Cât de eleganţi sunt şi la vârsta a treia!

10-11-vedete-dichi.jpg

Ion Dichiseanu (85 de ani): ”Dacă beţi, trebuie să şi mâncaţi, în acelaşi timp”
Foto: Sever Gheorghe

Actorul Ion Dichiseanu (85 de ani), compozitorul Horia Moculescu (81 ani), prezentatorul Octavian Ursulescu (71 ani) şi solistul Petre Geambaşu (75 de ani) făceau furori în tinereţe cu talentul artistic, dar şi cu şarmul lor, fiind idolul femeilor. I-am regăsit pe toţi, miercuri, seară, la o lansare de carte, unde parcă veniseră la o prezentare de modă, atât de eleganţi s-au îmbrăcat.

La lansarea dublului album al lui Cornel Constantiniu (73 ani) a venit şi celebrul actor Ion Dichiseanu, care a rupt inimile femeilor, în anii comunismului, povestea de dragoste cu spanioloaica Sarita Montiel fiind de notorietate în anii ’60-’70. Ion Dichiseanu şi Sara s-au cunoscut în 1965 la Beirut şi s-au iubit cu patimă: “Am păstrat legătura cu multe colege, dar şi cu foste femei care mi-au fost dragi. Dar cea mai apropiată sufletului meu a fost Sara Montiel, care a murit acum cinci ani. Am fost la mormântul ei, din Madrid, şi m-am emoţionat, ajunsesem acolo pentru prima oară”, ne-a povestit actorul. Îmbrăcat în sacou bleu în carouri şi în pantaloni albi, Dichi, care şi-a serbat ziua pe 20 octombrie, a fost în centrul atenţiei la Magazinul ”Muzica”. Nici n-ai zice că are 85 de ani, fiind o fire plină de energie. El a povestit despre reţeta tinereţii fără bătrâneţe: ”Sunt băutor de whisky, am luat acest obicei de la Sara Montiel, fosta mea iubită, ea m-a învăţat. Dar vă ofer un truc, pe care îl ştiu de la ruşi. Dacă beţi, trebuie să şi mâncaţi în acelaşi timp, ca să nu vă îmbătaţi. Şi cel mai important este să nu amestecaţi băuturile”, a spus îndrăgitul actor. 

10-11-vedete-moculescu.jpg

Horia Moculescu (81 de ani): ”Ţin dietă, am renunţat la prăjeli”
Foto: Sever Gheorghe

Dar şi Horia Moculescu a fost în vervă. Deşi are 81 de ani, el e nelipsit de la festivalurile de muzică, pe care le jurizează. Vestitul compozitor chiar a făcut un comentariu amuzant pe seama vârstei:”Când te văd, Cornel... mă uit la tine şi mă gândesc ce frumos eram!”, i-a spus Moculescu lui Cornel Constantiniu.  După operaţia de colecist, Horia a mai slăbit şi a renunţat la prăjeli. Locuieşte singur, după divorţul de Mariana, dar se întâlneşte adesea cu prietenii: ”Atunci când sunt liber mă întâlnesc cu prietenii la o bere sau la o cafea. Îmi place să joc şi table. O să mai trec şi pe la Cornel Constantiniu, că i-am promis, vin acum ploile şi se stă mai mult în casă şi dau pe la el”, a spus maestrul la acest eveniment. El a mai mărturisit, cu acest prilej: ”Jolt Kerestely mă sună şi îmi dă ponturi, unde a găsit RMN cu 50 de lei, avem aceleaşi boli, ne tratăm la aceiaşi medici. Dar le ţinem în frâu. Mersul pe jos ne face bine. Uite Jolt a venit cu bicicleta la 85 de ani”.

10-11-vedete-octavian-ursulescu.jpg

Octavian Ursulescu (71 de ani): “Merg la pescuit, în Deltă, şi joc fotbal”
Foto: Sever Gheorghe

Iar Octavian Ursulescu, celebrul prezentator,  care a slăbit vizibil,  s-a ţinut numai de glume. Şi el are un ritm de viaţă alert. Merge adesea la pescuit, în Deltă, joacă fotbal şi este atent la alimentaţie, aşa că nici nu e de mirare că este în mare formă. Are o căsuţă şi o grădină superbă cu peri şi piersici, la umbra cărora vara scrie şi se relaxează.

10-11-vedete-geambasu.jpg

Petre Geambaşu (75 de ani): ”Fac gimnastică în fiecare zi!”
Foto: Sever Gheorghe

Dar şi Petre Geambaşu a făcut furori cu ţinuta lui elegantă, dar şi cu şarmul său. El este la fel de activ şi acum, având agenda plină de spectacole: ”Joc tenis, gimnastică, în fiecare zi, şi fotbal, cu prietenii mei. Întotdeauna am fost un tip plin de viaţă”, a declarat el, într-un interviu, despre alura lui sportivă păstrată din anii tinereţii.

Loading...

Citește și

  • Octavian Ursulescu, cel mai carismatic prezentator de evenimente din România, are şi acum o grămadă de contracte, deşi concurenţa e serioasă. Ca să-şi păstreze tonusul, îşi umple timpul liber cu mai vechile sale pasiuni, despre care a vorbit, cu drag, într-un interviu de suflet acordat ziarului Click!

  • Horia Moculescu (81 de ani) nu se lasă învins de problemele de sănătate! Celebrul compozitor a ajuns, în urmă cu zece luni, pe masa de operaţie, pentru o problemă delicată la piciorul stâng, însă acest lucru nu a reuşit să îl demoralizeze, chiar dacă riscă o nouă intervenţie chirurgicală. El este prezent la toate evenimente muzicale.