Ce cârnați grozavi face artistul-bucătar! Cristi Caloeanu de la Haiducii are o reţetă proprie

9-1.jpg

Cântărețul Cristi Caloeanu este un adevărat masterchef

Cristi Caloeanu de la trupa Haiducii poate concura cu uşurinţă la orice concurs de bucătari: găteşte foarte bine, iar pentru Sărbători a făcut cârnaţi de casă după o reţetă proprie, pe care a dezvăluit-o pentru Click!

Cristi Caloeanu de la Haiducii e un adevărat masterchef. Prepară acasă în bucătărie de toate şi s-a specializat în anumite mâncăruri de casă. Ca în fiecare an, de Sărbători, cântăreţul s-a pregătit din timp pentru Crăciun, preparând cârnaţii săi delicioşi de casă. La sfârşitul săptămânii trecute, a pregătit pe masa din bucătărie următoarele ingrediente: pulpă de porc, cimbru, piper, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, sare, usturoi. 

9-2.jpg

Cristi, alături de colegii săi din trupa Haiducii

”Se lasă la odihnă carnea timp de 4-5 ore, apoi mă pun pe treabă. Dau carnea prin maşină, pun condimentele şi apoi mă apuc de frământat până obţin o pastă compactă. Pe parcurs, adaug apă minerală. La final, adaug boabele de muştar. Eu am la bază o reţetă veche de 100 de ani, dar am adaptat-o şi a devenit reţeta mea proprie. Acum ceva timp, când am făcut cârnaţi, mi-am zis hai să pun şi boabe de muştar să vedem cum iese, şi mi-a plăcut. Şi de atunci nu fac cârnaţi fără să nu pun boabe de muştar”, ne povesteşte Cristi de la Haiducii, care va petrece sărbătoarea Crăciunului acasă, în familie.

După ce sunt gata, îi lasă la uscat timp de 7 zile. ”După ce sunt traşi, cârnaţii se lasă la vânt, adică la uscat, 7 zile, şi sunt gata, buni de consum. Eu presez cârnaţii cu un făcăleţ şi mie îmi place să îi las la uscat  până devin foarte tari. Ultima dată am făcut din 20 kg de carne, căci suntem 11 inşi la un grătar”, mai spune artistul, care azi împlineşte 45 de ani.

Loading...