Arșinel, la ieșirea de la DIICOT: «Sentimentele mele față de dr. Lucan nu s-au schimbat»

arsinel.jpg

foto
Arșinel a fost la sediul DIICOT în calitate de martor în dosarul Lucan
Foto:Inquam Photos/Octav Ganea

Alexandru Arșinel, care a beneficiat de un transplant de rinichi în anul 2013, este audiat în dosarul M. Lucan de către procurori. Actorul a ajuns la sediul DIICOT, unde rămâne să răspundă întrebărilor.

Update 13.10- Arșinel a părăsit sediul DIICOT. Actorul este de părere, în continuare, că doctorul Lucan nu este vinovat pentru acuzațiile care i se aduc și că își îndeplinește meseria cu profesionalism și devotament. "Doctorul Lucan rămâne un om pe care îl respect", a declarat Arșinel la ieșirea de la DIICOT, la mai bine de 3 ore de la sosirea sa pentru a da declarații, în calitate de martor, în dosarul Lucan. ”Nu am cum să vă spun date din dosar. Pot să vă spun că a fost mai mult o întâlnire civilizată, întrbări de bun simţ. Eu am încercat, în măsura amintirilor, să dau nişte răspunsuri. Asta nu înseamnă că sentimentele mele faţă de profesorul Lucan s-au schimbat. Rămâne acelaşi om pe care îl voi aprecia şi căruia îi voi purta recunoştinţă. În rest, mai multe nu pot să vă spun”,a conchis Arșinel.

untitled.png

foto
Alexandru Arșinel respinge acuzațiile care i se aduc doctorului Lucan
Foto:Captură video Digi24

 Actorul Alexandru Arşinel, care a fost operat de Mihai Lucan în 2013, i-a luat din nou apărarea cunoscutului medic urolog şi îi contrazice pe cei care susţin că a beneficiat preferenţial de un transplant. De asemenea, actorul a declarat că nu a contat nicidecum faptul că este o persoană publică, ci doar starea în care se afla: „Nu a contat numele meu, a contat că mai funcţionam 7% cu rinichii“. "Nu pot să cred că sunt adevărate aceste acuzaţii de tentativă de omor. Să acuzi un om că încearcă să-şi saboteze un coleg prin tentativă de omor este ceva oribil. Se pot întâmpla accidente, dar să le pui sub imperiul unei rele voinţe, nu se poate aşa ceva. Nu pot să cred că un om care s-a luptat o viaţă întreagă să salveze oameni poate face un astfel de gest. În ceea ce priveşte banii găsiţi la domnul doctor, nu comentez”, a declarat actorul Alexandru Arşinel, la câteva zile după ce medicul a fost acuzat de luare de mită, potrivit Adevărul.

Medicul Mihai Lucan este cercetat pentru luare de mită și chiar tentativă de omor, pentru că a încercat să saboteze operația coordonat de un alt doctor, punând astfel în pericol viața unui pacient.

Chirurgul a reacționat violent atunci când a fost pus în fața faptelor sale și a avut o izbucnire nervoasă. "Să mă anunţaţi atunci când o să îl omor şi pe Papă. (...) La fiecare transplant tai câte o arteră renală, înseamnă că la fiecare transplant am făcut o tentativă de omor? Anchetatorii nu au experienţă în domeniu. (...) De ce trebuie toate să fie făcute de mine? Pentru că transplantul ăsta nu a fost făcut de mine", a declarat fostul şef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

 

Loading...