Ce copilărie grea a avut Marcel Iureș! ”Eram foarte săraci. Am trăit și în subsoluri”

marcel_iures.jpg

marcel iures
Marcel Iureș (66 de ani) este unul dintre cei mai apreciați actori de la noi
foto: arhiva Adevărul

Marele artist Marcel Iureș, care a fost distribuit în ultimii ani și în mai multe producții americane, se pregătește de lansarea noii sale pelicule ”Octav”, a cărei premieră va avea loc pe 4 octombrie, la Sala Palatului, de la orele 19.00. Artistul are acum tot ce își dorește, glorie și bani, însă nu poate uita nicio clipă că o parte a vieții a trăit-o în sărăcie.

Marcel Iureș (66 de ani) și-a deschis sufletul la filmările pentru emisiunea ”Dincolo de aparențe” de la Antena Stars, ediție care va fi difuzată duminică, de la orele 13.00. El și-a amintit cu tristețe despre copilăria plină de lipsuri. ”Fiind niște oameni foarte săraci, ai mei au încercat să tot schimbe. Am trăit și în subsoluri, am stat prin gazde, am stat și la curte. Una dintre amintirile mele din copilărie este legată de o curte plină de verdeață, unde aveam un câine, prietenos la maxim. Știa când vin de la școală, când plec de la școală. Nu-l prea luam cu mine pentru că mi-era frică de hingheri. L-au și luat de două ori, de două ori l-am scos de la ei, iar a treia oară nu l-am mai putut recupera”.

octav, marcel iuresZoom
Lansarea filmului ”Octav”, cu Marcel Iureș, va avea loc pe 4 octombrie
foto: afiș

 

Nu este prima dată când actorul vorbește despre perioadele grele ale vieții, el acordând un amplu interviu, în urmă cu trei ani, pentru adevarul.ro. ”Școala primară şi şcoala generală le-am făcut în Craiova. Am locuit, pe rând, în câte unul din cartierele vechi. Dar atunci parcă era o palmă de pământ tot oraşul. Un oraş patriarhal foarte vechi şi, totuşi, cosmopolit. Am locuit la subsolul unei case, proprietatea unei turcoaice, doamna Paşalega, tare drăguţă. La subsol? Da, acolo au găsit ai mei chirie”, a povestit actorul.

La scurt timp, familia actorului s-a mutat în primele noi construcții din zonă. Marcel Iureș a ținut să puncteze că pentru acele vremuri era o victorie să locuiești la bloc. A păstrat amintiri frumoase despre satul copilăriei, Amzulești, aflat la 12 kilometri depărtare de Băileşti, locul în care s-a născut. ”La ţară nu puteam sta degeaba. Mă luau la secerat, la porumb. Când m-am mai mărit, mergeam şi chiar câştigam bani şi la ferma legumicolă. Mergeam la cules de sămânţă de ceapă, la cules de legume, de lubeniţă. Câştigam 20 de lei pe zi. Erau bani la vremea aceea. Bani destul de mulţi. Şi asta era doar la scos de sămânţă de lubeniţă”, și-a amintit marele actor.

Din primii bani și-a luat o bicicletă. Peste ani, Marcel a dat admitere la Psihologie, însă n-a intrat. La Medicină, la fel. ”Am muncit. Am fost dactilograf, am vândut bilete în autobuz, am lucrat şi în construcţii. Am fost şi desenator tehnic la un institut de cercetări miniere”, a mai mărturisit Marcel Iureș. Și-a încercat norocul și la Actorie, unde a intrat din prima.

Marcel Iureș avea să dea  lovitura și la Hollywood cu producțiile Interview with the Vampire (1994),The Peacemaker (1997), Goal ! (2005), Amen (2002) și Hart’s War (2002), dar și cu rolul din ”Pirații din Caraibe”.

 

loading...

Citește și

  • Vestea că Marcel Iureş l-a chemat la tribunal pentru o colaborare de acum 12 ani l-a lăsat mască pe Dan Bittman. Liderul trupei Holograf, căruia Iureş îi cere bani pe drepturi de autor, crede că actorul a fost sfătuit prost de către cineva şi îl anunţă, prin intermediul Click!, că la Bucureşti nu se câştigă ca la Hollywood.

  • Marcel Iureş trece prin clipe grele

    Actorul Marcel Iureş a trecut prin momente dramatice săptămâna trecută. Aflat în plin turneu naţional cu piesa „Păi...despre ce vorbim noi aici, domnule?", actorul a primit una dintre cele mai dureroase veşti: că tatăl său a încetat din viaţă.