginerie sau matematică în America, nu este în lumea artistică, deși este din doi artiști celebri. El este mai retras, întotdeauna a fost așa. Tot timpul a fost lângă ea, distanța nu a fost o problemă pentru ei. A venit de câte ori Olga a trecut printr-un moment dificil, a făcut naveta între Statele Unite și România în ultimul an. A stat cu dânsa și în spital când a fost internată la Elias, anul trecut, două sau trei săptămâni”.

 • olga tudorache
  Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată cu onoruri militare
  Foto: Sever Gheorghe
 • olga tudorache
  Fiul Olgăi Tudorache, Alexandru Avram, a fost împietrit de durere la funeraliile mamei sale
  Foto: Sever Gheorghe
 • olga tudorache
  Olga Tudorache, condusă pe ultimul drum de numeroase personalități. În prim-plan, actorul George Ivașcu și soția lui, Alice Barb
  Foto: Sever Gheorghe
 • olga tudorache
  Manuela Hărăbor a fost și ea prezentă la funeraliile Olgăi Tudorache
  Foto: Sever Gheorghe
 • olga tudorache
  De la înmormântarea Olgăi Tudorache nu putea lipsi Oana Pellea, fiica marelui actor Amza Pellea
  Foto: Sever Gheorghe
 • olga tudorache
  La înmormântarea Olgăi Tudorache a venit și Radu Duda, Principele României
  Foto: Sever Gheorghe
 • olga tudorache monica pop
  Monica Pop, despre Olga Tudorache: "A fost un Luceafăr, nu o stea"
  Foto: Sever Gheorghe
 • olga tudorache
  Monica Pop, extrem de emoționată la înmormântarea Olgăi Tudorache
  Foto: Sever Gheorghe
 • olga tudorache
  Amanta lui Leo Iorga, Florența Marin, a venit într-o rochiţă scurtă, neagră şi sexy
  Foto: Sever Gheorghe
 • olga tudorache
  Actrița Carmen Tănase a fost și ea prezentă la înmormântarea Olgăi Tudorache
  Foto: Sever Gheorghe
 • olga tudorache
  Olga Tudorache a fost condusă pe ultimul drum cu onoruri militare
  Foto: Sever Gheorghe
 • Maximize

1/11

Printre marile personalități care au dorit să-și ia rămas bun de la artistă, s-a aflat și Ion Dichiseanu, despre care a afirmat cu un deosebit respect că i-a fost mentor, fiind cea care l-a învățat cele mai importante secrete ale actoriei:

„O mare actriță a României! O femeie foarte calmă care mi-a fost și mentor. Am învățat multe lucruri de la ea, cum să te miști în scenă, cum să dai o replică bună, totul este o artă să știi să joci în versuri. Olga ca om era extraordinară, cu o inimă bună, generoasă, nu pentru că era Balanța ca mine, ci pentru că așa era ea. Aș putea să spun că dinstanța dintre ea și fiul său cred că a contribuit și la pierderea ei, dorul de copil, știu că își idolatriza copilul”, a declarat Ion Dichiseanu pentru Click!.

loading...
Loading...

Citește și