Asta ce fel de protecție a copilului mai e? Băieții Bodnariu, plini de vânătăi

familia_bodnariu_copii_norvegia.jpg

familia bodnariu copii norvegia
Ruth și Marius Bodnariu au rămas fără copii la sfârșitul anului 2015, în ajunul sărbătorilor
foto: arhiva personală

Din ce în ce mai multe probleme pentru familia de români care a rămas fără copii în Norvegia, după ce autoritățile i-au dat pe cei cinci micuți ai lor în plasament. Marius Bodnariu și-a revăzut băieții – pe Ioan (2 ani) și pe Matei (5 ani) – după trei luni și a rămas șocat: copiii au vânătăi și julituri pe corp și față. Acum, familia Bodnariu aduce acuzaţii grave Serviciul de Protecţie a Copilului, Barnevernet.

„Bucuria revederii a fost umbrită de câteva aspecte care i-au îngrijorat mult pe părinţi. Pentru moment şi din motive obiective, nu le vom face publice, dar vă îndemnăm să vă rugaţi împreună cu noi lui Dumnezeu pentru copii, ca să-i păzească şi psihic, dar şi fizic, pentru că ştim că numai El o poate face!”, anunţa familia după întâlnirea cu băieţii, prin pastorul Cristian Ionescu, desemnat purtător de cuvânt în acest caz, citează Adevărul.

Necazurile, din cauza unui cântecel religios

Familia Bodnariu mai are și trei fete - Eliana (9 ani), Naomi (7 ani) și Ezekiel (4 luni) - și ele ridicate de Serviciul de Protecţie a Copilului, Barnevernet. Asistenții sociali i-au luat pe copii atunci când aceștia se aflau în timpul orelor de curs. Educați de familie în spirit creștin, cei mici au învățat să spună rugăciuni și cântecele religioase. Acest lucru nu a fost pe placul directoarei școlii, așa că femeia a telefonat la Barnevernet, denunțând educația intens religioasă pe care o primesc cei mici acasă, în special după ce una dintre fetițe le-a cântat colegilor ei un cântec creștinesc. Părinții celor cinci copilași locuiesc în Norvegia de zece ani. Tatăl, Marius, este licențiat în Ingineria Sistemelor și Informatică Aplicată la Universitatea Politehnica București, iar în prezent este angajat al primăriei Redal, Naustdal, iar mama, Ruth, este asistentă medicală de specialitate pedriatică la spitalul din orașul Forde.

„Pe ei nu-i trage nimeni la răspundere”

Printr-un comunicat emis sâmbătă, pastorul Cristian Ionescu a arătat şi motivele de îngrijorare ale părinţilor: „Matei avea pe spate o julitură urâtă şi vânătăi, iar Ioan avea vânătăi pe faţă. La întrebările părinţilor prin care se cereau detalii, reprezentanţii Barnevernet nu a dat prea multe explicaţii, trecând repede peste aceste aspecte. Explicaţiile lor erau că, din vina lui, Matei a căzut pe spate, iar Ioan s-a împiedicat pe scări şi a căzut cu faţa de trepte. Noi ne întrebăm, dacă ar fi avut aceste semne copiii în momentul în care au fost luaţi în custodie, ar mai fi fost Marius astăzi în libertate? Ar fi acceptat Barnevernet şi din partea părinţilor astfel de explicaţii cu privire la vânătăile şi juliturile copiilor? De asemenea, suntem îndreptăţiţi să ne întrebăm, sunt copiii mai în siguranţă acum decât acasă, şi câtă grijă au de ei acolo unde sunt? Iar dacă aşa ceva s-ar putea întâmpla oricum, de ce Barnevernet nu mai este aşa de preocupat de integritatea fizică a copiilor? De ce nu s-a sesizat Barnevernet din oficiu? Sau, pe ei nu-i trage nimeni la răspundere şi de asta fac ce vor?”.

În opinia pastorului, „este tot mai clar că Barnevernet nu urmăreşte interesul superior al copilului, ci subminarea sistematică a autorităţii părinteşti şi, în special, autoritatea tatălui... E vorba de un caz de persecuţie şi discriminare religioasă, cu încălcări grave ale libertăţii de conştiinţă, în particular, dreptul părinţilor de a-şi educa copiii în conformitate cu valorile şi convingerile lor religioase, drept stipulat în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului”.

