Buzdugan și Morar își pun cenușă-n cap după ce i-au jignit pe congolezi

daniel_buzdugan_morar.jpg

Daniel Buzdugan şi Mihai Morar prezintă emisiunea ”Morning ZU” de la Radio ZU
foto: arhiva personală

Puși la zidul rușinii după glumițele cu tentă rasistă legate de amicalul România–Congo, reclamați la CNA și în vizorul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Buzdugan și Morar și-au pus cenușă-n cap. ”Vom plăti”, a dat asigurări Daniel Buzdugan, contactat de reporterii Adevărul.

Realizatorii Radio ZU Mihai Morar şi Daniel Buzdugan au declanșat un adevărat scandal după amicalul România–Congo, de miercuri, 25 mai. Matinalii s-au lansat într-o serie de glume în care au folosit termeni precum ”maimuțe”, ”primate”, ”urangutani” pentru a-i descrie pe adversarii jucătorilor noștri și pe suporterii acestora.

Reacțiile nu au întârziat să apară, realizatorii de la Radio ZU fiind criticați dur pentru comentariile rasiste. Cântăreţul Kamara, născut în Guineea Franceză, s-a declarat uluit și jignit, cerându-le public să nu-i mai difuzeze muzica.

Daniel Buzdugan a declarat pentru Adevărul că regretă incidentul și că l-a sunat personal pe Kamara, pentru a-și cere scuze. „A fost o neatenţie pe care o vom plăti. Normal că vom plăti. Ne cerem scuze faţă de cei care s-au simţit lezaţi. Regretăm sincer. Este o greşeală pe care am făcut-o, dar care nu a fost intenţionată, noi nu suntem rasişti, nu avem nicio legătură cu rasismul. Niciodată în atâţia ani nu am fost acuzaţi de aşa ceva. Nu interesează pe nimeni probabil, dar trec prin nişte momente pe care nu le-aş dori nimănui şi promit că nu se va mai repeta. Îmi pare rău. Ne-am cerut scuze în emisiunile noastre şi promitem că niciodată nu se va mai întâmpla aşa ceva. Suntem cu toţii oameni pe planeta asta“, a spus Buzdugan.

”Hai, toate maimuţele laba la blană!”

Reamintim că după meciul amical România-Congo de săptămâna trecută, care s-a terminat cu un scor egal de 1-1, matinalii Mihai Morar şi Daniel Buzdugan au folosit termeni ofensatori pentru a-i descrie pe jucătorii congolezi, dar şi pe suporterii acestora. „Galeria lui Congo se cheamă Coadă de maimuţă. La intrările în stadionul unde s-a ţinut meciul cică era o coadă de maimuţe, n-ai văzut aşa ceva. Cei din Congo au venit cu 8.000 de maimuţe, au fost susţinuţi de 8.000 de maimuţe“ şi „Mâna la piept toată lumea, pentru imnul statului Congo. Hai, toate maimuţele laba la blană!“, sunt doar câteva ditre remarcile celor doi.
 

Loading...

Citește și

  • kamara

    Comentariile rasiste ale lui Mihai Morar și Daniel Buzdugan, la o zi după amicalul de fotbal România-R.D. Congo, când i-au numit "maimuțe" pe congolezii de pe teren și din tribune, au iritat mai multe persoane. Printre ele se numără și Kamara, jumătatea proiectului Alb Negru, unul dintre cei mai de succes oameni de culoare din România.

  • morar buzdugan

    Mihai Morar și Daniel Buzdugan sunt unii dintre cei mai cunoscuți oameni de radio din România și cei care reușesc an de an să aducă zeci de artiști în concertele susținute în fața a peste o sută de mii de spectatori, adunate sub numele Forza ZU. Cu toate acestea, asta nu îi disculpă de faptul că au făcut comentarii cu vădit caracter rasist, iar asta în direct la radio.

  • Bellu Bitang

    Echipa de gimnastică feminină a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, iar de atunci necazurile se ţin lanţ de antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang.

  • Lovitură dură pentru Daniel Buzdugan şi Mihai Morar. Judecătorii au admis cererea făcută de blogger-ul clujean Radu Valentin Băzăvan, care îi acuză că i-au furat poantele. Cei doi oameni de radio au fost daţi pe mâna procurorilor şi sunt cercetaţi penal pentru infracţiuni pedepsite cu până la 4 ani de închisoare.