Alarmă COVID-19 la Eurovision! Două persoane au fost depistate cu coronavirus

1_bun.jpg

Roxen și-a pregătit show-ul pe care-l va susține pe scena Eurovision cu multă atenție

Delegaţiile României şi Maltei au intrat în carantină după ce doi membri ai delegaţiilor Poloniei şi Islandei au fost descoperiţi infectaţi cu coronavirus. Delegaţia României nu a putut participa la ceremonia de deschidere a concursului Eurovision, care a avut loc duminică seara, 16 mai, la Rotterdam, în Olanda, fiind plasată în izolare.

Ghinion! Delegaţia României a primit interdicţie de a participa la ceremonia de deschidere Turquoise Carpet a ediţiei din acest an a concursului Eurovision. Aceasta a fost plasată timp de cinci zile în carantină, fiindcă a fost cazată într-un hotel în care se mai află delegaţiile Poloniei şi Islandei, în rândul cărora au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19 câte un membru. Din cauza celor doi membri infectaţi, delegaţia Maltei, care e cazată tot în acelaşi hotel, a avut soarta României, de a intra în carantină cinci zile şi a nu participa la ceremonia de deschidere.

123bun.jpg

La Roterdam s-au luat măsuri speciale de siguranță, igienă și distanțare

Reprezentanta Maltei în concurs, Destiny Chukunyere, de 18 ani, a plâns de supărare că nu a putut merge la gala de deschidere. 

Conform procedurilor stabilite de instituţia care organizează acest concurs (EBU) pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, toţi membrii delegaţiilor României, Maltei, Poloniei şi Islandei au intrat în izolare şi urmează să fie testaţi PCR. 

«Ne testăm din nou înainte să intrăm în sală»

Anul trecut, concursul Eurovision a fost anulat din cauza pandemiei. Anul acesta, se desfăşoară cu reguli stricte. Delegaţiile sunt testate la fiecare 48 de ore, iar pe Arena Ahoy din Rotterdam vor avea voie doar 3.500 de spectatori, adică 20% din capacitatea normală. România este reprezentată de Roxen, o cântăreaţă de 21 de ani din Cluj-Napoca, piesa ei numindu-se ”Amnesia”. Ea este programată să fie al 13-lea artist care urcă pe scenă, în prima semifinală, ce va avea loc, marţi, 18 mai. A doua semifinală urmează să aibă loc la 20 mai, iar marea finală se va desfăşura sâmbătă, 22 mai. Până în prezent, membrii delegaţiei României au avut numai rezultate negative la testele de COVID-19 de la sosirea la Rotterdam. 

789_bun.jpg

Aici se va desfășura concursul

“Artiştii prezenţi la Rotterdam vor urca pe scenă cu excepţia cazurilor confirmate cu noul coronavirus, în eventualitatea în care acestea vor apărea. Până în acest moment, nici un membru al delegaţiei României nu a fost depistat pozitiv la testele Covid. Ne testăm din nou înainte să intrăm în sală şi avem repetiţie plus show pentru juriu”, spun reprezentaţii TVR. 

3 lucruri inedite despre Roxen

Reprezentanta României e Roxen, pe numele ei adevărat Larisa Roxana Giurgiu, de 21 de ani. Aceasta  a povestit mai multe despre cum se pregăteşte pentru acest concurs, unde va merge cu piesa “Amnesia”, într-un interviu acordat recent pentru Click! ”Lucrez foarte mult la show-ul meu, repet în fiecare zi şi mă dedic trup şi suflet acestui proiect. Vă pot spune doar că voi face tot ce este posibil pentru a reprezenta cât mai bine România la Eurovision. Nu a fost să fie anul trecut, va fi anul acesta. Important este că se întâmplă şi mă bucur foarte tare pentru asta. Este o experienţă extraordinară şi sunt fericită că am ocazia să o trăiesc”, a spus tânăra.
Iată şi 3 lucruri inedite despre Roxen, dezvăluite chiar de ea: ”Nu port niciodată două şosete la fel, trebuie să fie de fiecare dată diferite, una de un fel şi una de alt fel. Mi se întâmplă să mă trezesc noaptea, de mai multe ori, să mănânc ceva rapid şi să mă întorc la somn. De obicei, după ce mănânc, dorm cel mai bine”.

 

Loading...
 
 

Citește și