După „modelul” Bodnariu, și familia Nan a pierdut doi copii

familia nan copii norvegiaZoom
Soții Nan, Mihaela şi Dumitru, locuiesc în Norvegia de 5 ani și au doi copii: Bianca (7 ani) şi Dragoş (un an şi jumătate)
foto: arhiva personală

 

După ce cazul familiei Bodnariu, care a rămas fără copii, a făcut înconjurul lumii și a declanșat reacții multiple, încă o familie stabilită de cinci ani în Norvegia se luptă cu autoritățile.

Decizia Serviciului de Protecție a Copilului din Norvegia a îngenuncheat familia Nan. Cei doi copii, fetița de 7 ani și băiețelul de un an și jumătate, au fost luați de autorități încă din luna octombrie a anului trecut. Cazul familiei Bodnariu le-a dat „aripi” soților Mihaela și Dumitru Nan, care au făcut apel la decizia care i-a despărțit de micuții lor. Cu toate acestea, nu s-a întâmplat nimic din ceea ce ei se așteptau, și anume reunirea familiei. Mai mult decât atât, deși până acum își puteau vedea copiii de două ori pe săptămână, de acum încolo au dreptul la doar patru vizite pe an. 

 

 

loading...

Citește și

 • Cazul familiei Bodnariu, care a rămas fără cei cinci copii după ce aceştia au fost luaţi de autorităţile norvegiene, nu este unul singular. O altă familie, de ortodocşi, trece prin aceaşi dramă după ce statul norvegian le-a luat cei doi copii.

 • familia nan copii norvegia

  După ce cazul familiei Bodnariu, care a rămas fără copii, a făcut înconjurul lumii și a declanșat reacții multiple, încă o familie stabilită de cinci ani în Norvegia se luptă cu autoritățile.

 • familia bodnariu casa norvegia dormitoare copii

  Cazul familiei Bodnariu, căreia autorităţile norvegiene i-au luat copiii, a făcut înconjurul lumii. Marius şi Ruth au rămas fără micuţi în preajma Sărbătorilor şi de atunci se luptă cu Serviciul pentru Protecția Copilului, Barnevernet, ca să îi recupereze pe cei mici. O delegaţie de politicieni români i-a vizitat pe cei doi soţi şi au văzut în ce condiţii îşi creşteau copiii.

 • ruth marius bodnariu copii

  Familia Bodnariu a devenit cunoscută în toată lumea după ce cuplul a rămas fără cei cinci copii în pragul Sărbătorilor de iarnă. Marius, un român stabilit în Norvegia de 10 ani, și soția lui, Ruth, se luptă cu Serviciul pentru Protecția Copilului, Barnevernet, ca să îi recupereze pe cei mici.

 • bodnariu caz copii norvegia parinti

  Bucurie mare pentru familia Bodnariu. Marius şi Ruth au reuşit să-şi vadă pentru prima dată fetele cele mari, Naomi şi Eliana. Acesta este doar un pas mic, iar cei doi români mai au de dus o luptă grea pentru a-şi recupera cei cinci copii, luaţi din sânul familiei de autorităţile norvegiene.

 • Cazul soţilor Bodnariu, un inginer IT şi o asistentă medicală ai căror copii au fost luaţi în plasament de autorităţile norvegiene, ia din ce în ce mai mare amploare.

 • bodnariu norvegia copii poveste familie

  Mii de români din ţară şi diaspora s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi chiar în cadrul unor proteste de stradă pentru a susţine cauza familiei Bodnariu, o familie mixtă româno-norvegiană ai cărei copii au fost luaţi de Protecţia Copilului din Norvegia. Iată care este povestea familiei Bodnariu, prezentată pas cu pas de adevarul.ro, dar şi ultimul mesaj al celor doi soţi care şi-au petrecut Sărbătorile fără cei cinci copii!

 • drama caz bodnariu copii comisie

  Europarlamentarul Daniel Buda a sesizat Comisia Europeană în privința cazului celor 5 copii ai românului stabilit în Norvegia, care au fost luați cu forța de stat.

 • Familia unui român stabilit de 10 ani în Norvegia a fost destrămată de autorităţile din ţara de adopţie printr-un abuz marcă înregistrată a instituţiei de Protecţia copilului. Cei cinci copii ai lui Marius Bodnariu şi ai soţiei lui, Ruth, au fost instituţionalizaţi cu forţa din cauza convingerilor religioase ale părinţilor.

 • traian basescu

  Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că succesorul său, Klaus Iohannis, "nu a mişcat nimic" în ceea ce priveşte politica externă a României, cerând public ca Administraţia Prezidenţială să precizeze ce demersuri la nivel înalt a făcut în cazurile Gherguţ, Gologan şi Bodnariu.