Amintirile lui Tavi Ursulescu despre Gabriel Dorobanţu: "Era un tânăr foarte elegant"

Gabriel Dorobantu intr-un turneu, in urma cu cativa ani, alaturi de Jean Constantin, Marin Moraru si Octavian Ursulescu

Gabriel Dorobantu intr-un turneu, in urma cu cativa ani, alaturi de Jean Constantin, Marin Moraru si Octavian Ursulescu
Gabriel Dorobantu intr-un turneu, in urma cu cativa ani, alaturi de Jean Constantin, Marin Moraru si Octavian Ursulescu

Unul dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi din perioada comunistă a împlinit ieri, 3 ianuarie 2019, 66 de ani. Gabriel Dorobanţu, interpretul unor şlagăre precum „Hai, vino, iar în gara noastră mică!”, a renunțat la viața agitată din Capitală și locuiește, de mai bine de 10 ani, la Cornu, alături de măicuța lui. Nu a dorit să renunțe la burlăcie nici picat cu ceară.

Înainte de 1989, Gabriel Dorobanţu era unul dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi, iar piesele lui au făcut multe doamne şi domnişoare să lăcrimeze. Solistul recunoaște că muzica e în continuare totul pentru el, e „iubita” pe care nu a înşelat-o nicioadată. „Sunt credincios meseriei mele. Am supravieţuit în veritabila pânză de păianjen, aşa cum numesc eu moda în muzică, datorită sincerităţii mele. Cântecele trebuie să fie mici momente de viaţă. Trăirile omeneşti, sentimentele răscolitoare, eterna iubire reprezintă temele predilecte ale şlagărelor cu care mă prezint în faţa marelui juriu - publicul. Pledez pentru reîntoarcerea la lirism, romantism, parametri care vor dăinui cât lumea”, a scris, pe site-ul lui, Gabriel Dorobanţu. Celebrul prezentator Octavian Ursulescu (71 de ani), prietenul vedetelor, a depănat, pentru Click!, câteva amintiri legate de interpret.

gabriel-dorobantu.jpg

1982 - 29 de ani
Gabriel Dorobantu, în tinereţe
foto: arhivă personală

„Am debutat amândoi la Mamaia, în 1983, după ce se reluase festivalul înterupt timp de șapte ani. Îl cunoscusem cu un an înainte, la Botoşani, la Festivalul Mărţişor, desfăşurat pe un frig cumplit. Era un tânăr elegant. A venit într-o ţinută foarte lejeră, iar noi îngheţam doar când ne uitam la el. Nu aveam să ştiu ce va urma, eu prezentator, el tânăr concurent. A devenit între timp una dintre cele mai mari voci, deşi atunci a cucerit, la Mamaia, doar o menţiune. Au câştigat alţii premii mai mari, care acum sunt nişte necunoscuţi, iar premiul întâi l-a luat Marina Florea, vecina lui de la Cornu, unde are o casă de vacanţă. Sunt foarte buni prieteni şi colaboratori. El stă permanent acolo, împreună cu mama lui, are mereu grija ei. Am avut spectacole cu el şi oricât de târziu termină de cântat, se urcă în maşină şi pleacă, să fie împreună cu ea. Stă foarte aproape de Breaza, unde au casă Marina Voica, Sanda Ţăranu și Eugenia Vodă”.

 

De ce nu s-a însurat niciodată Gabriel Dorobanţu. 10 lucruri inedite despre solistul care face azi 66 de ani

Vă era dor de Gabriel Dorobanțu? Iată ce piesă nouă a lansat artistul!

Loading...

Citește și