Bunurile lui Radu Beligan au fost vândute cu 53.000 de euro la licitație

Licitaţia ''Viaţă de artist'', care a cuprins o selecţie din patrimoniul actorului Radu Beligan, a înregistrat vânzări de 53.261 de euro, având rata de adjudecare de 75%, se arată pe site-ul casei Artmark.

Biroul lui Radu Beligan, însoţit de un fotoliu tip Dantesca, din lemn masiv, a fost adjudecat pentru suma de 3.750 de euro, iar o comodă tip Boulle, în stil Napoleon III, sec. XIX, din colecţia artistului a fost adjudecată pentru 3.250 de euro, potrivit Agerpres. Printre loturile ce au avut succes la această licitaţie s-au numărat un paşaport regalist românesc din perioada Regelui Carol al II-lea, aparţinând lui Theodor Pallady, utilizat pentru deplasările în Europa, 1937 - adjudecat pentru 1.400 de euro, şi un covor oltenesc, creat la începutul secolului XX, ce a aparţinut lui Ion Pacea - adjudecat pentru 600 de euro.
Un paşaport regalist românesc din perioada Regelui Mihai I, aparţinând lui Geo Bogza, utilizat pentru o deplasare în Iugoslavia, 1947 - a fost adjudecat pentru 500 de euro, iar o scrisoare trimisă de Tudor Muşatescu lui Radu Beligan, însoţită de un manuscris al unei piese-pamflet erotice (16 mai 1969) a fost adjudecată pentru aceeaşi sumă.
 

Loading...
 
 

Citește și

  • Radu Beligan, care va împlini, sâmbătă, 95 de ani, va primi titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena de teatru din partea Cărţii Recordurilor Guinness, duminică, la Teatrul Naţional Bucureşti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1