Au 80 de ani, dar nu se lasă de whisky, bere, ţigări sau trabuc

12-13-vedete-7sdfgsdfg.jpg

Horia Moculescu a băut o bericică alături de solistul Ovi şi de dirijorul Viorel Gavrilă

Celebrul compozitor Horia Moculescu (80 de ani) şi actorul Ion Dichiseanu (83 de ani) se numără printre cei mai longevivi artişti români, însă nu au descoperit vreo reţetă-minune. Dimpotrivă, Horia acceptă oricând o invitaţie la o bere cu prietenii, iar Ion Dichiseanu nu iese din casă dacă n-are un trabuc şi un pachet de ţigări la purtător.

Horia a împlinit anul acesta 80 de ani, dar ai jura că n-are mai mult de 65, căci a rămas la fel de activ atât în televiziune, cât şi pe plan muzical: ”La 80 de ani sunt un om plin de perspective. Am avut un concert la Oradea, săptămâna asta am spectacol la teatru, poimâine merg la Botoşani, am un recital, iar vineri voi ajunge la Galaţi, la un festival de muzică pentru copii. A fost o perioadă aglomerată”, n-a spus el.

Moculescu recunoaşte că mai bea câte o bericică, la o vorbă, cu amicii: ”În zilele libere stau cu prietenii. Spre exemplu, am fost invitat de Ovi şi de Viorel Gavrilă să ne răcorim un pic, la o bere”, ne-a mai mărturisit marele compozitor. Este fericit că, recent, a fost recompensat pentru întreaga sa activitate: ”Am primit titlul de «Cetăţean de onoare» al oraşului Focşani. Este al doilea, pentru că primul mi-a fost acordat la Vâlcea, oraş din care provin”.

Horia Moculescu locuieşte singur, într-un apartament din zona Cişmigiu, şi susţine că şi-a găsit liniştea sufletească de-abia după ce fosta lui soţie, Mariana, s-a mutat în Germania.

12-13-vedete-5adfgsdfg.jpg

Ion Dichiseanu ”pufăie” şi câte două pachete de ţigări pe zi

 

Dar şi colegul lui de generaţie, Ion Dichiseanu, are vicii, whisky-ul şi ţigara, la care nu vrea să renunţe nici acum, la cei 83 de ani ai săi. Iar la ocazii îşi permite să tragă, ca un lord, şi din trabuc: “Fumez de la vârsta de 14 ani, m-a păcălit atunci un prieten. Eram la Şcoala Profesională din Galaţi, unde stăteam la camin cu băieţii mai mari. Într-o pauză, în curtea căminului, un coleg de 18 ani care pufăia la umbră m-a întrebat dacă vreau şi eu. L-am refuzat pentru că tata ne spunea că e dăunător. Până la urmă, colegul mi-a spus «Ia ţigara în gură, trage în tine şi zi Hiii caii mei». Mi-a fost foarte rău şi n-am mai pus ţigara în gură până în studenţie, când mi-au cerut-o rolurile. Eu nu fumez, pufăi. Mi-am format un reflex şi nu pot renunţa la ţigară.  Crede-mă că se întâmplă să fac duş cu ţigara în gură. Uneori, la evenimente, mai trag şi câte un trabuc”, ne-a declarat el.

Dar recunoaşte că îi plac şi băuturile fine: ”Sunt băutor de whisky, am luat acest obicei de la Sara Montiel, fosta mea iubită, ea m-a învăţat. Dar vă ofer un truc, pe care îl ştiu de la ruşi. Dacă beţi, trebuie să şi mâncaţi în acelaşi timp, ca să nu vă îmbătaţi. Şi cel mai important este să nu amestecaţi băuturile”. 

Horia a cântat cu fiica sa, Nidia 

12-13-vedete-fiicaadgdfg.jpg

Horia şi Nidia au făcut show la un spectacol umanitar

 

Horia Moculescu a avut mereu o slăbiciune pentru fiica sa, Nidia (29 de ani), deşi, în adolescenţă, ba a fugit de acasă, ba se ţinea de scandaluri. Iată însă că acele vremuri agitate au trecut, iar acum Nidia câştigă bani frumoşi din cântat. Susţine recitaluri în diverse localuri, dar şi la petreceri private, iar zilele trecute a cântat în scop umanitar, alături de celebrul său tată. După show-ul susţinut, apropiaţii i-au încurajat să repete mai des experienţa. Nidia s-a confruntat cu probleme de sănătate care i-au dat mari emoţii lui Horia: ”Nu ştiu dacă voi putea avea copii pe cale naturală, am suferit o operaţie complicată”, a declarat simpatica artistă.  

Loading...
 
 

Citește și